Sternglas Hamburg Edition Hafen - hodinky inšpirované duchom námorného mesta

Sternglas

Sternglas Hamburg Edition Hafen - hodinky inšpirované duchom námorného mesta

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

30 apríl 2024

Spoločnosť Sternglas rozšírila svoju obľúbenú edíciu Hamburg Edition o model Hafen. Ide o luxusnú špeciálnu edíciu, ktorej názov pochádza zo slova "Hafen", čo v nemčine znamená "prístav". Názov dobre vystihuje ikonického námorného ducha Hamburgu a zároveň odráža jeho bohaté námorné dedičstvo.

  • Hamburg Edition Hafen je luxusná edícia hodiniek Sternglas inšpirovaná námorným duchom Hamburgu, ktorá odráža bohaté námorné dedičstvo mesta.
  • Hodinky majú jednoduchý a nadčasový dizajn s klasickým ciferníkom, Super-LumiNova na ručičkách a zafírovým sklíčkom pre vynikajúcu viditeľnosť.
  • Hodinky Hamburg Edition Hafen sú vybavené strojčekom Ronda 715 s časovačom dňa v mesiaci, sú limitované na 1 500 kusov a sú k dispozícii s rôznymi typmi remienkov - koženými alebo nylonovými.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Sternglas Hamburg Edition Hafen limitovaný na 1 500 kusov

Nový model Sternglas sa vyznačuje jednoduchým a nadčasovým dizajnom. Je typickým príkladom hanzovnej elegancie vhodnej na každú príležitosť - pracovnú aj menej formálnu. Tak ako bója poskytuje orientáciu na rozbúrenom mori, nový model Sternglas tak robí veľmi elegantným a pôvabným spôsobom. Klasický ciferník a Super-LumiNova na ručičkách zaisťujú optimálnu čitateľnosť aj za zhoršených svetelných podmienok. Hamburg Edition Hafen sú výnimočné hodinky, ktorých počet je limitovaný na iba 1 500 kusov.

 Sternglas Hamburg Edition Hafen

Zafírové sklo a dvojitá antireflexná vrstva

Ciferník je chránený pred poškodením zafírovým sklom. Na zabezpečenie vynikajúcej viditeľnosti ciferníka bola na zafírové sklo nanesená dvojitá antireflexná vrstva. Ciferník s červeným a bielym prstencom pripomína signálnu bóju prostredníctvom kvarteta farieb: bielej, sivej, červenej a antracitovej. Ide o rovnaké farby, aké sa používajú na označenie stredného kanála, ktorý označuje najhlbší bod hamburského prístavného bazéna a vyznačuje stred plavebných dráh. Obal hodiniek je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele 316L. Rovnako ako všetky hodinky Sternglas sú aj tieto hodinky vodotesné do 5 ATM.

 Sternglas Hamburg Edition Hafen lifestyle

Gravírovaná zadná strana puzdra Sternglas Hamburg Edition Hafen

Skrutkovacie puzdro hodiniek Sternglas zdobí detailná rytina, ktorá vzdáva hold bohatej a významnej histórii prístavu: kontajnerová loď na pozadí ikonickej panorámy hanzovného mesta symbolizuje spojenie tradičného a moderného svetového obchodu. Rámček tohto modelu je leštený, zatiaľ čo plášť a zadná strana puzdra sú brúsené. Vďaka tomu sú hodinky Hamburg Edition Hafen vizuálne komplexnejšie a pôsobia štíhlejšie ako ich predchodcovia.

 Sternglas Hamburg Edition Hafen dekiel

Hodinky Sternglas Hamburg Edition Hafen: elegancia a funkčnosť.

Hodinky zakladajú svoj chod na spoľahlivom quartzovom strojčeku Ronda 715 s časovačom dňa v mesiaci. Tento mechanizmus zaručuje životnosť batérie až 60 mesiacov a presnosť -10/+20 sekúnd na mesiac. Vďaka nízkej výške len 2,5 mm je kaliber 715 ideálnym strojčekom pre hodinky Sternglas Hamburg Edition Hafen. Model je k dispozícii s elegantným talianskym koženým remienkom alebo športovým nylonovým remienkom v oranžovej farbe.

 Sternglas Hamburg Edition Hafen na ręku


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.