Výnimočný švajčiarsky dizajn a najlepšie materiály. Zoznámte sa s hodinkami Inventic!

Inventic

Výnimočný švajčiarsky dizajn a najlepšie materiály. Zoznámte sa s hodinkami Inventic!

Zuzana Marková

Okrem zbierania elegantných dámskych hodiniek a šperkov (a písania o nich) sa venuje aj poradenskej činnosti. Veselá postava, ktorá je vždy pripravená poradiť a pomôcť. Súkromne vedie aktívny životný štýl a miluje prípravu chutného sushi.

04 január 2023

Inventic je značka Swiss Made, ktorú v roku 1915 založil Eduard Kummer. Do 70. rokov 20. storočia sa Invenčné hodinky vyrábali ako jedna z kolekcií Atlantic. V roku 2022 sa značka Inventic vrátila na trh ako samostatná značka. Čím vyniká medzi ostatnými švajčiarskymi hodinkami? Ktorá séria je najzaujímavejšia? Odpovede na tieto a ďalšie otázky nájdete v tomto článku!

Inventic značka so 100-ročnou tradíciou

Počiatky značky Inventic siahajú viac ako 100 rokov dozadu. V roku 1915 ju vytvoril už spomínaný Eduard Kummer a samotnú značku zaregistrovala spoločnosť Fabrique d'Horlogerie Ed. Kummer SA so sídlom v Bettlachu vo Švajčiarsku. Inventic v neskorších rokoch fungoval ako kolekcia Atlantic. Ako sa ukázalo, spoločnosť Ed. Spoločnosť Kummer má okrem značky Inventic zaregistrovaných viac ako 100 rôznych značiek. Nie je však isté, koľko z nich sa aktívne používalo na výrobu dielov alebo celých hodiniek. Je však známe, že výroba hodiniek Inventic trvala od 40. do 70. rokov 20. storočia. Budovanie povedomia o viacerých značkách súčasne sa ukázalo ako problematické, preto sa v 70. rokoch minulého storočia rozhodlo pokračovať vo výrobe výlučne pod logom Atlantic. Naopak, v roku 2022 sa spoločnosť Atlantic rozhodla obnoviť činnosť značky Inventic ako samostatnej značky v samostatnom cenovom segmente. Čím sa vyznačujú hodinky Inventic?

Inventic, cenovo dostupná švajčiarska značka

Hodinky tejto značky majú označenie Swiss Made, čo znamená, že sú špičkové, ručne montované a prechádzajú kontrolou kvality priamo vo Švajčiarsku. Toto označenie tiež zaručuje, že strojček hodiniek je vyrobený vo Švajčiarsku a že samotné hodinky boli zmontované v tejto krajine. Značka sa spolieha na dlhoročné odborné znalosti spoločnosti Atlantic, ktoré sú zárukou kvality, skúseností a vášne pre tvorbu náramkových hodiniek. Švajčiarsky pôvod týchto hodiniek je preto nepochybne zárukou najvyššej kvality pri zachovaní cenovej dostupnosti. Značka Inventic má totiž vo svojej kolekcii širokú škálu modelov, a to z hľadiska dizajnu aj ceny. Značka ponúka tri produktové rady, ktoré sa vyznačujú rôznymi štýlmi a cenovými segmentmi. Ako teda vyzerajú jednotlivé kolekcie Inventic?

Invenčné hodinky

Pilot, potápač alebo možno klasik? Tri línie hodiniek Inventic

Všetky hodinky sa vyznačujú pôvodom Swiss Made, vysokokvalitnými komponentmi a širokou škálou komplikácií. Okrem toho sú hodinky praktické - vďaka použitiu minerálneho skla K1 a vysokej vodotesnosti až do 20 ATM, ktorá umožňuje potápanie bez akvalungu s hodinkami na ruke. Na výber sú samozrejme modely pre dámy aj pánov.

Rad Classic - hodinky v klasickom a leteckom štýle

Modely z tejto kolekcie sa vyznačujú klasickým dizajnom, ktorý sa dokonale hodí k elegantnému ležérnemu vzhľadu, obleku alebo jednoducho ku každodennému oblečeniu. V prípade pánskych hodiniek má puzdro priemer 40 mm, zatiaľ čo dámske hodinky majú priemer 32 mm. Srdcom tohto radu je švajčiarsky quartzový strojček Ronda. Vodotesnosť modelov je 3 ATM. Rad Classic zahŕňa kolekcie Urban Gent a Urban Lady, ktoré sú k dispozícii na kožených, hnedých a čiernych remienkoch a oceľových náramkoch. Sú zachované v minimalistickom, ale čitateľnom dizajne. Hodinky sa vyznačujú ciferníkom s vertikálnym brúsením, ktorý dopĺňajú indexy s arabskými čiarami. Ciferníky sú k dispozícii v troch klasických farbách: bielej, čiernej a modrej. Do radu Classic patria aj kolekcie City Gent a City Lady, ktoré svojím dizajnom pripomínajú letecké hodinky. Majú ľahko čitateľné ciferníky v bielej, čiernej a sivej farbe, takže hodinky sú vhodné na každodenné nosenie aj formálnejšie príležitosti. Kolekcia obsahuje dva modely na čiernom a hnedom koženom remienku imitujúcom textúru krokodílej kože. Tretí variant má náramok z nehrdzavejúcej ocele. Všetky modely sú založené na švajčiarskom strojčeku Ronda 515.

Inventic Urban

Trend line - potápačské a šperkové hodinky pre dámy

Kolekcia Trend sa vyznačuje trochu odvážnejším dizajnom. Prevládajú tu zaujímavé kombinácie brúsených a leštených povrchov. Modely sú vybavené vysoko odolným minerálnym sklom K1, ktoré kombinuje vlastnosti minerálneho a zafírového skla. Hodinky sú založené na strojčeku Ronda Swiss Made. Líniu tvoria kolekcie Active Gent a Active Gent 02. Hodinky sa vyznačujú klasickým štýlom v mestskom prostredí. Majú plášte z nehrdzavejúcej ocele s lešteným telom a brúsenými ušami. Číselníky sú zakončené radiálnym rezom, ktorý na povrchu vytvára vzor, ktorý sa na svetle akoby "rozprestiera" po celom číselníku. Modely majú lineárne indexy, v prípade kolekcie Active Gent navyše potiahnuté luminiscenčnou vrstvou. K dispozícii sú hodinky na kožených remienkoch a oceľových náramkoch. V línii Trend nájdete aj dokonalý návrh pre ženy, ktoré okrem klasických hodiniek hľadajú aj šperk. Odpoveďou je kolekcia City Lady 02 s 8 kryštálmi umiestnenými na ciferníku hodiniek namiesto minútových indexov. Obal s priemerom 36 mm je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele. Modely sú k dispozícii na náramkoch z nehrdzavejúcej ocele v dvoch farbách a na čiernom koženom remienku s textúrou krokodílej kože. Medzi hodinkami radu Trend sú aj potápačské hodinky s vodotesnosťou 10 ATM. Tieto potápačské hodinky sa vyznačujú veľmi jasnými ručičkami a indexmi s luminiscenčnou vrstvou a v prípade kolekcie Diver 02 aj otočným rámikom s vyrytou potápačskou stupnicou s luminiscenčnou vrstvou. Je to model, ktorý ponúka základné funkcie potápačských hodiniek s praktickosťou a štýlom ideálnym na každodenné nosenie. Rad Trend dopĺňa kolekcia Urban Gent 02, ktorá sa vyznačuje mimoriadne čitateľným ciferníkom. Je to spôsobené kombináciou arabských a lineárnych indexov a použitím luminiscenčného povlaku. Obal hodiniek s priemerom 42 mm bol upravený kartáčovanou povrchovou úpravou, takže celkovo pôsobí matne. Kolekcia obsahuje dva modely na mäkkom koženom remienku s prešívaním na okrajoch a na oceľovom náramku.

Invicta Urban Diver

Prémiová línia - špičkové hodinky pre tých, ktorí hľadajú funkčné riešenia.

LíniaPremium je určená pre najnáročnejších. Patria sem hodinky s chronografom, hodinky s kompresorom a hodinky s funkciou GMT. Všetky sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov - vodotesnosť týchto hodiniek je 20 ATM. Srdcom tohto radu je švajčiarsky strojček Ronda. Do radu Premium patrí kolekcia Active Aqua, ide o modely typu Compressor. Vyznačujú sa obálkou, ktorá má svoj pôvod v potápačských hodinkách. Názov je odkazom na patentované riešenie Super-Compressor spoločnosti EPSA zo 60. rokov 20. storočia, kde bol tlak vody určený na ďalšie utesnenie obálky pod vodou. Pre používateľa tento dizajn znamenal umiestnenie otočného rámčeka pod sklo a pridanie korunky na 2. hodine na ovládanie jeho indikácií. Hoci dnes už nie všetky obálky používajú riešenia EPSA, samotný dizajn kompresora sa stal ikonickým a rozpoznateľným. V kolekcii Active Aqua sú k dispozícii štyri farby ciferníka: modrá, zelená, oranžová a čierna. Na druhej strane, rad Active Chrono sa vyznačuje typickým športovým dizajnom. Modely tejto kolekcie sú vybavené chronografom a funkciou tachymetra. Veľmi funkčnou ponukou, najmä pre často cestujúcich, je kolekcia Active Aero GMT. Hodinky s GMT (greenwichským časom) sú modely vybavené funkciou GMT, ktorá umožňuje odčítanie času z rôznych časových pásiem. Hodinky tohto typu najčastejšie používajú piloti, obchodníci alebo častí cestovatelia. Hodinky vybavené modulom GMT umožňujú pohodlné čítanie času bez ohľadu na časové pásmo, v ktorom sa nachádzate. Hodinky s takouto funkciou predstavujú pre používateľa mimoriadny komfort, pretože napríklad pri lete z Poľska do Austrálie môžeme sledovať čas v oboch časových pásmach. V tejto kolekcii sú tri modely, ktoré majú obálku s priemerom 42 mm, ktorá je brúsená a jej prstenec je dokončený v lesku. Vodotesnosť modelov je 20 ATM. Na obálke je skrutkovacia korunka, ktorá je dokonalým zakončením tejto triedy vodotesnosti, ako aj otočná vložka okolo ciferníka, ktorá umožňuje čítať časové pásma.

Inventic Active Aero

Vynálezcovské hodinky dostupné v obchode s hodinkami

Po preskúmaní širokej ponuky spoločnosti Inventic zostáva vybrať si model, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Kolekcie Classic, Trend a Premium sú k dispozícii v internetovom obchode Hodinkovna.sk. Ktorý model najlepšie doplní váš štýl?


Zuzana Marková

Okrem zbierania elegantných dámskych hodiniek a šperkov (a písania o nich) sa venuje aj poradenskej činnosti. Veselá postava, ktorá je vždy pripravená poradiť a pomôcť. Súkromne vedie aktívny životný štýl a miluje prípravu chutného sushi.