Nápad na darček pre fanúšika hodiniek

Rady

Nápad na darček pre fanúšika hodiniek

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

20 december 2023

Sviatky sa rýchlo blížia, a preto stojí za to zvážiť, aké darčeky kúpime svojim blízkym. Ak je medzi nimi milovník hodiniek, ktorý má vo svojej zbierke nejeden model, a vy neviete, akým darčekom ho prekvapiť - pozývame vás k čítaniu, predstavujeme originálne nápady na darčeky pre nadšencov hodinárskeho umenia.

Krabičky na hodinky - usporiadaná zbierka a štýlové vystavenie

Každý zberateľ hodiniek by chcel svoje hodinky ukladať organizovane a bezpečne bez toho, aby ich musel schovávať v zásuvke. Jedinečné, originálne modely si predsa zaslúžia byť riadne vystavené. Skvelým riešením a zároveň nápadom na darček by bol box na hodinky. Plnia ochrannú funkciu a zároveň umožňujú štýlovo vystaviť vašu zbierku a zároveň elegantne vyzerať na poličke. Kazeta na hodinky zlepší kvalitu uloženia vašich vzácnych modelov na dlhé roky. Okrem toho, elegantné hodinky si zaslúžia rovnako elegantné škatuľky, s tým bude pravdepodobne súhlasiť každý zberateľ hodiniek.

Elegantné a funkčné krabičky na hodinky - voľba tých, ktorí oceňujú kvalitu a štýl

Spomedzi výrobcov stojí za zmienku značka Wolf, ktorej výrobky sú vyrobené s najväčšou starostlivosťou a z vysokokvalitných materiálov. Box Wolf Palermo 213802 na 6 hodiniek je elegantný model čalúnený kvalitnou prírodnou kožou. Bezpečnosť modelov v nej uložených zaisťuje zámok na kľúč. Veko boxu je presklené, čím elegantne prezentuje hodinky umiestnené vo vnútri. Okrem toho je box vybavený vstupom USB.

Wolf Palermo 213802 box

Ak hľadáte box, do ktorého sa zmestia nielen hodinky, ale aj iné príslušenstvo, box Wolf Roadster 477656 je výbornou voľbou. Vďaka svojmu dekoratívnemu charakteru vyzerá skvele na poličke a môže ozdobiť interiér miestnosti. Tento model má aj sklenené veko a na zabezpečenie hodiniek slúži visiaci zámok. Krabička bola vytvorená z vegánskej kože, ale má aj detaily z lešteného ebenového makasaru. Zmestí sa do nej 10 hodiniek, ale nielen to. Tento model môže úspešne slúžiť aj ako šperkovnica. Prídavná zásuvka má 8 valčekov, 12 priehradiek (napr. na špendlíky), 2 miesta na opasky a 1 miesto na náramky. Box je vybavený portom USB.

Wolf Roadster 477656 box

Puzdro na hodinky - chráňte svoje hodinky na cestách

Skvelým nápadom na darček pre často cestujúceho milovníka hodiniek bude cestovné puzdro. Šikovným a elegantným puzdrom na hodinky je puzdro Wolf Blake 305028, ktoré je ručne vyrobené z čiernej pravej kože a podšité semišom v krásnej tmavofialovej farbe. Model má podobu praktického zvitku a zapína sa na patentku. Zmestia sa doň 3 hodinky s maximálnym priemerom obalu 52 mm.

Puzdro Wolf Blake 305028

Väčšie cestovné puzdro, do ktorého sa zmestia 4 hodinky s priemerom do 50 mm každé, je model Leanschi Chocolate Brown WPO4-CHOC. Model je vyrobený z vegánskej kože v čokoládovo hnedom odtieni. Vnútro je polstrované mäkkým materiálom. Puzdro má obdĺžnikový tvar, takže sa vám bude ľahko vkladať do batožiny. Jeho rozmery sú 13,5 x 5,5 x 17,5 cm.

Puzdro Leanschi Chocolate Brown WPO4-CHOC

Rotomat vynikajúca voľba pre fanúšikov automatických hodiniek

A čo fanúšikovia automatických hodiniek? V našom obchode nájdete funkčný a praktický darček aj pre nich. Skvelou voľbou bude rotomat. Automatické hodinky si vyžadujú neustále nosenie, aby zostali poháňané. To nie je problém, keď vlastníte jedny hodinky, ale pre zberateľa, ktorý vlastní viacero modelov, je to iná záležitosť. Aby ste nemuseli nastavovať čas zakaždým, keď si nasadíte iné hodinky, oplatí sa používať rotátor hodiniek. Ide o zariadenie určené na udržiavanie chodu automatických hodiniek ich neustálym otáčaním, aby kyvadlo mohlo napínať pružinu. Okrem technických výhod takéhoto darčeka však existujú aj estetické výhody. Moderné rotátory hodiniek predstavujú veľmi elegantný a sofistikovaný štýl, takže sa stávajú aj skvelo vyzerajúcim kusom bytového zariadenia. Väčšie rotomaty pripomínajú malé vitríny, ktoré fantasticky vystavia zbierku zberateľa. V závislosti od vašich potrieb si môžete vybrať rotomat pre jeden, dva, tri, štyri, osem alebo šestnásť modelov. V našom obchode nájdete širokú ponuku rotomatov od osvedčenej nemeckej značky Wolf, ktorá vyrába aj spomínané skrinky na šperky a hodinky.

Wolf Axis 469616

Hodinky na dosah ruky - rotomaty sú ideálnym riešením na uskladnenie a pohon automatických hodiniek

Beco Technic Boxy BLDC je rotomat určený pre 1 hodinky. Predstavuje elegantný a moderný dizajn, jeho puzdro je vyrobené z dreva s vysokým leskom. Vnútro je vystlané čiernym zamatom. Je tiež vybavený zabudovaným LED osvetlením, ktoré sa automaticky zapne pri dotyku puzdra a vypne sa po 20 sekundách nečinnosti. Hodinky v tomto rotomate sa môžu otáčať v smere, proti smeru hodinových ručičiek alebo striedavo. Vďaka kefovému motoru BLDC výrobok pracuje ticho a presne.

Beco Technic Boxy BLDC rotomat

HodinkyWolf Palermo 213716 sú nielen rotomat, ale aj šperkovnica. Okrem priestoru na hodinky do nej môžeme umiestniť aj náhrdelníky, prstene, náušnice a iné drobnosti. Rotomat má obojsmerný ľavý/pravý program, počet otáčok za deň je od 300 do 1 200. Model je vybavený patentovaným uzamykacím systémom, ktorý hodinky uzamkne v bubne rotomatu a zabezpečí ich bezpečné uchytenie. Prístroj sa napája pomocou priloženého napájacieho zdroja alebo D-článkových/lítiových batérií. Hodinky Wolf Palermo 213716 majú uzamykateľné sklenené veko. K dispozícii je nastavenie rezervy energie na 6 a 72 hodín.

Wolf Palermo 213716 rotomat

Rotomat, do ktorého sa zmestia až troje hodinky, je Wolf British Racing 792341. Jeho názov odkazuje na farbu, v ktorej je uložený, a tou je vkusná britská pretekárska zelená prerušovaná zlatými akcentmi. Model je vybavený štvordielnou polstrovanou priehradkou, otvorenou priehradkou a cestovným puzdrom. Otočný ovládač má obojsmerný a ľavý/pravý program. Počet denných otáčok možno nastaviť od 300 do 1 200 a aktivovať možno aj 10-sekundové oneskorenie štartu. Prístroj má LCD displej a možnosť nastavenia rezervy chôdze od 6 do 72 hodín v krokoch po 6 hodinách. Patentovaný uzamykací systém osadzuje hodinky do rotačného bubna, čím zabezpečuje ich bezpečné uchytenie. Uzamykateľné sklenené veko a zámok na kľúč sú jeho ďalšie funkcie.

Wolf British Racing 792341 rotomat

Rotátor, do ktorého sa zmestí najviac hodiniek z doteraz uvedených, je Leanschi Black WM04-ALLB určený pre 4 hodinky. Tento model je tiež elegantným puzdrom na hodinky s rozmermi 23,5 x 25,5 x 17 cm. Je vyrobené z dreva a vegánskej kože a ponechané v klasickej čiernej farbe. Na hornej stene modelu sa nachádza LED displej na ovládanie. Rotomat je vybavený funkciou spánku, ktorá spočíva v 12-hodinovej pauze, aby sa spánok nerušil, keď je zariadenie v spálni. Model má 3 režimy navíjania: ľavý, pravý alebo striedavý. Môžete si vybrať medzi rôznymi počtami otáčok za deň: 650, 750, 850, 1000 alebo 1950 a súčasťou balenia je aj napájací zdroj.

Leanschi Black WM04-ALLB rotomat

Remienky, spôsob, ako rýchlo zmeniť dizajn hodiniek

Ďalším nápadom na darček pre zberateľa hodiniek môže byť vlastnoručne zostavená súprava remienkov. Tým, že remienky skompletizujete v rôznych štýloch, uľahčíte obdarovanému zmenu dizajnu hodiniek alebo prispôsobenie ich štýlu. Pri výbere remienkov je dôležité poznať šírku remienka daného modelu hodiniek. V našom obchode nájdete návrhy od špičkových značiek, ako sú Vostok Europe, Traser, Tissot, Suunto alebo Cluse. Môžete si vybrať medzi rôznymi farebnými verziami, ako aj materiálmi, z ktorých sú vyrobené. Môžu to byť kožené, gumové, textilné alebo silikónové remienky. Remienky si môžete vybrať aj podľa štýlu. Okrem iného si môžete vybrať z remienkov v ležérnom, elegantnom, športovom alebo NATO štýle. Samozrejme, v našom obchode nájdete aj náramky odliate z najkvalitnejšej nehrdzavejúcej ocele.

remienky na hodinky

Hodinárske doplnky - ideálny nápad na darček pre fanúšika hodiniek

Dúfame, že vyššie uvedené nápady s hviezdičkami doplnkov k hodinkám vám pomôžu vytvoriť úspešný darček pre blízkeho človeka, ktorý je vášnivým milovníkom hodiniek. Zberatelia a nadšenci hodiniek ocenia tieto typy darčekov - vyznačujú sa najvyššou kvalitou spracovania, funkčnosťou a estetikou. Riadiac sa týmito vlastnosťami vyberieme tie najlepšie darčeky pod vianočný stromček. Šťastné a veselé Vianoce!


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.