Excentrická reedícia modelu Timex World Time z roku 1972

Timex

Excentrická reedícia modelu Timex World Time z roku 1972

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

09 august 2023

Značka Timex doplnila svoju kolekciu o mierne výstredný retro model, ktorý predstavuje reedíciu hodiniek World Time 1972. Timex siahol hlboko do svojich archívov, aby tento jedinečný dizajn zo 70. rokov preniesol do súčasnosti. Zhodou okolností práve v roku 1972 výrobca predstavil aj svoje prvé quartzové hodinky The Q Timex a debutoval modelom 41, z ktorého dizajn hodiniek World Time 1972 vychádza.

  • Spoločnosť Timex siahla do svojich archívov a rozhodla sa predstaviť reedíciu modelu zo 70. rokov.
  • Hodinky World Time 1972 sú elegantným modelom vo vintage štýle.
  • Model má rámček so zachovanými časovými zónami zo 70. rokov minulého storočia.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Hodinky World Time 1972 - štýlový návrat do minulosti

Hodinky Timex, ktoré boli pôvodne navrhnuté s ohľadom na milovníkov cestovania, majú otočný hliníkový rámik s časovými značkami GMT pre 23 veľkých miest na celom svete. Pri bližšom pohľade si všimnete, že model, ktorý je reedíciou hodiniek zo 70. rokov, má názvy miest napísané vo francúzštine. Ide o prvok prenesený z pôvodného modelu, ktorý bol určený pre európsky trh. Zaujímavé je, že reedícia hodiniek World Time z roku 1972 si zachováva historické časové pásma v súlade s tými zo 70. rokov.

Svetový čas 1972 na prednej strane

Klasická elegancia s vintage duchom alebo súčasné hodinky World Timer 1972

Reedícia hodiniek Timex World Timer z roku 1972 má 39 milimetrový sudovitý obal z nehrdzavejúcej ocele, ku ktorému je pripojený kožený remienok, využívajúci štylizáciu spomínaného modelu 41. Ciferník v štýle vintage s čiernou a bielou farebnou schémou a striedaním kruhov a línií pripomína estetiku večerného saka. Jeho súčasťou je aj počítadlo dátumu mesiaca v nezvyčajnom lichobežníkovom tvare. Červená, štíhla sekundová ručička dodáva ciferníku farbu. Minútová a hodinová ručička majú luminiscenčnú povrchovú úpravu. To všetko dohromady vytvára výnimočne čitateľný a vyvážený ciferník. Hodinky sú založené na quartzovom strojčeku. Vodotesnosť sa odhaduje na 5 ATM.

Svetový čas 1972 rámček


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.