Ako prispôsobíte veľkosť obálky veľkosti svojho zápästia?

Rady

Ako prispôsobíte veľkosť obálky veľkosti svojho zápästia?

Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.

24 apríl 2023

Pri kúpe hodiniek je okrem ich dizajnu rovnako dôležitá aj veľkosť obálky. Správna veľkosť nám poskytne skvelý vzhľad, ale zaručí aj pohodlie pri nosení hodiniek. Preto sa oplatí vedieť, ako si vybrať veľkosť obálky na svoje zápästie, aby ste si mohli užívať pohodlné hodinky a elegantný štýl.

Nielen veľkosť, ale aj tvar obálky

Obálka je neoddeliteľnou súčasťou hodiniek a odkazuje na ich puzdro. V ňom je umiestnené srdce hodiniek, mechanizmus. Tvar a veľkosť obálky samozrejme ovplyvňuje estetiku hodiniek a ich konečný vzhľad. Na trhu sú dnes dostupné rôzne veľkosti obálok, takže si môžete vybrať z mnohých, rôznych veľkostí. Je pochopiteľné, že pre ženy, ktoré hľadajú malé hodinky, sa zvyčajne odporúčajú modely s priemerom ciferníka tesne pod 30 mm. Dámy, ktoré majú rady výraznejšie a nápadnejšie doplnky, by si mali vybrať obálky s väčším priemerom. To predpokladá, že menšie pánske modely majú okolo 40 mm a väčšie od 43 do dokonca 47 mm. Pri výbere správnej veľkosti hodiniek je dôležité mať na pamäti, že dôležitá je nielen veľkosť obálky, ale aj jej tvar. Hodinky s okrúhlou obálkou rovnakého priemeru ako štvorcová obálka budú na zápästí vyzerať úplne inak. Tvar obálky je už individuálnou preferenciou osoby, ktorá hodinky nosí, najdôležitejšie je, aby hodinky pohodlne sedeli na zápästí.

Limitovaná edícia Epos Originale Skeleton

Pred kúpou hodiniek si zmerajte zápästie. Ako to robíte?

Aby sa vám hodinky pohodlne nosili a vyzerali na zápästí skvele, musíte zohľadniť proporcie svojho zápästia. Podobne ako na stránke . Odkaz naň nájdete nižšie.

meranie zápästia

Ako sa určuje veľkosť hodiniek?

Ako si vybrať správnu veľkosť ciferníka pre vaše zápästie? Pre ženy, ktoré uprednostňujú väčšie hodinky, ktoré sa cítia na ruke, sa odporúča obálka medzi 38 mm a 40 mm. Dámy so záľubou v jemnejších doplnkoch by si mali vybrať veľkosť medzi 28 mm a 34 mm. Pre dámy so zápästím okolo 18 cm by mali byť vhodnou voľbou hodinky s ciferníkom s priemerom do 36 mm. Pri výbere hodiniek na našu ruku by sme mali venovať pozornosť aj remienku alebo náramku. Príliš široký remienok alebo náramok môže spôsobiť nepohodlie a odierať zápästie. Na druhej strane príliš masívny náramok môže unavovať ruku. Pokiaľ ide o mužov, na druhej strane, páni, ktorí uprednostňujú masívnejšie hodinky, by si mali vybrať obálku nad 45 mm. Klasické veľkosti oscilujú medzi 40 mm a 42 mm. Ak vaše zápästie meria viac ako 18 cm, odporúča sa zvoliť väčší ciferník a masívnejší náramok, inak sa klasické menšie hodinky môžu na veľkom zápästí stratiť.

Vyberte si správne hodinky na svoje zápästie

Medzi pánskymi hodinkami začínajú najmenšie obálky na 38 mm. Pánske veľkosti zvyčajne končia na 50 mm alebo viac. Pánske hodinky s malou obálkou vyzerajú ako model Oris Big Crown Calibre 473 nižšie, ktorý má veľkosť 38 mm.

Oris Big Crown Calibre 473 obálka 38 mm

Obálka s veľkosťou 42 mm na pánskom zápästí vyzerá ako nasledujúci model Epos Sportive Diver Automatic.

Epos Sportive Diver Automatic 42 mm obálka

Medzi dámskymi hodinkami je jednou z najmenších veľkostí obálka s priemerom približne 25 mm. Práve taká veľká je obálka hodiniek Versace Medusa Secret.

Versace Medusa Secret obálka 25 mm

Ženy, ktoré dávajú prednosť väčším hodinkám s podobnou veľkosťou ako pánske hodinky, si môžu vybrať hodinky s obálkou s veľkosťou len 40 mm. Ako napríklad Guess Animal Print nižšie.

Guess obálka s potlačou zvierat 40 mm

Hodinky s rôznymi veľkosťami obálky dostupné na Hodinkovna

Či už dávate prednosť hodinkám s menšími rozmermi, alebo tým s robustnejšou obálkou, vždy by ste si mali hodinky pred kúpou vyskúšať a ohmatať ich na zápästí. Pohodlie je pri nosení hodiniek prioritou. Správne zvolená veľkosť obálky zase urobí z hodiniek neoddeliteľnú a elegantnú súčasť nášho stylingu.


Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.