Ametystový ciferník v limitovanej edícii hodiniek Venezianico Nereide Ametista

Venezianico

Ametystový ciferník v limitovanej edícii hodiniek Venezianico Nereide Ametista

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

15 apríl 2024

Značka Venezianico oznámila uvedenie nového modelu Nereide Ametista, ktorý je limitovaný na 400 kusov. Hodinky spájajú bohatú tradíciu veneziánskeho remesla s experimentmi so súčasnými materiálmi. Okrem ametystového ciferníka a obalu z nehrdzavejúcej ocele model vyniká použitím volfrámu na rámik. Ide o mimoriadne odolný kov známy svojimi vynikajúcimi mechanickými vlastnosťami.

 
  • Taliansky výrobca Venezianico oznámil nadchádzajúce uvedenie jedinečného modelu Nereide Ametista, ktorý má ametystový ciferník.
  • Hodinky budú k dispozícii v edícii limitovanej na 400 kusov.
  • Model bude k dispozícii na Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.
 

Elegancia a lesk ametystu v hodinkách Venezianico Nereide Ametista

Ametyst je odroda kremeňa s fialovými odtieňmi od svetlých, jemných odtieňov až po intenzívne, hlboké farby. Jeho krásu podčiarkuje schopnosť jemne odrážať svetlo, čím vytvára nádherný, trblietavý efekt. Vďaka svojmu výnimočnému lesku a elegancii sa ametyst používa na výrobu vysokokvalitných šperkov a umeleckých predmetov. Od stredoveku mu patrí čestné miesto pri tvorbe benátskych šperkov a ozdôb. Tento vzácny kameň vždy fascinoval a inšpiroval remeselníkov a stal sa symbolom elegancie a sofistikovanosti.

 

Venezianico Nereide Ametista na ruke

 

Jedinečný ametystový ciferník hodiniek Venezianico Nereide Ametista

Na unikátnom ciferníku hodiniek Venezianico Nereide Ametista je použitý pravý ametyst. Ciferník bol vyrobený z jediného kusu ametystu, čo nie je jednoduchá úloha. Jeho hrúbka je len 0,4 mm. Táto operácia si vyžaduje výnimočnú presnosť a starostlivú kontrolu nástrojov vzhľadom na prirodzenú krehkosť kameňa a jeho sklon k odlamovaniu. Po dokončení tejto fázy disk starostlivo zmontovali špecializovaní remeselníci.

 

Venezianico Nereide Ametista štít

 

Venezianico Nereide Ametista s funkciou divera

Celá kolekcia Nereide čerpá inšpiráciu z rovnomennej ponorky, práve jej obraz zdobí skrutkovacie puzdro hodiniek. Model má tiež skrutkovateľnú korunku a otočný rámček s minútovou stupnicou s volfrámovou vložkou, čo z neho v kombinácii s vodotesnosťou 20 ATM robí hodinky pre potápačov. Obal hodiniek s veľkosťou 42 milimetrov je vyrobený z ušľachtilej ocele 316L. Ametystový ciferník dopĺňajú čitateľné lineárne indexy a ručičky so švajčiarskou luminiscenčnou vrstvou Super-LumiNova BGW9. Dátum dní v mesiaci je umiestnený na 3. hodine.

 

Venezianico Nereide Ametista gravírované veko

 

Hodinky Venezianico Nereide Ametista sú k dispozícii aj s oceľovým náramkom

Ciferník hodiniek Venezianico chráni pred poškodením zafírové sklo s vnútorným antireflexným sklom. Srdcom hodiniek, ktoré zabezpečuje presnosť chodu, je švajčiarsky automatický strojček Selitta SW200-1 doplnený fialovým gumovým remienkom talianskej výroby, ktorý farebne korešponduje s ciferníkom hodiniek. K dispozícii bude aj súprava, ktorá sa dodáva s oceľovým náramkom.

 

Venezianico Nereide Ametista na remienku a náramku


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.