Bauhaus predstavil kolekciu Aviation. Až 4 rôzne mechanizmy!

Novinky

Bauhaus predstavil kolekciu Aviation. Až 4 rôzne mechanizmy!

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

25 apríl 2023

Spoločnosť POINTtec, ktorá sa špecializuje na nemecké hodinky Zeppelin, Iron Annie a Bauhaus, predstavila nové kolekcie. Medzi nimi sú aj hodinky Bauhaus Aviation, ktoré sú k dispozícii až so 4 voliteľnými strojčekmi. Okrem automatických verzií s kalibrami od spoločnosti Citizen Miyota je k dispozícii aj quartzový chronograf. Ktorú funkčnosť si vyberiete vy?

  • Kolekcia ponúka hodinky s chronografom alebo automatické modely s 60-hodinovou rezervou, počítadlom dňa a dátumu alebo ukazovateľom rezervy chôdze.
  • Všetky hodinky sú vyrobené z titánu. K dispozícii sú varianty na kožených remienkoch.
  • Hodinky si teraz môžete pozrieť v našom online obchode.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu

Rovnaký nápad, 4 mechanizmy na výber. Ktorý Bauhaus Aviation si vyberiete vy?

Značka Bauhaus predstavila v novej kolekcii Aviation až 4 verzie pohonu. Medzi nimi boli quartzový a automatický typ, pričom pri quartzovom nemohla chýbať funkcia chronografu. Tá je k dispozícii na modeloch Bauhaus 2880-5 a Bauhaus-2880M-5 a využíva švajčiarsky strojček Ronda 5130.D s hlavnou sekundovou ručičkou a malou sekundovou ručičkou na 3. hodine. Okrem toho je k dispozícii funkcia dátumu a budíka. Na automatickom strojčeku už boli použité japonské riešenia Miyota. Pre tých, ktorým záleží na vysokej rezerve chodu, sú určené hodinky Bauhaus 2864-5 počítajúce s rezervou 60 hodín (Miyota 8315). Náprotivkom s podobným dizajnom sú hodinky Bauhaus 2866-5 a 2866M-5. V tomto prípade má nositeľ na úkor kratšej rezervy chodu (42 h, Miyota 8205) rozšírenú funkčnosť o časovač dňa a dňa. Posledným variantom sú hodinky Bauhaus Aviation 2860-5 poháňané strojčekom Miyota 9134 verc, ktoré navyše ponúkajú čas dňa a ukazovateľ rezervy chodu.

Hodinkový strojček Bauhaus Aviation Automatic 2866M-5

Letecké hodinky Bauhaus z titánu

Tvrdší ako oceľ, ľahší, odolný voči poškodeniu. Titán je zložka používaná v hodinkách aj v konštrukcii lietadiel. Vďaka tomuto spojeniu majú letecké hodinky z titánu ešte viac spoločného, čo zase určite ocenia fanúšikovia letectva. Titánové puzdro z kolekcie Bauhaus Aviation má priemer 42 mm. Ide o univerzálnu veľkosť používanú pre tento typ modelov. Všetky varianty Aviation majú ciferníky s klasickým leteckým dizajnom. Ide o ciferníky s jasnými, viditeľnými značkami a ručičkami, navyše s minútovou stupnicou spolu s arabskými číslicami. Pri výbere farebnej schémy bola zvolená béžová farba, ktorá dobre kontrastuje so značkami a dodáva vintage dojem. Samozrejme, nechýbalo ani robustné podsvietenie, ktoré zahŕňa Super-LumiNova na ručičkách a indexoch a živú modrú žiaru na celom ciferníku. Kolekcia je k dispozícii na kožených remienkoch alebo titánových náramkoch. Všetky majú vodotesnosť 10 ATM a zafírové sklo.

Najdôležitejšie hodinky Bauhaus Aviation s chronografom 2880M-5


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.