Oživenie ikonického modelu Tissot PR516. Aj v mechanickej verzii

Tissot

Oživenie ikonického modelu Tissot PR516. Aj v mechanickej verzii

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

04 marec 2024

Značka Tissot predstavila novú kolekciu PR516. Hodinky sú inšpirované modelom zo 70. rokov minulého storočia a svoj športový charakter čerpajú z automobilových pretekov. Ako je u tohto výrobcu zvykom, hodinky predstavujú vysoký štandard spracovania Swiss Made. Rad obsahuje tri quartzové modely a jeden mechanický model.

  • Tissot predstavil reinterpretáciu línie PR516 predstavením štyroch nových modelov.
  • Jedny z hodiniek sú vybavené mechanickým chronografom Valjoux A05 Nivachron, zatiaľ čo ostatné pracujú s quartzovým strojčekom.
  • Všetky modely sú k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu

Tissot PR516 - reinterpretácia klasického modelu

Nová verzia série Tissot PR516 je reinterpretáciou ceneného modelu z roku 1970 a vyznačuje sa modernizovaným dizajnom vo vintage štýle. Mechanický chronograf Tissot PR516 T149.459.21.051.00 je vybavený mechanickým chronografom Valjoux A05 Nivachron, zatiaľ čo ostatné tri modely, medzi ktoré patria T149. 417.11.041.00, T149.417.11.051.00 a T149.417.22.051.00, sú quartzové varianty. Hodinky sú navrhnuté tak, aby odrážali ducha klasického motorizmu a športovej jazdy.

Tissot PR516 quartz Chronograph

Pripomeňme, že písmená PR z názvu kolekcie odkazujú na anglické "Particularly Robust" a niekedy aj na "Precision and Resistance". Na druhej strane číslo 516 označuje, že ide o šestnásty model piatej (vodotesnej) série. Podľa oznámenia výrobcu mali teda hodinky slúžiť: "Na trati, vo vzduchu, vo vode". Odolnosť hodiniek Tissot zabezpečuje nový "plávajúci" strojček a pružné kĺby zo syntetických materiálov, ktoré fungujú ako tlmiče nárazov.

 Mechanický chronograf Tissot PR516

Tissot PR516 Chronograph - funkčnosť sa snúbi so štýlom

Hodinky Tissot PR516 majú dynamický a všestranný dizajn, ktorý spája robustnosť a štýl. Klasickú funkčnosť pri meraní času zabezpečujú tri subciferníky chronografu. Tachymeter a pulzomer na rámčeku medzitým umožňujú meranie rýchlosti a srdcovej frekvencie počas športových aktivít. Remienok, indexy aj ručičky sú potiahnuté vrstvou Super-LumiNova pre lepšiu viditeľnosť v tme. Ciferník je chránený pred poškodením vypuklým zafírovým sklom s antireflexnou úpravou pre exkluzívny vzhľad.

Tissot PR516 Quartz Chronograph modrý

Inovatívny mechanický chronograf Tissot PR516

Zúžený plášť z ušľachtilej ocele je kombinovaný so zaobleným článkovým náramkom, ktorý modelu dodáva sofistikovanosť a jemnosť. Vďaka systému rýchlej výmeny možno náramok ľahko vymeniť za ďalší remienok, takže hodinky sú vhodné na formálne oblečenie aj ležérnejší štýl. Inováciu značky Tissot podčiarkuje švajčiarsky mechanický chronograf použitý v hodinkách Tissot PR516 Mechanical Chronograph T149.459.21.051.00, ktorý bol navrhnutý špeciálne pre tieto hodinky. Vzdáva hold historickej kolekcii, ktorou je inšpirovaný, a špičkovému remeselnému spracovaniu značky.

 Mechanizmus chronografu Tissot PR516

Tento spoľahlivý strojček sa môže pochváliť 62-hodinovou rezervou chodu. Jeho fungovanie a zložitosť a dôkladnosť jeho konštrukcie možno obdivovať cez presklené viečko. Ďalšie tri modely zakladajú svoju činnosť na švajčiarskom quartzovom strojčeku ETA G10 Powerdrive s indikátorom vyčerpania energie EOL. V tejto sérii hodiniek Tissot je zadná strana puzdra zdobená rytinou zobrazujúcou vavrínový veniec a volant športového auta s číslom 516 uprostred, čo symbolizuje pretekárske dedičstvo spojené s touto kolekciou.

Tissot PR516 Mechanický chronograf so skleneným vekom
 Tissot PR516 Quartz Chronograph gravírovanie na rámčeku


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.