Ďalšie vydanie kultovej série TimeRoy. Atlantik pre milovníkov historických hodiniek

Novinky

Ďalšie vydanie kultovej série TimeRoy. Atlantik pre milovníkov historických hodiniek

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

04 máj 2023

Švajčiarska spoločnosť Atlantic má za sebou históriu výroby hodiniek od roku 1888. Počas tejto doby vzniklo mnoho ikonických modelov a ich popularita pretrváva dodnes. Tak je to aj v prípade kolekcie Atlantic TimeRoy zo 70. rokov, ktorej reedície sa tešia uznaniu s každou ďalšou sériou. Ide o skvelú voľbu pre milovníkov vintage hodiniek a pánov, ktorí hľadajú retro hodinky s elegantným a športovým charakterom.

  • Najnovšia edícia hodiniek Atlantic TimeRoy spája vintage štýl so súčasnými štandardmi. Do čitateľnosti ciferníka bolo zasiahnuté.
  • Kolekcia sa delí na štandardné hodinky TimeRoy a modely s 30-minútovým chronografom TimeRoy CS Chrono.
  • Všetky hodinky sú vybavené strojčekom Ronda Swiss Made.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu

Štýl zo 70. rokov Prečo sú hodinky Atlantic TimeRoy vintage?

Hodinky Atlantic TimeRoy sa objavili už v roku 2021 ako remake modelu zo 70. rokov. Tentoraz značka prišla s o niečo modernejšou verziou, ktorá si spolu s verziou CS Chrono zachovala typické prvky pôvodných hodiniek TimeRoy. V prvom rade zostal nezmenený tvar obálky typu "korytnačka", známy napríklad z potápačských hodiniek z 20. storočia. Atlantic navrhol obálku s priemerom 42 milimetrov. Na zdôraznenie veku hodiniek bolo umiestnené logo Atlantic používané na hodinkách od roku 1970, nad ktorým je navyše písmeno "a". Detailom je aj podlhovastá sekundová ručička, ktorá má presne rovnaký tvar ako na pôvodných hodinkách TimeRoy. Najnovšia verzia hodiniek Atlantic TimeRoy však dostala trochu svieži vzhľad. Na ciferníku je viac priestoru, písmo je o niečo tenšie a samotný dizajn je dynamickejší. To sa dosiahlo aj tým, že sa upustilo od vnútorného kruhu na ciferníku a použili sa kratšie indexy, ktoré boli v predchádzajúcej reedícii ešte predĺžené smerom dovnútra (rovnako ako v origináli), čo je dokonale vidieť na hodinkách Atlantic TimeRoy 70362.41.65 a Atlantic TimeRoy CS Chrono 70462.41.65.

Hodinky Atlantic TimeRoy zo 70. rokov

6 nových hodiniek Atlantic TimeRoy v obchode s hodinkami

Ponuka ďalšej edície hodiniek TimeRoy obsahuje 6 nových modelov s ciferníkom a remienkom vo farbách podobných predchádzajúcej verzii. Máme tu dvoje hodinky poháňané strojčekom Swiss Made Ronda 515 s funkciou dátumu. Oba modely sú hodinky na perforovanom koženom remienku. Svojím štýlom vyjadrujú automobilový charakter, vrátane modelu Atlantic TimeRoy 70362.41.59 v námorníckej modrej farbe a čiernej verzie Atlantic 70362.41.69. Verzie s chronografom sú z kolekcie Atlantic TimeRoy CS Chrono, poháňané strojčekom Swiss Made Ronda 5021.D. Je na zákazníkovi, aby si vybral štýl, v ktorom si želá hodinky zakúpiť. V ponuke sú verzie na koženom remienku Atlantic 70462.41.69 a modely na oceľových náramkoch vrátane hodiniek Atlantic CS Chrono 70467.45.39 s úpravou zo žltého zlata. Strieborné modely 70467.41.59 s tmavomodrým ciferníkom a 70467.41.69 s čiernym ciferníkom. Rovnako ako v pôvodnej verzii je ciferník modelu CS Chrono obklopený tachymetrickou stupnicou. Všetkých 6 hodiniek predstavuje skvele prepracovaný dizajn pre súčasný formálny aj ležérny štýl.

Hodinky Atlantic Timeroy a Atlantic Timeroy CS Chrono 2023


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.