Hodinky Sternglas Hamburg Argo odteraz vo veľmi očakávanej automatickej verzii!

Sternglas

Hodinky Sternglas Hamburg Argo odteraz vo veľmi očakávanej automatickej verzii!

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

14 február 2024

Značka Sternglas vypočula očakávania zákazníkov, ktorí ocenili limitovanú edíciu hodiniek Hamburg Argo, ale radi by na svojom zápästí videli farebný ciferník hodiniek, ale v automatickej verzii. To viedlo k uvedeniu limitovanej edície Hamburg Automatic Argo, ktorá je obmedzená na 1999 kusov a bude k dispozícii na náramku a koženom remienku.

  • Značka Sternglas predstavila novú verziu modelu Hamburg Automatic Limited Edition Argo vybavenú automatickým strojčekom.
  • Hodinky sú limitované na 1999 kusov a budú dostupné na náramku SuperSlim a koženom remienku.
  • Modely budú čoskoro k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Po stopách zlatého rúna - hodinky Sternglas Hamburg Automatic z limitovanej edície Argo

Špeciálna edícia hodiniek Sternglas z radu Argo vďačí za svoj názov antickému súhvezdiu "Argo Navis". V gréckej mytológii je Argo názov lode, ktorú postavil Argos pre Iásona, vodcu Argonautov, ktorí sa spoločne vydali hľadať legendárne Zlaté rúno. Podľa mytológie sa pod ochranou Atény podarilo cestovateľom úspešne dokončiť plavbu a ich loď sa dostala medzi hviezdy. Práve jej obraz je starostlivo vyrytý na skrutkovacom zadnom kryte hodiniek. Okrem toho je na ňom uvedené individuálne číslo obmedzenia hodiniek.

 Veko Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo

Inšpirácia plavbou na ciferníku limitovanej edície Sternglas Hamburg Automatic Argo

Model Hamburg, ako priznáva výrobca, je poctou rodnému mestu značky Sternglas. Jeho ciferník je zasa inšpirovaný navigačnými prístrojmi používanými pri plavbe. Jeho zelený stred obklopujú prerušované čiary v modrej, námorníckej modrej a oranžovej farbe. Krajný kruh s minútovými indexmi v podobe arabských číslic je modrý. Okno s dátumom pre deň v mesiaci je umiestnené vo výške 6. hodiny. Hodinová a minútová ručička sú červené a podlhovastá sekundová ručička je žltá s červeným hrotom šípky. Model získal ocenenie iF Design Award 2023.

Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo

Elegantný náramok SuperSlim alebo kožený remienok na hodinkách Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo

Ciferník je chránený pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi vypuklým zafírovým sklom s dvojitou antireflexnou vrstvou. Pod ciferníkom sa nachádza srdce hodiniek, ktorým je v tomto prípade automatický strojček Miyota 8215, ktorý táto japonská spoločnosť vyrába od roku 1977. Odvtedy sa vo svete hodiniek etabloval ako robustný a spoľahlivý. Je opatrený 21 drahokamami a má rezervu chodu 42 hodín. Hodinky Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo S02-HHA08-VI11 sú vybavené elegantným koženým remienkom. Hodinky Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo S02-HHA08-ME08 sú naopak vybavené náramkom z ušľachtilej ocele SuperSlim. Hodinky sú vybavené systémom rýchlej výmeny, ktorý umožňuje jednoduchú výmenu remienka bez použitia náradia.

Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo na náramku


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.