Suunto Race recenzia - prvé dojmy

Recenzie

Suunto Race recenzia - prvé dojmy

Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.

19 október 2023

Suunto Race sú spolu so slúchadlami Suunto Wing najnovšími modelmi fínskeho výrobcu. Najnovšie športové hodinky som mal to potešenie vidieť len niekoľko dní predtým, ako sa objavili na pultoch obchodov. Preto vám o nich poviem niečo viac a podelím sa s vami o svoje prvé dojmy.

Suunto Race - čo nové pripravil výrobca?

Každý rad hodiniek Suunto je vytvorený s ohľadom na špecifické potreby a ľudí. Ani v tomto prípade to nebolo inak. Ako výrobca deklaruje, kolekcia Suunto Race bude fungovať pre športovcov v rôznych disciplínach, ale osloví hlavne nadšencov pretekania, prekonávania cudzích rekordov a svojich vlastných. Sú to hodinky pre tých, ktorí chcú zo života vyťažiť maximum.

Obsah krabice športových hodiniek Suunto Race

Aby bolo používanie hodiniek ešte pohodlnejšie, model Race je vybavený displejom AMOLED. Poskytuje mimoriadne jasný a sýty obraz a čitateľnosť za všetkých podmienok, dokonca aj pri jasnom slnečnom svetle. Možno ho ovládať dotykom, ako aj pomocou tlačidiel a digitálnej korunky umiestnenej na boku puzdra. Áno, čítate správne - modelový rad Race je vybavený digitálnou korunkou. Je to praktické riešenie na tréning, ktoré umožňuje plynulý pohyb v ponukách, priblíženie alebo oddialenie zobrazenia mapy. Medzi novinkami nesmieme zabudnúť spomenúť ani meranie variability srdcovej frekvencie HRV a možnosť denných widgetov, ktoré umožňujú rýchly a pohodlný prístup k základným funkciám hodiniek. Výrobca sem pridal aj multialarm a možnosť nájsť stratený telefón.

Moje dojmy z prvých dní používania hodiniek Suunto Race

HodinkySuunto Race sa k vám dostanú zabalené v prémiovej škatuľke, ktorá sa líši od predchádzajúcej série. Hneď je vidieť, že budeme mať do činenia s niečím výnimočným. Jedna samostatná priehradka obsahuje hodinky spolu s príručkou na rýchle spustenie, bezpečnostnými pravidlami a sadou nálepiek, zatiaľ čo druhá obsahuje nabíjací kábel.

Krabička na športové hodinky Suunto Race

Samotné hodinky pôsobia dojmom, ako je u Suunto zvykom, že sú slušne vyrobené a prepracované do každého detailu. Puzdro je pomerne veľké, ale napriek tomu vyzerá prekvapivo dobre aj na ženskom zápästí. Perforovaný remienok ako zvyčajne plní svoju úlohu - otvory po celej dĺžke umožňujú dokonalé nastavenie obvodu. Displej AMOLED naozaj robí rozdiel. Už som stihol model otestovať pri behu počas slnečného dňa a viditeľnosť údajov na displeji za plného svetla je perfektná. Mierne osviežený dizajn vyzerá veľmi štýlovo a digitálna korunka skutočne "mení pravidlá hry"!

Suunto Race športové hodinky s amoled obrazovkou

Batéria funguje bezchybne a zdá sa, že doba prevádzky zodpovedá dobe deklarovanej výrobcom. Na základe niekoľkých tréningov, ktoré som stihol absolvovať, odkedy mám hodinky, môžem povedať, že detailnosť meraní, množstvo ukazovateľov a analýza údajov sú ako obvykle na špičkovej úrovni. Informácie o čase regenerácie a telesnej záťaži umožňujú prispôsobiť tréningy vlastným možnostiam, takže majú lepší účinok. Presnosť GPS počas behu je tiež niečo, za čo sa môžem zaručiť.

Ďalšie informácie už čoskoro

Aby som mohol napísať viac o ďalších funkciách modelu, potrebujem ešte nejaký čas na dôkladnejšie testovanie. Očakávajte preto aktualizáciu tohto príspevku s podrobnejšou recenziou produktu.

Športové hodinky Suunto


Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.