Bulova Lunar Pilot Chronograph v novom šate

Novinky

Bulova Lunar Pilot Chronograph v novom šate

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

22 máj 2023

Hodinky Bulova Lunar Pilot Chronograph sú veľmi obľúbené medzi nadšencami hodiniek. Je to tak vďaka ich atraktívnemu dizajnu, ako aj vďaka zaujímavému mesačnému príbehu, ktorý sa za nimi skrýva. Medzitým sa na trh dostáva nová, osviežená verzia hodiniek Lunar Pilot Chronograph.

  • Ikonické hodinky Bulova Lunar Pilot Chronograph sa vracajú v novej, modernizovanej edícii.
  • Hodinky inšpirované modelom, ktorý sa vydal na Mesiac s misiou Apollo 15.
  • Výnimočnú presnosť chodu zaručuje quartzový strojček rezonujúci s frekvenciou až 262 kHz.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu

Hodinky Bulova na Mesiaci s misiou Apollo 15

Prototypom hodiniek Lunar Pilot Chronograph je model Bulova, ktorý si našiel cestu na Mesiac s misiou Apollo 15, hoci oficiálnymi hodinkami NASA boli hodinky Omega Speedmaster, ktorými bol vybavený každý člen posádky. Nanešťastie pre spoločnosť Omega, našťastie pre spoločnosť Bulova, sa hodinky veliteľa Davea Scotta pokazili, čo spôsobilo, že sa rozhodol vziať si svoje súkromné hodinky - práve hodinky Bulova. Tak sa hodinky tejto značky dostali na Mesiac a úspešne nahradili oficiálne hodinky NASA.

bulova lunar chrono envelope

Osviežená verzia hodiniek Bulova Lunar Pilot Chronograph

Najnovšia iterácia hodiniek Bulova Lunar Pilot Chronograph je modernizovanou verziou modelu, ktorý sa v roku 1971 dostal na Mesiac. Od pôvodného a starších variantov sa okrem iného odlišuje exkluzívnym vysoko presným quartzovým strojčekom a farebným prevedením, ktoré sa líši od čierneho originálu. Hodinky majú rovnaké strieborné puzdro z ušľachtilej ocele s priemerom 43,5 mm. Tenké modré tlačidlá chronografu a korunka s kamertónom, ktorý je logom Bulova, sú umiestnené na boku obálky, na 3. hodine.

bulova lunar chrono profile bg

Pod plochým zafírovým sklom s antireflexnou vrstvou sa nachádza ciferník, ktorého hlavný strieborný povrch má hrubú štruktúru a dobre kontrastuje s tromi modrými stopkami a totalizátormi sekundovej ručičky zdobenými kruhovým gilošovaním. Ciferník obklopuje strieborný prstenec s gilošovaným vzorom kruhov s vytlačenými minútovými a sekundovými stupnicami. Modrý prstenec nad ním je zasa potlačený stupnicou tachymetra. Vzhľadom na prítomnosť stopiek sa na ciferníku nachádza až šesť štíhlych ručičiek potiahnutých, rovnako ako indexy, luminiscenčnou vrstvou Super-LumiNova.

bulova lunar chrono dial

Funkčné hodinky Bulova Lunar Pilot Chronograph s vysoko presným strojčekom

Hodinky Bulova Lunar Pilot Chronograph sú založené na patentovanom vysoko presnom quartzovom strojčeku Bulova, ktorý pracuje s frekvenciou až 262 kHz. Hodinky sú spojené s trojradovým náramkom z nehrdzavejúcej ocele. Stredný rad článkov je leštený, zatiaľ čo bočné články sú brúsené. Súčasťou je modrý kožený remienok, ktorý dobre korešponduje s ostatnými prvkami tejto farby.

náramok bulova lunar chrono

Celok vytvára mimoriadne vydarenú kompozíciu. Ide o športové hodinky s kvalitným dizajnom. Model vyzerá na zápästí štýlovo a navyše je funkčný, čitateľný a pohodlný. Hodinky Bulova Lunar Pilot Chronograph budú čoskoro dostupné v našom obchode!


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.