Zbaľte sa na cestu. Praktické doplnky pre mužov

Rady

Zbaľte sa na cestu. Praktické doplnky pre mužov

Martin Hric

Muž v neustálom pohybe. Ak práve neskúša nejaký nový šport, pravdepodobne je na ceste a chytá stop do Chorvátska. Milovník inteligentných hodiniek a high-tech hodiniek.

19 apríl 2023

Cestovná sezóna je v plnom prúde. Predĺžený vianočný víkend je za nami a pred nami sú dlho očakávané prvomájové sviatky. Čo si zbaliť na cestu mimo mesta? Tu je niekoľko praktických doplnkov pre muža. Či už sa chystáte do mesta alebo na výlet do prírody, pozrite si naše tipy a objavte odporúčané výrobky, ktoré vám vydržia roky.

Čaká vás cesta? Vezmite si so sebou cestovné puzdro na hodinky

Pri cestovaní sú naše veci obzvlášť náchylné na poškodenie. Koľkokrát ste si poškriabali telefón tým, že ste ho dali do rovnakého vrecka ako kľúče? Kto aspoň raz počul hrozivý zvuk modriny tým, že položil svoj batoh na tvrdý povrch? Životnosť našich predmetov závisí od toho, ako sa o ne staráme. Pri výbere všetkých druhov krytov a puzdier je preto vhodné siahnuť po kvalitných výrobkoch. Tu odporúčame značku WOLF, ktorá okrem iného ponúka cestovné puzdrá na hodinky. Výhodou je veľmi dobre tvarovaný interiér, takže hodinky nebudú "lietať". Do puzdra Wolf Roadster 477856 sa zmestia troje hodinky, má bezpečné zapínanie a tajnú priehradku na šperky alebo peniaze. Na krátke cesty len s jednými hodinkami postačí puzdro s jednou priehradkou, ako je napríklad puzdro Leanschi Chocolate Brown WPO1-CHOC.

Cestovné puzdro

Praktický a technický kompas Suunto

Na turistiku v horách, kempovanie v lese, jazdu na kajaku a všetky outdoorové aktivity sa oplatí zaobstarať si profesionálny kompas. Taký, ktorý bude pevne vyrobený, vybavený odolnými magnetmi a bude tiež ukazovať presné údaje. Ak teda hľadáte niečo, čo vám vydrží vo výbave niekoľko rokov, pozrite si kompasy Suunto. Fínska značka presne vie, ako vyrobiť jednoducho dobré vybavenie. Suunto MB-6 Global je kompatibilný kompas so zosilneným puzdrom a funkciami, ktoré potrebujete na výškovú navigáciu. Má globálne vyváženú ihlu s kamenným ložiskom, nastaviteľnú stupnicu na korekciu deklinácie, sklonový ukazovateľ a jeho presnosť je 2,5°. Je pohodlný vďaka svojmu dizajnu zápalkovej škatuľky, luminiscenčným značkám a zameriavacím prístrojom: zrkadielku, motýliku a mieridlám. Dobre funguje aj pri extrémnych teplotách.

Zrkadlový kompas Suunto MB-6 Global

Rotomaty a organizéry WOLF - postarajte sa o svoje automatické hodinky

Zbaliť si veci na cestu je jedna vec, nechať ich bezpečne doma je vec druhá. Na kratšie cesty, či už víkendové alebo služobné, sú medzi mužmi obľúbenou pomôckou rotomaty. Keď v nich automatické hodinky ostanú, nepostavia sa a majitelia nemusia upravovať čas. Okrem toho sú pekným dekoratívnym akcentom do bytu. Stačí sa pozrieť na rotomat Wolf British Racing 792241 - jeho krásny odtieň britskej pretekárskej zelenej a zlaté lemovanie sú pôsobivé aj bez hodiniek vnútri. Pre quartzové hodinky odporúčame organizéry, do ktorých sa zmestí oveľa viac hodiniek. Takýmto ekvivalentom bude box Wolf British Racing 792741, ktorý pojme až 10 pánskych aj dámskych hodiniek. Hodinky neabsorbujú prach, čím poskytujú majiteľovi pocit starostlivosti o vzácne doplnky.

Zamatový rotátor hodiniek Wolf British Racing 792241

Univerzálne a spoľahlivé slnečné okuliare Meller

Výlet sa nezaobíde bez slnečných okuliarov. Spoločnosť Clockworks ponúka značku Meller, ktorej návrhy sa vždy vyznačujú módnym tvarom, pestrými farbami a vysokou kvalitou. Väčšina modelov je polarizovaná avysoký UV filter. Návrhom môžu byť slnečné okuliare Meller Bakari Dark Candy Grey BK-TEJAGREY s tmavými farbami a nadčasovým tvarom. Majú povrchovú úpravu proti poškriabaniu, ktorá chráni pred poškriabaním. Ide o klasiku, ktorá sa bude hodiť na každú možnú príležitosť. Výlet do mazury s priateľmi, kamarátova svadba, prechádzka mestom, cesta za rodinou alebo dovolenka s partnerom. Hnedá farba bude dokonale ladiť s bielou, béžovou a sivou a okuliare Meller nenápadne podčiarknu štýl majiteľa.

Pánske slnečné okuliare Brown Meller Bakari Dark Candy Grey BK-TEJAGREY

Originálna a rýchlo sa nabíjajúca nabíjačka na smart hodinky

Nedostatok kvalitnej nabíjačky je postrachom každej cesty. Nikto nechce strácať čas na plné nabitie svojho zariadenia, a to samozrejme hovoríme o neoriginálnom príslušenstve nízkej kvality. Okrem priloženej nabíjačky pre smartwatch je dobré kúpiť si aj ďalšiu súpravu, ktorá bude vždy v cestovnom batohu. V kategórii nabíjačiek pre inteligentné hodinky nájdete praktické príslušenstvo určené pre konkrétne modely, napr. káble a nabíjačky pre hodinky Suunto 9 Peak, inteligentné hodinky Fossil alebo iné kompaktné riešenia, ako je prenosná nabíjačka Coros WAPX.CRB.KEY. ktorú možno pripevniť na kľúče.

Nabíjačka hodiniek Suunto a prenosná nabíjačka hodiniek

Príslušenstvo na cestu. Čo si ešte vziať so sebou?

Často si na poslednú chvíľu spomíname na logické veci, ktoré, čo je zaujímavé, nie je také jednoduché kúpiť z ruky v blízkosti domova. Pri objednávaní produktov na cestu si pozrite napríklad aj ochranné sklá a fólie na hodinky a smart hodinky. Ak ešte nevlastníte inteligentné hodinky, odporúčame vám tiež navštíviť našu ponuku alebo kontaktovať náš zákaznícky servis, ktorý vám pomôže vybrať inteligentné hodinky na vzrušujúce a aktívne cestovanie.


Martin Hric

Muž v neustálom pohybe. Ak práve neskúša nejaký nový šport, pravdepodobne je na ceste a chytá stop do Chorvátska. Milovník inteligentných hodiniek a high-tech hodiniek.