Sternglas - moderný štýl Bauhaus a hamburský minimalizmus

Sternglas

Sternglas - moderný štýl Bauhaus a hamburský minimalizmus

Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.

05 máj 2023

Hrajte sa s formou, experimentujte s materiálmi a neobvyklými kombináciami štýlov. Nechajte sa inšpirovať čistou, sofistikovanou estetikou Bauhausu - jednoduchosťou a funkčnosťou nemeckého modernizmu. Objavte krásu moderného minimalizmu v jedinečných kolekciách hodiniek Sternglas už teraz.

História hamburskej značky Sternglas

Chcete vedieť, ako sú sny začiatkom nového pozoruhodného príbehu? Objavte príbeh Dustina Fontaina - zakladateľa značky Sternglas!

Dustinova vášeň pre hodinky sa zrodila na vysokej škole, keď ako 16-ročný pracoval v malej manufaktúre na hodinky v nemeckom Münsteri. Tam sa to všetko začalo, pričom sa tínedžer stretol s každodennými povinnosťami, ako je okrem iného výmena remienkov na hodinkách, vypĺňanie papierov a balenie tovaru.

Dizajn hodiniek Sternglas

Tento intenzívny kontakt s hodinárskym priemyslom formoval Dustinov charakter a podnietil jeho vášeň a nadšenie pre krásne minimalistické a klasické hodinky. Myšlienka založiť vlastnú hodinkovú spoločnosť prišla až o niekoľko rokov neskôr s kľúčovou otázkou: "Prečo nie sú značkové hodinky cenovo dostupné?". Jediné, čo musel urobiť, bolo splniť si svoj sen.

Vo veku 21 rokov, keď pracoval ako webový dizajnér, sa Dustin rozhodol zmeniť svoj život o 180 stupňov. Cieľ bol jediný a mimoriadne jednoduchý. Vytvoriť a uviesť na trh svoj vlastný dizajn - dokonalé minimalistické a kvalitné hodinky v štýle Bauhaus za prijateľnú cenu.

Nanešťastie, nápad nezvládol časový tlak a vysoké nároky, ktoré si stanovil samotný pôvodca. Po dlhom čase sa však tvrdá a namáhavá práca vyplatila. V roku 2016 sa sen Dustina Fontaina stal skutočnosťou. Crowdfundingová kampaň na platforme Kickstarter bola úspešná a prvá várka hodiniek Sternglas vyšla v októbri toho istého roku.

Nasadenie náramkových hodiniek Sternglas

Dnes je Sternglas etablovanou nemeckou značkou hodiniek so sídlom v Hamburgu. Tím Sternglas tvorí takmer 30 nadšencov pre hodinky a kreatívnych mozgov, ktorí sa vo svojej práci zameriavajú na neustály vývoj a vášeň. Základnou myšlienkou značky je vytvárať krásne hodinky v jednoduchom štýle Bauhaus s kvalitnými materiálmi a za primeranú cenu.

Hodinky Sternglas - najpredávanejšie kolekcie v štýle Bauhaus

Hodinky Sternglas sú výnimočné dizajny, ktoré spájajú špičkové spracovanie a užitočnú funkčnosť s moderným minimalistickým dizajnom. Každý dizajn je do detailov prepracovaný tak, aby spĺňal vysoké nároky nositeľa. Značka v súčasnosti ponúka 11 výrazných najnovších kolekcií, ktoré svojím spôsobom fascinujú rôznymi formami dizajnu.

Dvoje hodinky Sternglas z kolekcie Hamburg

Nižšie vám predstavím 3 výnimočné série hodiniek Sternglas, ktoré sa v krátkom čase stali skutočnými bestsellermi!

Sternglas Hamburg - tradičný minimalizmus a spoľahlivosť

Hamburg je prvá ponuka najpredávanejšej kolekcie hodiniek značky Sternglas. Séria predstavuje exkluzívne hodinky s tradičným štýlom, symetriou a hanzovým šarmom. Tento pôvab a cestovateľskú dušu týchto modelov, inšpirovaných námornými navigačnými prístrojmi, podčiarkujú prírodné farby, klasický a zároveň funkčný dizajn a kvalitné materiály. Vďaka praktickým komplikáciám a presnosti automatických a quartzových strojčekov sú každé hodinky Sternglas Hamburg praktickým každodenným doplnkom.

Pánske hodinky Sternglas Hamburg

Pánov, ktorí oceňujú vintage štýl, potešia mäkké zamatové remienky ušité z talianskej hovädzej kože. Tieto elegantné modely hodiniek Hamburg dopĺňajú pútavé ciferníky s jemnou lesklou štruktúrou, kontrastnými odtieňmi a tenkými indexmi.

Kolekcia Sternglas Naos a iF Design Award 2020

Podobný dizajn v štýle moderného nemeckého minimalizmu predstavuje ikonický štýl Bauhaus, línia Sternglas Naos. Táto nadčasová klasika je novou interpretáciou večerných oblekových hodiniek. Každé hodinky vyžarujú jednoduchý, elegantný a sofistikovaný vzhľad. Podčiarkujú ho vysokokvalitné materiály vrátane leštenej nehrdzavejúcej ocele 316L, tvrdého zafírového skla alebo remienkov z prvotriednej teľacej kože.

Pánske hodinky Sternglas Naos

Modely Naos sú k dispozícii v niekoľkých variantoch - pre mužov aj ženy a vo verziách so švajčiarskym automatickým strojčekom Ronda a Miyota. Navyše, dizajn hodiniek Sternglas Naos Automatik získal za svoj jednoduchý a funkčný dizajn prestížne ocenenie iF Design Award 2020 v kategórii "Hodinky a šperky".

Potápačské hodinky Sternglas Marus - trieda a odolnosť od nemeckej výroby

Poslednou kolekciou, ktorá stojí za zmienku v tomto zozname, od hamburskej manufaktúry Sternglas, je séria Sternglas Marus. Ide o nápadné automatické hodinky inšpirované tradičnými potápačskými hodinkami. Séria bola navrhnutá tak, aby spĺňala nielen každodenné požiadavky svojich nositeľov, ale nesklamala ani pri budúcich dobrodružstvách a expedíciách. Pohodlné priľnutie hodiniek k pokožke zabezpečí gumový remienok s mierne štruktúrovanou spodnou stranou a náramok z nehrdzavejúcej ocele 316L.

Pánske potápačské hodinky Sternglas Marus

Vo výbave hodiniek Marus nemohli chýbať: zakrivené zafírové sklíčko s dvojitou antireflexiou, indexy a ručičky potiahnuté vysoko svietivou zmesou Super-LumiNova, keramický rámik, ako aj vysoká vodotesnosť 20 barov a navyše tesniace skrutkovacie puzdro a skrutkovacia korunka.

Hodinky Sternglas sú teraz k dispozícii na stránke Hodinkovna.sk!

Robustné, odolné, šikovné a elegantné - to sú nemecké hodinky Sternglas, vytvorené v modernom štýle Bauhaus. Objavte rozmanité kolekcie z hamburskej manufaktúry. Náš online obchod ponúka quartzové aj automatické modely v rôznych farbách! Vyberte si dokonalé hodinky Sternglas práve teraz!


Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.