Hodinky podobné hodinkám Piaget. Najlepšie návrhy za prijateľnú cenu

Rady

Hodinky podobné hodinkám Piaget. Najlepšie návrhy za prijateľnú cenu

Zuzana Marková

Okrem zbierania elegantných dámskych hodiniek a šperkov (a písania o nich) sa venuje aj poradenskej činnosti. Veselá postava, ktorá je vždy pripravená poradiť a pomôcť. Súkromne vedie aktívny životný štýl a miluje prípravu chutného sushi.

03 február 2023

Manufaktúra Piaget si do svojej DNA zapísala čistý luxus. Vyrábané hodinky a šperky sú bohaté na vzácne ozdoby a ich dokonalé proporcie očaria každého milovníka šperkárskeho a hodinárskeho umenia. Pripravili sme pre vás alternatívy, ktoré zaujmú každého, kto sa pohybuje v oblasti prémiových hodiniek alebo sa mu jednoducho páči tento konkrétny smer v odvetví. Objavte naše návrhy.

Prečo milujeme Piageta?

Hlavným motívom značky Piaget je "Kde sa stretávajú luxusné hodinky a luxusné šperky" a v ponuke tejto prestížnej značky sa skutočne stretneme s hodinkami preplnenými diamantmi a drahými kameňmi. Sofistikovanosť, ktorú nám značka predkladá, má svoju cenu, a nie malú. Ak však vieme, že ide o manufaktúru, ktorá funguje od roku 1874, je známa a uznávaná po celom svete, je vytvorená so švajčiarskou precíznosťou, má vlastné vyrobené kalibre a vynikajúce reklamné kampane, jednoducho vieme, za čo platíme. A hoci je kúpa hodiniek Piaget určite dobrou investíciou, mnohí z nás hľadajú alternatívy. Nižšie nájdete hodinky podobné hodinkám Piaget, vyššej triedy aj módne modely, ktoré by vás mohli zaujímať.

Hodinky Piaget Polo a zakrivené obálky

Luxusné oceľové hodinky, ktoré porušujú všetky pravidlá, sú z kolekcie Piaget Polo. Prečo? Hlavne kvôli netradičnému tvaru obálky, ktorej kruh je zámerne zakrivený. Táto úprava im dodáva neuveriteľnú dynamiku, dôležitú pri športe, od ktorej je odvodený názov kolekcie. Luxusné hodinky Piaget Polo vznikajú od roku 1979 a ich netradičný tvar inšpiroval mnohé značky vrátane talianskej D1 Milano. Pánske hodinky D1 Milano Skeleton Silver SKBJ10 majú spoločné črty s hodinkami Piaget Polo. Po prvé, je tu zakrivená luneta, po druhé náramok a podobný výplet, po tretie, odhalený pohyb a po štvrté, pevná oceľová konštrukcia. Všimnite si však, že Piaget Polo má uhladenejší tvar, zatiaľ čo D1 Milano je o niečo strohejší.

Pánske hodinky D1 Milano Skeleton Silver

Na dámskych hodinkách D1 Milano Ultra Thin Marble Rose UTBL14 je podobnosť zvýraznená ozdobami, ktoré sú pre Piaget nevyhnutnosťou. V tomto konkrétnom príklade sa stretávajú zaujímavé, teplé farby a jemné krištáľové štyri indexy. Tieto malé detaily rozhodujú o tom, že návrh bude dobre fungovať ako alternatíva k hodinkám Piaget.

Dámske hodinky D1 Milano Ultra Thin Marble Rose

Jemnejšou verziou pre ženy sú hodinky Herbelin Equinoxe 17499/PR29GR, ktoré sa veľmi dobre hodia, ak chcete ľahký a decentný doplnok. Máme tu francúzsku značku, ktorá siahla po švajčiarskych komponentoch. Čo nám svojím spôsobom vyhovuje pri hodinkách Piaget. Elegancia, trieda, kvalita, charakter šperkov. Hodinky Herbelin Equinoxe majú tiež zakrivenú obálku a veľmi podobné uši obálky. S kolekciou Piaget Polo majú spoločný aj ultratenký dizajn, v prípade nášho návrhu je to len 5,80 mm pri 8,80 mm. Dômyselne vybrané ozdoby, ako napríklad perleť, potešia každú ženu, ktorá oceňuje skromnú eleganciu.

Dámske hodinky Herbelin Equinoxe

Bohatosť zdobenia hodiniek Piaget Possession v porovnaní s módnymi hodinkami

Charakteristickými znakmi kolekcie Piaget Possession sú diamanty okolo ciferníka a energická farebná schéma. Bariéra medzi hodinárstvom a šperkárstvom je tu majstrovsky prekonaná - mechanizmus uvádza lunetu do pohybu, takže ornamenty sú v neustálom pohybe. Dizajnové podobnosti nájdete v kolekcii dámskych hodiniek Emporio Armani. Dizajn modelov s referenčnými číslami AR11357 a AR11434 je veľmi podobný modelom Piaget, a hoci nemajú otočnú lunetu, spoločné črty sú zachytené v obálke s tučným okrajom. Hodinky sú tiež bohato zdobené - ciferníky sú vyrobené z perlete, jemný lesk sa dosiahol zväčšením lunety kryštálmi a ich umiestnením na miesto indexov. Tmavomodrý model pripomína najmä model Piguet Possession, pretože má formu kruhových indexov. Pri porovnávaní týchto dvoch značiek nemožno zabudnúť na remienky vo výrazných farbách a tiež na samotné proporcie, približne 30 mm v priemere obalu a približne 7,5 mm hrúbky.

Dámske hodinky Emporio Armani

Piaget Altiplano inšpirácia pre fanúšikov verzie Slim

Hlavným znakom kolekcie je čistá elegancia. Sofistikovanosť je zdôraznená elegantnými líniami celkovej štruktúry aj dizajnu ciferníka. Celá kolekcia je vybavená minimalistickými ručičkami, ktoré sa zameriavajú na funkčnosť samotných hodiniek. Piaget Altiplano sú nadčasové hodinky, ktoré vyžarujú klasickú formu, ktorú však nie je také ľahké získať. Pri hľadaní alternatívy vám napadne celá kolekcia Junghans, ktorá čerpá zo štýlu Bauhaus. Je to modernejší minimalizmus ako Piagetov, ale vyznačujú sa podobnou myšlienkou. Ak hľadáte ultratenké hodinky, oplatí sa obrátiť na kolekciu Doxa Slim Line a model Doxa 105.10.021.01, ktorého hrúbka je rovnako ako u Piageta len 6,00 mm. Perfektne sa schovajú pod manžetu košele a ich uhladený dizajn a jednoduchý tvar sa hodia k formálnym štýlom. Obe značky majú podpis Swiss Made a dlhú tradíciu tvorby.

Doxa 105.10.021.01

Skvelým porovnaním by mohli byť aj pánske hodinky Certina Heritage Priska Gold 18 K, ktoré dobre zapadajú do prestíže značky Piaget. Tu máme 18-karátové zlato, ktoré sa často vyskytuje v hodinkách Piaget. Ultratenká obálka meria len 5,00 mm, eleganciu remienka podčiarkuje textúra a obálka je zakončená ostro ohraničenými koncovkami. Certina bude veľmi dobrou voľbou pre každého, kto oceňuje veľmi vysokú kvalitu a má rád prémiové hodinky.

Pánske hodinky Certina Heritage Priska Gold 18 K

V spomínanej kolekcii luxusnej značky nájdeme hodinky Altiplano Moonphase, kde funkciu mesačnej fázy zdobí šperkové okolie. Tieto modely sú už extravagantnejšie ako klasické, hoci si stále zachovávajú rovnaký dizajn - hranaté obálkové uši, tenké puzdro, jednoduché ručičky a lineárne indexy. V tomto prípade sa necháme zlákať príkladom z módnej triedy, a to dámskymi hodinkami Fossil Jacqueline Moonphase ES5244 s veľmi výrazným a šperkovým zdobením. Medzi podobnosti s hodinkami Piaget patrí špeciálne gilošovaný ciferník z perlete, ukazovateľ fázy mesiaca v subciferníku nad 6. hodinou a kryštály okolo celej lunety. Obálka je rovnako tenká - 8,00 mm.

Dámske hodinky Fossil Jacqueline Moonphase

Žiadny z modelov vás nezaujal? Pozrite si celý náš sortiment prémiových hodiniek

Máme najnovšie kolekcie od špičkových výrobcov a obrovský výber vám umožní vybrať si dokonalý model, ktorý sa hodí k vašim vybraným hodinkám Piaget. Odporúčame vám navštíviť prémiovú ponuku hodiniek, kde sa stretnete so špičkovými strojčekmi, rafinovaným dizajnom a skrytou históriou konkrétnej manufaktúry v hodinkách. Objavte novinky alebo sa opýtajte našich zamestnancov.


Zuzana Marková

Okrem zbierania elegantných dámskych hodiniek a šperkov (a písania o nich) sa venuje aj poradenskej činnosti. Veselá postava, ktorá je vždy pripravená poradiť a pomôcť. Súkromne vedie aktívny životný štýl a miluje prípravu chutného sushi.