História dizajnu na zápästí: Sternglas Naos Edition Bauhaus III

Sternglas

História dizajnu na zápästí: Sternglas Naos Edition Bauhaus III

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

11 marec 2024

Spoločnosť Sternglas uviedla na trh štyri nové modely hodiniek Naos Edition Bauhaus III v limitovanej edícii. Ide o modernú interpretáciu étosu Bauhausu, v ktorom sa značka už roky pohybuje. Hodinky z novej línie sa vyznačujú estetickou kombináciou čistých farieb a tvarov, použitím odolných materiálov a dizajnom, ktorý svedčí o rafinovanom remeselnom spracovaní. Výrobca sa nezmeniteľne riadi filozofiou Bauhausu a ponúka dobrý dizajn pre každého.

  • Spoločnosť Sternglas uviedla na trh štyri limitované modely hodiniek Naos Edition Bauhaus III, ktoré predstavujú modernú interpretáciu étosu Bauhausu.
  • Modely ponúkajú rôzne varianty remienkov vrátane exkluzívneho remienka s geometrickým dizajnom Bauhaus, elegantného kovového náramku a dvoch remienkov z kozej kože.
  • Hodinky budú čoskoro k dispozícii na stránke Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Biela, čierna a umenie Bauhausu - nová ponuka z kolekcie Sternglas Naos

Jednoduchá elegancia štýlu Bauhaus je reprodukovaná na bielom ciferníku s čiernymi ručičkami a lineárnymi indexmi. Novinkou v kolekcii hodiniek Sternglas Naos je použitie luminiscenčnej povrchovej úpravy Super-LumiNova na ručičkách a šiestich bodových indexoch, ktorá zabezpečuje optimálnu čitateľnosť aj za zhoršených svetelných podmienok. Na 6. hodine je umiestnené okienko s dátumovkou pre dni v mesiaci, ktoré je obklopené červeným rámikom odkazujúcim na vstup do školy Bauhaus, najinovatívnejšej kováčskej dielne umenia, dizajnu a architektúry 20. storočia. Ciferník je chránený pred poškodením zafírovým sklíčkom s dvojitou antireflexnou vrstvou, ktoré zabezpečuje vynikajúcu viditeľnosť ciferníka.

Náramok Sternglas Naos Edition Bauhaus III

Hodinky Sternglas Naos Edition Bauhaus III - kombinácia tradície Bauhausu s technológiou quartz.

Skrutkovacie puzdro zdobí rytina znázorňujúca míľnik v histórii dizajnu. Zobrazuje presnú podobu slávneho učebného plánu Bauhausu. Na zadnej strane puzdra nájdete aj číslo limitovanej edície hodiniek Sternglas Naos Edition Bauhaus III, ktorá je obmedzená na celkovo 1999 kusov. Srdcom hodiniek je pritom quartzový strojček Ronda 714, ktorý poskytuje životnosť batérie až 60 mesiacov a presnosť -10/+20 sekúnd za mesiac. Kaliber 714 je vysoký len 2,5 mm, vďaka čomu je obal hodiniek tenký a plochý.

Veko Sternglas Naos Edition Bauhaus III

Sternglas Naos Edition Bauhaus III na troch remienkoch a náramku

Hodinky Naos Edition Bauhaus III sú k dispozícii so štyrmi remienkami. Na výber je nový, exkluzívny remienok Premium Edition s geometrickým vzorom Bauhaus na modeli S01-NAB15-EB09, elegantný kovový náramok SuperSlim, ktorý sa dodáva na kópii S01-NAB15-ME11, a dva remienky z kozej kože Capra - sivý (S01-NAB15-CA01) a červený (S01-NAB15-CA02). Vďaka systému rýchlej výmeny možno všetky remienky a náramok jednoducho vymeniť bez použitia náradia. Remienky sú pripojené k obalu z brúsenej nehrdzavejúcej ocele s čiernou PVD povrchovou úpravou. Vodotesnosť hodiniek Sternglas je 5 ATM, čo znamená, že sú odolné voči väčším postriekaniam, ako je umývanie rúk alebo dažďové zrážky.

Sternglas Naos Edition Bauhaus III na remienkoch z kozej kože
Sternglas Naos Edition Bauhaus III premium edition remienok a náramok


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.