História benátskej mince - vizuálne veľkolepý projekt značky Venezianico

Venezianico

História benátskej mince - vizuálne veľkolepý projekt značky Venezianico

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

17 január 2024

Značka Venezianico predstavila ďalší veľkolepý model zo série Redentore. Tieto hodinky boli inšpirované mincou "Osella" z námestia San Marco. Jej história siaha 360 rokov do obdobia vlády 107. benátskeho dóžu. Poďme sa dozvedieť, ako vyzerá najnovší dizajn značky Venezianico po vizuálnej a technickej stránke.

  • Spoločnosť Venezianico predstavila nový model zo svojho radu Redentore.
  • Hodinky majú jedinečný ciferník inšpirovaný benátskou mincou a vytvorený remeselným postupom.
  • Hodinky budú k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu

"Osella" - jedinečná minca, ktorá tvorí základ hodiniek Venezianico Redentore Historia Temporis

Spomínaným 107. benátskym dóžetom bol Marcantonio Giustinian, ktorý vládol v rokoch 1684 až 1688. Preslávil sa ráznym zvládnutím morovej epidémie, presadzovaním zdravotných opatrení a karantény. Bol tiež mecenášom umenia a prispel ku kultúrnemu dedičstvu Benátok. Jedinečný ciferník hodiniek Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 čerpá inšpiráciu zo spomínanej mince "Osella" razenej v rokoch Dóžovej vlády. Názov odkazuje na dialektický výraz pre samičky kačiek, ktoré sú známe svojou jemnou chuťou a sú súčasťou tradičného každoročného daru, ktorý ponúka Doňa Benátska. V neskorších časoch, keď bolo ťažké získať divinu, sa začali raziť mince "Osella", aby sa zachoval pôvodný význam tohto gesta.

Venezianico Redentore Historia Temporis

Remeselný proces tvorby jedinečného ciferníka hodiniek Venezianico Redentore Historia Temporis

Značka Venezianico nepochybne nešetrila úsilím na vytvorenie jedinečného dizajnu výnimočných hodiniek. Na výrobu ciferníka bola digitalizovaná minca z 18. storočia, pričom sa jej tvar preniesol do matrice z tvrdenej ocele, čo umožnilo získať mosadzné polotovary mincovníckou technikou. Následne boli použité minerálne oleje na vytvorenie efektu starnutia. Tento zložitý remeselný proces napodobňuje starnutie antických mincí, čím hodinky získavajú uspokojivý a podmanivý vzhľad. Aby sa nerušil obraz viditeľný na ciferníku/monete, upustilo sa od používania indexov. Namiesto toho je ciferník chránený zafírovým sklom s antireflexnou úpravou.

Venezianico Redentore Historia Temporis na zápästí

Remienok hodiniek Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 predstavuje nerozbitné puto medzi minulosťou a súčasnosťou. Je vyrobený zo starožitnej kože, ktorá prechádza remeselným procesom reštaurovania, počas ktorého sa používajú prírodné prísady na obnovenie jej mäkkosti, pričom sa zachováva vrásnenie a nedokonalosti nahromadené na koži.

strap Venezianico Redentore Historia Temporis

Venezianico Redentore Historia Temporis - pocta benátskej histórii

Výnimočné množstvo zaujímavých detailov sa dostalo na skrutkovacie puzdro hodiniek Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 s nápisom Redentore Historia Temporis úplne hore, ktorý vzdáva hold benátskym minciam. Nižšie sú opísané detaily viditeľné na ciferníku/monete, ktorými sú anjel strážny Benátskej republiky, srdce mesta, konkrétne Námestie svätého Marka, a Galera, ikonická loď Benátčanov. V hodinkách línie Redentore sa ako zvyčajne nachádzajú odkazy na baziliku Del Redentore. Tentoraz je to tvar obálky, ktorý odkazuje na zaoblenú klenbu tohto chrámu. Model je vodotesný do 10 ATM. Za precíznosť svojho chodu vďačí japonskému automatickému strojčeku Seiko NH35A s 24 drahokamami a 41-hodinovou rezervou chodu. K dispozícii je aj variant Venezianico Redentore Historia Temporis SET 1221520-SET, ktorý sa dodáva s prídavným náramkom.

Venezianico Redentore Historia Temporis lid


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.