Chronograf Venezianico - remeselná zručnosť a elegancia poháňaná motorom Seiko NE86

Venezianico

Chronograf Venezianico - remeselná zručnosť a elegancia poháňaná motorom Seiko NE86

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

07 november 2022

Venezianico je mladá talianska značka, ktorá si získala srdcia zákazníkov na celom svete. Hodinky Venezianico sa vyznačujú výnimočným dizajnom, ako aj automatickými hodinkami najvyššej kvality. V súčasnosti sa výrobca môže pochváliť chronografom fungujúcim na základe najmodernejšieho mechanizmu Seiko NE86.

Presný a moderný mechanizmus Seiko NE86 v nových hodinkách Venezianico

Pri vytváraní svojho prvého chronografu sa značka Venezianico spoľahla na jeden z najlepších strojčekov Seiko NE86/8R46. Vyniká mimoriadnou presnosťou. Za jeho montáž sú zodpovední najskúsenejší hodinári. Čím sa tento mechanizmus odlišuje od iných?

seiko ne86 chronograf

Po prvé, má stĺpikové koleso a vertikálnu spojku. Toto riešenie je charakteristické pre najpresnejšie chronografy. Odstraňuje tiež problém tzv. "skákajúcej ruky". Každý stĺpik mechanizmu sa dokončuje ručne, takže jeho povrch je dokonale hladký.

mechanizmus chronografu seiko ne86

Po druhé, vlasová pružina je vyrobená z jedinečného materiálu. Čo to je? Spoločnosť Seiko vyvinula špeciálnu zliatinu kobaltu a niklu SPRON v spolupráci s Inštitútom pre výskum materiálov Univerzity Tohoku. V čom sa líši? Je pružnejší, trvanlivejší a odolnejší voči teplu a korózii. Okrem toho ide o antimagnetický materiál, ktorý má pozitívny vplyv na presnosť pohybu.

Hodinky značky venezianico bocintoro 40 chronograph men's model

Niektorí ľudia porovnávajú strojček Seiko NE86 s mechanizmom ETA 7750 známejším ako Valjoux 7750. Napriek podobnému výkonu ich oddeľuje napríklad čas vzniku. Rok 1974 verzus rok 2014 - prečo je to dôležité? Spoločnosť Seiko použila najmodernejšiu technológiu, vďaka ktorej je mechanizmus nielen mimoriadne presný, ale aj cenovo dostupný. Hodinky Seiko NE86/8R46 sú tiež štíhlejšie a majú menší priemer, čo má vplyv na veľkosť a hrúbku obalu. Okrem toho je menej hlučný. Dôležitú úlohu tu zohráva obojsmerný systém nabíjania. Vďaka nemu sa rotor nemôže voľne otáčať, čím sa eliminujú vibrácie.

Kúzlo chronografu - ako funguje?

Čo je to chronograf? Zjednodušene povedané, ide o prídavnú funkciu hodiniek, ktorá umožňuje vykonávať presné merania. Stačí stlačiť príslušné tlačidlo, ktoré sa nachádza na bočnej strane obálky. Merania sa odčítavajú na vyhradených ciferníkoch, ktoré sú charakteristickým znakom chronografov.

pánske hodinky s chronografom venezianico bocintoro 40

Najčastejšie sa na ciferníku nachádza jeden ďalší ciferník na počítanie sekúnd. Zložitejšie mechanizmy sú vybavené dvoma alebo tromi subciferníkmi, ktoré počítajú stotiny a desatiny. Chronografická komplikácia je užitočná najmä pre športovcov a ženy, ale v súčasnosti má aj dekoratívnu funkciu, ktorá vizuálne obohacuje základný ciferník hodiniek.

pánske hodinky značky venezianico bocintoro 40

Bucintoro - prvý chronograf od spoločnosti Venezianico

Prvý chronograf od spoločnosti Venezianico je synonymom presnosti, elegancie a sofistikovanosti. Je stelesnením toho, čo miestni nazývajú Venezianness. Ide o jeden z najdôležitejších a kľúčových projektov v portfóliu značky na rok 2022, preto je prvý chronograf Venezianico Bucintoro venovaný veľkolepej historickej galeóne Janov, hlave štátu Benátskej republiky Serenissima. Táto loď otvorila regatu historického významu. Zúčastnili sa na ňom najlepší veslári Benátok.


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.