Recenzia inteligentných hodiniek Manta Alexa - moderný dizajn v spojení s funkčnosťou

Recenzie

Recenzia inteligentných hodiniek Manta Alexa - moderný dizajn v spojení s funkčnosťou

Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.

07 marec 2023

Dnes vám prinášam recenziu inteligentných hodiniek od poľskej značky Manta, ktorej inteligentné hodinky sa nedávno objavili v našom obchode. Poďme sa dozvedieť, ako si model Alexa vedie pri každodennom používaní, aké funkcie ponúka a aký je môj celkový dojem po niekoľkých týždňoch testovania.

Manta Alexa smartwatch - prvé dojmy

Mal som tú česť otestovať model Manta Alexa SWU501SL. Ide o verziu so strieborným sieťovaným náramkom a vymeniteľným čiernym koženým remienkom. Celé je to zabalené v podlhovastej krabičke. To, čo zaujme hneď po otvorení, je extrémne tenká a tenká obálka. Vďaka tomu priemer 43 milimetrov nepreťaží ani drobné ženské zápästie. Súčasťou balenia je aj magnetický nabíjací kábel USB, návod na použitie a spomínaný kožený remienok.

Krabička na inteligentné hodinky Manta Alexa

Vzhľad a technické špecifikácie inteligentných hodiniek Manta Alexa

Inteligentné hodinky Manta Alexa ma prekvapili svojím elegantným ležérnym charakterom. Strieborný rámik okolo displeja dodáva modelu eleganciu a šmrnc. Hodinky vyzerajú skvele so sieťovým náramkom aj koženým remienkom. Výmena trvá niekoľko sekúnd a je báječne jednoduchá vďaka tomu, že je založená na jednoduchom rýchloupínacom mechanizme. Náramok aj remienok majú pomerne široký rozsah nastavenia.

Vymeniteľný náramok pre inteligentné hodinky Manta Alexa

Farebný displej AMOLED si zaslúži samostatný odsek. Ovláda sa dotykom a rozsvieti sa pri pohybe zápästia alebo stlačení korunky. Čo je pre mňa najdôležitejšie - má skvelú kvalitu. Farby sú ostré a zobrazený obsah je dobre čitateľný. Ciferník je možné vybrať z dostupných tém alebo si nastaviť vlastný obrázok či fotografiu. Aj pri výbere druhej možnosti sú všetky detaily veľmi dobre viditeľné.

Displej inteligentných hodiniek Manta Alexa

Menu je intuitívne a dostupné v poľštine. Potiahnutím doľava získate prístup ku kruhovým ikonám a doprava k najdôležitejším funkciám, ktoré sú pohodlne po ruke. Potiahnutím prsta nahor sa zobrazia najnovšie oznámenia, potiahnutím prsta nadol sa zobrazia základné nastavenia. Možnosť Vždy na displeji udržiava obrazovku neustále rozsvietenú.

A čo batéria? Podľa návrhu výrobcu vydrží až 14 dní a toto vyhlásenie nesklame. Pri štandardnom používaní s 3-4 tréningami týždenne hodinky práve fungovali nepretržite približne 2 týždne. Pohodlie, že nemusíte často nabíjať, nemusím spomínať.

Vzhľad inteligentných hodiniek Manta Alexa

Funkcionalita inteligentných hodiniek Manta Alexa

Funkcie užitočné pre každodenný život

Medzi funkcie hodiniek Manta, ktoré sa vám budú hodiť v každodennom živote, patrí možnosť ovládať fotoaparát a hudbu v telefóne prostredníctvom hodiniek. Obe možnosti fungujú bezchybne. Upozornenia z inteligentných hodiniek pokrývajú asi všetky možné aplikácie, ktoré používam. Režim nerušiť a nájdenie telefónu sú v podobných zariadeniach už štandardom, takže tu nemohli chýbať.

Funkcie súvisiace so zdravím

Tí, ktorí majú radi prehľad o svojich telesných parametroch, by mali byť spokojní. Merania patria medzi najpresnejšie, pokiaľ ide o modely v tejto cenovej kategórii. Pomocou hodiniek zmeriame krvný tlak, srdcový tep a okysličenie. Samozrejme, treba brať do úvahy, že nejde o lekársky senzor, ale na prvé overenie, keď sa budete cítiť horšie, poslúži dobre. Model má aj funkciu monitorovania spánku, na ktorú sa tiež nemôžem sťažovať. Presne určuje čas zaspávania a prebúdzania, meria trvanie fáz hlbokého a ľahkého spánku a kontinuitu prvého z nich, navyše zobrazuje referenciu na normu. Je možné nastaviť pripomienky pre hydratáciu a cvičenie, čo bude užitočné pre tých, ktorí potrebujú podporu pri vytváraní správnych návykov.

Inteligentné hodinky Manta Alexa

Športové funkcie

Pokiaľ ide o športové funkcie, inteligentné hodinky majú základné funkcie - počítadlo kalórií, počítadlo krokov a prejdenej vzdialenosti- ako aj základné športové režimy - chôdza, beh, bicyklovanie, turistika, stacionárny bicykel, skipping, joga, veslovanie, orbitrek, rôzne tímové športy, jazda na kolieskových korčuliach, tanec alebo horolezectvo. Pri behu, chôdzi a jazde na bicykli vám aplikácia ponúka možnosť využívať GPS zdieľané so smartfónom. Treba však poznamenať, že nejde o typické športové inteligentné hodinky a funkcie v tejto oblasti hrajú skôr doplnkovú úlohu. Model bude vhodný pre ľudí, ktorí sa športu venujú rekreačne.

Inteligentné hodinky Manta Alexa - zhrnutie

Odporúčam smart hodinky Manta? Áno. Komu? Ľuďom, ktorí potrebujú užitočné zariadenie na každodenné používanie, vybavené základnými funkciami, a navyše na zápästí vyzerá skvele. Model vyzerá drahší, než v skutočnosti je, a to vďaka decentným materiálom použitým pri jeho výrobe. Predstavuje výbornú voľbu pre tých, ktorí sa nechcú trápiť s každodenným nabíjaním batérie.


Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.