Chlad Severného mora zachytený v hodinkách Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk

Sternglas

Chlad Severného mora zachytený v hodinkách Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

11 júl 2023

Značka Sternglas predstavuje nové modely Hamburg Automatik Edition Neuwerk. Ide o špeciálnu edíciu limitovanú na 1999 kusov. Séria bola inšpirovaná malým ostrovom Neuwerk, ktorý sa nachádza v Helgolandskom zálive. Aké sú vlastnosti nových modelov?

  • Sternglas predstavuje nové modely hodiniek limitované na 1999 kusov.
  • Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk vzdáva hold svojmu rodnému mestu a ostrovčeku Neuwerk, ktorý k nemu patrí.
  • Všetky modely sú k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Hodinky Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk ako pocta ostrovčeku ležiacemu v Helgolandskom zálive

Nové modely vyžarujú nepopierateľné estetické čaro. Saténový ciferník v chladnej sivej farbe s jemným zakrivením v kombinácii s postriebreným puzdrom z ušľachtilej ocele evokuje strohé poloseverné more. Tento dizajn nie je náhodný. Rodným mestom pre Sternglas je Hamburg, svetoznáme prístavné mesto. K mestu patrí aj skrytý klenot v pobrežnej severonemeckej krajine, ostrovček Neuwerk. Ako výrobca deklaruje, hodinky Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk sú poctou malému ostrovčeku patriacemu Hamburgu, ktorý sa nachádza v Severnom mori, a vyjadrením lásky k rodnému mestu.

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk a veko

Dizajn hodiniek Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk inšpirovaný Severným morom

Na sivom zakrivenom saténovom ciferníku pripomínajúcom chlad Severného mora nájdete štyri oranžové bodky, dve skeletované ručičky v tyrkysovej farbe a červenú sekundovú ručičku, ktorej dizajn bol inšpirovaný morskou bójkou. Celkový dizajn zaručuje čitateľnosť a vysoký vizuálny kontrast. Číselný ciferník dopĺňa dátumovka s označením dňa v mesiaci umiestnená na 6. hodine. Ciferník hodiniek chráni pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi zafírové sklíčko, ktoré sa na trhu s luxusnými hodinkami používa najčastejšie. Pre čitateľnosť ciferníka za akýchkoľvek podmienok bolo sklo pokryté dvojitou antireflexnou vrstvou.

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk ciferník

Spoločnosť Sternglas špeciálne vyvinula pre tento model hodiniek z limitovanej edície segmentový náramok z brúsenej nehrdzavejúcej ocele 316L. Náramok má ľahký a jednoduchý dizajn, pričom zostáva výrazný. Jeho neutrálna strieborná farba zdôrazňuje farby viditeľné na ciferníku. Vďaka rýchlovýmennému systému možno náramok vymeniť v priebehu niekoľkých sekúnd bez námahy a použitia ďalších nástrojov. Hodinky sú k dispozícii aj na hnedom koženom remienku (S02-HHN11-VI11) a žltom látkovom remienku (S02-HHN11-FI01).

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk kožený a textilný remienok

Na zadnej strane puzdra je vyrytý jeden zo slávnych a historických konských povozov známych ako "Wattwagen", na pozadí ktorého vidíme symbol ostrova - historický maják Neuwerk, ktorý má 700 rokov a je zároveň najstaršou budovou v Hamburgu. Hodinky Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk sú založené na japonskom automatickom strojčeku Miyota 8215, ktorý sa vyrába od roku 1977 a je vždy robustným a spoľahlivým strojčekom so 42-hodinovou rezervou chodu.

Náramok Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.