Polstoročie legendy - Casiotron obohatený o modernú technológiu v limitovanej edícii

Casio Vintage

Polstoročie legendy - Casiotron obohatený o modernú technológiu v limitovanej edícii

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

05 marec 2024

Značka Casio oslavuje 50. výročie jedinečného modelu. V roku 1974 výrobca predstavil svetu svoje prvé náramkové hodinky. Model priniesol na hodinársky trh závan inovácie, keďže vďaka funkcii automatického kalendára eliminoval potrebu mesačných korekcií dátumu. Pri príležitosti uplynutia polstoročia od tejto udalosti spoločnosť Casio predstavuje limitovanú edíciu modelu Casiotron, ktorý je osviežený a doplnený o moderné funkcie.

  • Spoločnosť Casio oslavuje 50. výročie uvedenia svojich prvých náramkových hodiniek na trh.
  • Pri tejto príležitosti výrobca predstavil technologicky obohatenú verziu modelu Casiotron.
  • Tieto hodinky, ktorých počet je obmedzený na 4 000 kusov, budú k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Casiotron TRN-50: evolúcia elektronických hodiniek

Prvé hodinky Casiotron boli jedinečné tým, že okrem toho, že boli prvými hodinkami Casio, boli aj jednými z prvých elektronických hodiniek, ktoré boli kedy vyrobené. Takéto hodinky boli pre spotrebiteľov veľkou novinkou a rýchlo si získali popularitu. Spoločnosť Casio bola jedným z prvých výrobcov, ktorí dokázali ponúknuť takýto výrobok, a to vďaka svojim skúsenostiam s výrobou elektronických kalkulačiek.

Casio Casiotron

Teraz bol na počesť tejto legendy vytvorený model Casio Casiotron TRN-50, ktorý je mätúco podobný originálu. Je však vybavený niekoľkými modernými technológiami pre väčšiu praktickosť a pohodlie. Rádiový systém synchronizácie času je zabezpečený prijímaním kalibračných časových signálov vysielaných zo šiestich staníc po celom svete. Funkcia Mobile Link v kombinácii s technológiou Bluetooth umožňuje prepojenie hodiniek so smartfónom, ktorý poskytuje presné meranie času a automatickú aktualizáciu časových pásiem. Hodinky Casiotron TRN-50 majú navyše možnosť dobíjania vďaka solárnej energii - Tough Solar.

Casio Casiotron porovnanie staré nové

4000 kusov Casiotron TRN-50

Rovnako ako pôvodná verzia spred 50 rokov, aj osviežené hodinky Casio majú skrutkovacie viečko. Bolo vyrobené zo skla, aby umožňovalo príjem rádiových vĺn prostredníctvom zabudovanej antény. Symbol viditeľný na zadnej strane puzdra bol prepracovaný a obsahuje grafiku 50. výročia a číslo limitovanej edície. Na trhu bude k dispozícii 4 000 exemplárov tohto špeciálneho modelu. Obal a náramok sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a displej je krytý minerálnym sklom. Vodotesnosť hodiniek sa odhaduje na 5 ATM, čo ich ochráni v prípade väčšieho postriekania vodou.

Veko Casio Casiotron

V snahe efektívne využívať obmedzené svetové zdroje značka Casio prehodnotila balenie svojej štandardnej kolekcie hodiniek. Prijatím papiera ako primárnej suroviny sa výrobcovi podarilo dosiahnuť zníženie spotreby plastov o približne 82 % v porovnaní s bežnými obalmi. Krabička tohto jubilejného modelu Casiotron je tiež vyrobená z ekologického papiera bez obsahu plastov.

Casiotron box


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.