Novinka od švajčiarskej značky! Kolekcia hodiniek Swatch Art Journey 2023!

Swatch

Novinka od švajčiarskej značky! Kolekcia hodiniek Swatch Art Journey 2023!

Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.

10 apríl 2023

Pripravte sa na novinky! V roku 2023 sa uvádza na trh úžasná kolekcia hodiniek Swatch Art Journey, ktorá vzdáva hold veľkým majstrom svetového maliarstva. Vydajte sa na jedinečnú fascinujúcu cestu svetom umenia. Objavte nové interpretácie najslávnejších majstrovských diel, ktoré inšpirovali a dojímali celé generácie. Swatch opäť prináša najkrajšie umelecké diela do každodenného života a, samozrejme, na vaše zápästie.

Novinka! Objavte kolekciu hodiniek Swatch Art Journey 2023!

Značka Swatch je už roky známa svojím kreatívnym a nekonvenčným prístupom k výrobe hodiniek. Príkladom toho je jej vášeň a láska k svetu umenia. Tá sa od roku 1985 prejavuje v mnohých spoluprácach so slávnymi umelcami, dizajnérmi, architektmi, múzeami či kultúrnymi inštitúciami. Vo všetkých umeleckých projektoch spoločnosti Swatch preniká umenie do sveta hodiniek, ktoré potešia pestrými farbami, švajčiarskou precíznosťou a nezvyčajnými nápadmi.

Dievča s hodinkami Swatch Nascita Di Venere od Sandra Botticelliho v múzeu Le Gallerie degli Uffizi

Swatch& Art je inšpiratívna kolekcia hodiniek, ktorá berie svojich nositeľov na cestu po niektorých z najväčších svetových obrazov v najznámejších múzeách sveta, ako sú okrem iného Rijksmuseum v Amsterdame, Thyssen-Bornemisza Museum v Madride a Centre Pompidou v Paríži.

Teraz sa umelecká séria švajčiarskych hodiniek rozširuje o najnovší rad Swatch Art Journey! Spolu so svojimi partnermi MoMA, Magritte, Louvre Abu Dhabi a Le Gallerie Degli Uffizi nás značka berie na dobrodružnú cestu rôznymi etapami dejín umenia a ukazuje jeho neobmedzený tvorivý potenciál od Botticelliho po Lichtensteina.

Kolekcia hodiniek Swatch x MoMA pop art

Cesta s hodinkami Swatch Art Journey 2023 sa začína v newyorskom MoMA, teda Múzeu moderného umenia. Práve tam sa na hraniciach umenia našej doby stretávajú modernosť, veda a kreatívny prístup k forme. Takúto perspektívu stelesňuje najnovšia línia Swatch x MoMA.

Výsledkom tejto obnovenej spolupráce sú dvoje hodinky oslavujúce 100. narodeniny legendy amerického pop-artu Roya Lichtensteina. Monochromatický a kreslený štýl jeho diel môžete obdivovať na dvoch hodinkách Swatch MoMA Girl by Roy Lichtenstein SUOZ352 a Swatch MoMA Reverie by Roy Lichtenstein SO28Z117. Oba modely sú reprodukciami ikonických obrazov "Girl" z roku 1963 a "Reverie" z roku 1965.

Hodinky Swatch MoMA Girl a Reverie by Roy Lichtenstein

Prvý model s referenciou SUOZ352 zobrazuje blondínku s fascinujúcim úsmevom, ktorá je ústredným bodom na ciferníku hodiniek. Dopĺňa ho matné modré pozadie, ktoré je jednotnou farbou obalu a remienka. Ich puzdro má rovnakú opakujúcu sa potlač s dodatočnou grafikou aerosólovej nádobky.

Výsledkom spolupráce s MoMA sú aj druhé hodinky Swatch SO28Z117, ktoré zase odkazujú na ďalšie Lichtensteinovo dielo "Reverie" inšpirované jazzom. Aj tu sa v strede ciferníka nachádza potlač s dievčenskou tvárou. Jej blond vlasy korešpondujú s matným remienkom a zodpovedajúcou kanárikovou farbou obálky. Pop-artový štýl dopĺňa slučka v tvare kresleného balónika so známym textom: "The melody haunts my reverie".

Séria hodiniek Swatch x Magritte jazz

S týmto hudobným a džezovým nádychom je čas presunúť sa z New Yorku do Bruselu, presnejšie do Magrittovho múzea. Spoločnosť Swatch spolu s belgickou neziskovou nadáciou pozýva svojich nositeľov objavovať surrealistický svet maliara Reného Magritta pri príležitosti 125. výročia jeho narodenia. Pri tejto príležitosti spoločnosť Swatch vyrobila hodinky s Magrittovými najznámejšími obrazmi - "La Trahison Des Images" z roku 1929 a "Le Fils de l'Homme" z roku 1964. Ich symbolická snová estetika, ako aj humorná irónia sú zachytené v dvoch tematických hodinkách.

Prvé z nich, hodinky Swatch La Trahison Des Images by René Magritte SO29Z124, sú stvárnením diela "Zrada obrazov". Je vytlačené na viacfarebnom ciferníku v podobe denného sna. Dopĺňajú ho nápisy na svetlom remienku: "Ceci est une Swatch" a pôvodná ikonická veta: "Je to swatch." (v preklade "Nie je to fajka. Je to swatch.").

Hodinky Swatch Le Fils de l'Homme a La Trahison Des Images od Reného Magritta

S modelom SO29Z124 korešpondujú ďalšie oneirické hodinky Swatch, Le Fils de l'Homme by René Magritte SUOZ350. Zobrazuje ďalší obraz slávneho surrealistického dadaistu s názvom "Syn človeka". Ide o autoportrét, na ktorom je zobrazený muž v buřinke a so zeleným jablkom zakrývajúcim tvár. Motív je umiestnený tak, že plynule prechádza na obálku a gumičku a vytvára súvislý celok. Nápis samozrejme nemohol chýbať: "Ceci est une Swatch avec une pomme" (v preklade "Toto sú hodinky Swatch s jablkom"), ktoré vtipne odkazujú na maliarsky citát z knihy Zrada obrazov - "Ceci n'est pas une pipe".

Hodinky Swatch Le Fils de l'Homme by René Magritte sú k dispozícii aj s funkciou SwatchPAY! Reč je o funkcii SwatchPAY The Surreal Pay! SVIZ103-5400!

2 v 1, umelecké hodinky Swatch x Louvre Abu Dhabi

Cesta značky Swatch pokračuje. Tentoraz zavedie svojich nositeľov do jedného z najmodernejších múzeí, Louvre Abu Dhabi, ktoré spája modernosť s tradičnou islamskou architektúrou. Práve tu sa nachádzajú dve slávne diela, ktoré inšpirovali hodinky Swatch The Great Wave by Hokusai & Astrolable SUOZ351.

Sme radi, že sme mohli uzavrieť partnerstvo so spoločnosťou Swatch, ktorého výsledkom sú hodinky Louvre Abu Dhabi, ktoré sú súčasťou exkluzívnej kolekcie Swatch Art Journey. Hodinky z tejto série sú jedinečné tým, že sú inšpirované dielami z múzeí po celom svete a demonštrujú neobmedzený potenciál umenia. [...] Vďaka geniálnemu nápadu spoločnosti Swatch môžeme spoločne prostredníctvom týchto jedinečných hodiniek prezentovať umenie novým spôsobom - každý deň približovať umenie ľuďom.

Manuel Rabaté, riaditeľ Louvre Abu Dhabi

Hodinky Swatch SUOZ351 boli inšpirované silou prírody, ktorá je zobrazená v dvoch nádherných dielach epochálnych majstrov. Prednú stranu hodiniek zdobí reprodukcia slávneho drevorezu "Veľká vlna Kanagawy" od japonského umelca Katsushika Hokusaia z roku 1831, ktorý je súčasťou umelcovej ikonickej série s názvom "Tridsaťšesť pohľadov na prírodu". "Tridsaťšesť pohľadov na horu Fudži". V popredí možno obdivovať hrôzu nahromadenej spenenej vlny v odtieňoch pruskej modrej.

Hodinky Swatch The Great Wave by Hokusai & Astrolable

V kontraste s tým je na pozadí, resp. na spodnej časti puzdra, zobrazená mapa nočnej oblohy s "astrolábom". Tento jednoduchý merací astronomický prístroj, zázrak techniky, skonštruoval v rokoch 1726 až 1727 Muhammad ibn Ahmad al-Battútí. Astroláb používali námorníci pri navigácii na výpočet polohy hviezd na oblohe.

Swatch Art Journey 2023 pokračuje v interakcii s umením. Štvrtou spoluprácou, ktorú švajčiarska značka hodiniek nadviazala v rámci svojej najnovšej umeleckej kolekcie, je partnerstvo s Le Gallerie degli Uffizi. Ide o jeden z najvýznamnejších múzejných komplexov na svete, ktorý je známy svojou rozsiahlou zbierkou renesančných majstrovských diel, antických sôch a obrazov od takých autorov ako Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafael a Caravaggio.

Renesančná krása v hodinkách Swatch x Le Gallerie degli Uffizi

Hodinky Swatchx Le Gallerie degli Uffizi umožňujú nositeľom a milovníkom umenia zažiť na vlastnej koži dve z najvýraznejších diel majstra Sandra Botticelliho, "Zrodenie Venuše" a "Jar", ktoré sú oslavou prírody a ženskosti.

Renesančný obraz "Zrodenie Venuše", datovaný okolo roku 1486, značka Swatch reinterpretovala v hodinkách Swatch Nascita Di Venere by Sandro Botticelli GZ360. Výrobcovi sa podarilo zachytiť pôvodnú štruktúru obrazu. Mytologický výjav bol reprodukovaný v pastelových svetlozelených a svetlomodrých farbách so zlatými akcentmi. Štít zdobia postavy bohov vetra Zefíra a Aury, zatiaľ čo opasok zdobí tvár bohyne Venuše a sprievodný jemný kvetinový motív.

Hodinky Swatch Nascita Di Venere a Allegoria Della Priomavera by Sandro Botticelli

Krásu prírody a Botticelliho alegorické zobrazenie jari predstavujú ďalšie hodinky Swatch Allegoria Della Primavera by Sandro Botticelli SUOZ357. Obraz "Allegoria Della Primavera" zo štetca talianskeho umelca je alegorickým zobrazením jari s jej prosperitou a láskou k vegetácii. Renesančné majstrovské dielo aj hodinky Swatch SUOZ357 uvádzajú diváka do sveta Flóry. Bohyňa kvetov je zobrazená obklopená viac ako 14 druhmi rastlín vrátane fialiek, chrpy, jahôd, mitry a citrusov.

Premiérová kolekcia Swatch Art Journey 2023 je už v predaji v Dome hodiniek!

Premiérová kolekcia hodiniek Swatch Art Journey 2023 sa skladá z 2 častí. Séria venovaná umelcom Royovi Lichtensteinovi - Swatch MoMA Girl SUOZ352, Swatch MoMA Reverie SO28Z117 a René Magritte v hodinkách Swatch La Trahison Des Images SO29Z124 a Swatch Le Fils de l'Homme SUOZ350 - je k dispozícii od 16. marca. Na druhej strane, ďalšie hodinky budú v predaji od 13. apríla - Swatch The Great Wave by Hokusai & Astrolabe SUOZ351 kombinujúce energiu Hokusaiovej "Veľkej vlny v Kanagawe" s "Astrolabom " a modely inšpirované obrazmi Sandra Botticelliho, konkrétne Swatch Nascita Di Venere GZ360 a Swatch Allegoria Della Primavera SUOZ357.

Hodinky Swatch Art Journey 2023

Vstúpte do sveta umenia a objavte krásu a silu predstavivosti. Spolu so švajčiarskou značkou Swatch a múzeami MoMA, Magritte, Le Gallerie Degli Uffizi a Louvre Abu Dhabi objavte úžitkovú a funkčnú tvár umenia!


Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.