Venezianico Nereide Ceramica Smaltovaná premiéra so smaltovaným ciferníkom

Novinky

Venezianico Nereide Ceramica Smaltovaná premiéra so smaltovaným ciferníkom

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

29 máj 2023

Značka Venezianico predstavuje nový model Nereide Ceramica s ciferníkom z benátskeho smaltu. Hodinky budú k dispozícii v dvoch farebných variantoch a s dvoma typmi uchytenia. V prvom kole bude k dispozícii len 300 hodiniek s čiernym ciferníkom a 200 hodiniek s bielym ciferníkom. Modely sa čoskoro objavia v obchode Hodinkovna.sk!

  • Venezianico predstavuje hodinky s ciferníkom z benátskeho smaltu.
  • Vypálené, smaltované ciferníky budú k dispozícii v dvoch farbách.
  • Modely budú k dispozícii s náramkom Canova alebo s gumovým remienkom vyrobeným v Taliansku.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu

Sofistikovaná technika zdobenia ciferníka benátskym smaltom

Ciferník nových hodiniek Venezianico Nereide Ceramica čerpá inšpiráciu zo starobylej tradície zdobenia predmetov benátskym smaltom, čo je sofistikovaná technika, ktorá už od stredoveku zdobí umelecké diela a šperky vrstvou nádherného smaltu. Vďaka precíznemu nanášaniu a vypaľovaniu pri vysokej teplote sa smalt nataví na povrch ciferníka, čím vznikne hladký a lesklý povrch, ktorý dodáva ciferníku hodiniek bezkonkurenčnú odolnosť a nadčasovú krásu. Treba poznamenať, že vypaľovanie smaltovaných ciferníkov je veľmi náročné a mimoriadne zdĺhavé. Zvyčajne sa táto technika používa na hodinkách s oveľa vyššou cenou.

venezianico nereide ceramica

Odolné a pružné talianske gumené remienky alebo vlastné náramky Canova.

Hodinky budú k dispozícii s bielym alebo čiernym ciferníkom a s bielym alebo čiernym gumeným remienkom alebo vlastným náramkom Canova. Gumené remienky Venezianico v najnovšom prírastku do radu Nereide Ceramica sú vyrobené v Taliansku z vysokokvalitného termoplastického polyuretánu (TPU), ktorý sa vyznačuje:

  • vysokou odolnosťou
  • pružnosťou
  • intenzitou farby

Za zmienku stojí aj to, že na remienkoch sa neprichytáva prach.

VENEZIANICO nereide ceramica white

Konštrukcia hodiniek Venezianico Nereide Ceramica

Čierny rámik s vložkou z vysokokvalitného keramického sintra je osadený na 42-milimetrovom obale z ušľachtilej ocele 316L. V obale je vložený automatický strojček Sellita SW200-1 s rezervou chodu 41 hodín. Ciferník dopĺňa dátumovka, sekundová ručička a ručičky a lineárne indexy potiahnuté vrstvou Super-LumiNova BGW9. Ciferník je chránený pred poškodením zafírovým sklíčkom s vnútorným antireflexom.

mechanizmus venezianico nereide


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.