Avventurínová mágia v nových hodinkách Venezianico Redentore Avventurina

Venezianico

Avventurínová mágia v nových hodinkách Venezianico Redentore Avventurina

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

22 február 2024

Spoločnosť Venezianico predstavila ďalšiu novinku, tentoraz líniu Redentore doplní model, ktorého ciferník je vyrobený z aventurínu. Tento jedinečný materiál imituje hviezdnu oblohu a dodáva šarm a sofistikovanosť každej štylizácii. Model Venezianico Redentore Avventurina sa dodáva s koženým remienkom, ale bude k dispozícii aj s náramkom Canova.

 
  • Spoločnosť Venezianico predstavila nový model do radu hodiniek Redentore.
  • Ciferník hodiniek je vyrobený z jedinečného materiálu, aventurínového skla.
  • Hodinky budú k dispozícii na stránke Hodinkovna.sk od 27. februára 2024.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.
 

História vzniku aventurínového skla použitého v hodinkách Venezianico Redentore Avventurina

Aventurín prvýkrát vyrobili benátski sklári, ktorí tak urobili náhodným rozsypaním úlomkov medi do modrej sklenenej pasty. Hovorí sa, že práve odtiaľ pochádza názov tohto materiálu - od výrazu "avventura", ktorý znamená neistú a riskantnú operáciu. V roku 1644 sa podarilo vyriešiť techniku výroby a benátske aventurínové artefakty sa čoskoro stali najcennejšími vo svojej dobe.

 
 Venezianico Redentore Avventurina
 Venezianico Redentore Avventurina
 

Výrobný proces neobvyklého štítu Venezianico Redentore Avventurina

Práca s avanturínom je náročná kvôli úlomkom medi, ktoré sa dostávajú do roztaveného skla a počas pomalého chladnutia sa nerovnomerne usporiadajú. Na vytvorenie komponentov s vysokou mierou presnosti sa aventurín brúsi za studena ako tvrdý kameň. Výroba tohto materiálu je aj v súčasnosti veľmi obmedzená práve pre jeho zložitosť. Dizajnéri spoločnosti Venezianico dosiahli pri výrobe aventurínového kotúča dokonalosť!

 

 Venezianico Redentore Avventurina na zápästí

 

Venezianico Redentore Avventurina - japonská precíznosť v talianskom štýle

Hodinky Venezianico Redentore Avventurina 1221550 zakladajú presnosť svojej činnosti na japonskom automatickom strojčeku Seiko NH35A so 4 drahokamami a 41-hodinovou rezervou chodu. Anventurínový ciferník zbavený indexov je uložený v puzdre z ušľachtilej ocele 316L. Chráni ho zafírové sklo s antireflexnou vrstvou. Celok dopĺňa modrý kožený remienok. Hodinky Venezianico Redentore Avventurina SET 1221550-SET sa dodávajú aj s náramkom Canova z nehrdzavejúcej ocele. Vodotesnosť hodiniek sa odhaduje na 5 ATM, čo hodinky ochráni v prípade väčšieho postriekania vodou. Vodotesnosť obalu umocňuje šesťskrutkové skrutkovacie puzdro zdobené gravírovaním Baziliky del Redentore.

 
Opasok a náramok Venezianico Redentore Avventurina
Venezianico Redentore Avventurina viečko

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.