Hodinky inšpirované umeleckými dielami. Swatch rozširuje kolekciu Tate Gallery

Swatch

Hodinky inšpirované umeleckými dielami. Swatch rozširuje kolekciu Tate Gallery

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

09 apríl 2024

Spoločnosť Swatch pokračuje v spolupráci so slávnou sieťou galérií Tate a rozširuje svoju ponuku hodiniek inšpirovaných umeleckými dielami. Tohtoročným projektom Swatch Art Journey chce výrobca osloviť širšie publikum s umením. Partnerstvo Swatch x Tate Gallery je cestou naprieč časom a štýlmi. Ikonickí umelci a výnimočné diela vybrané do tohtoročnej kolekcie sú synonymom pre posúvanie hraníc, inovácie, pozitívnu provokáciu a radosť zo života, ktorými je značka Swatch známa.

 
 

Swatch Tate Gallery Turnerov šarlátový západ slnka i Chagallov Modrý cirkus

Hodinky Swatch Tate Gallery Turnerov šarlátový západ slnka SO28Z700 využívajú ikonický obraz tak, že ho zobrazujú na povrchu celých hodiniek a zameriavajú sa na svetlo a farbu. Kreatívne využitie dátumovky dodáva celkovému dizajnu hĺbku - slnko na ciferníku každý deň jemne mení odtieň v 14-dňovom cykle vďaka špeciálnej viacfarebnej dátumovke. Ďalší model bol inšpirovaný obrazom Marca Chagalla. Hodinky Swatch Tate Gallery Chagall's Blue Circus SUOZ365 evokujú spomienky na cirkus vďaka intenzívnej, žiarivo modrej farbe na remienku a ciferníku. Na hodinovej ručičke je zobrazený srp mesiaca na konci hodinovej ručičky, zatiaľ čo na minútovej ručičke je zobrazené oko.

 
Swatch Tate Gallery Turnerov šarlátový západ slnka
vzorka Chagallovho Modrého cirkusu
 

Swatch Tate Gallery Mirove Ženy a vták v mesačnom svite a Legerove Dve ženy držiace kvety

Hodinky Swatch Tate Gallery Mirove Ženy a vták v mesačnom svite SO29Z136 zobrazujú fragmenty obrazu španielskeho maliara, sochára a keramika Joana Miróa Women And Bird In The Moonlight. Model má priehľadný matný tmavomodrý obal, v ktorom sa nachádza farebný ciferník s vytlačenými bielymi indexmi a tmavomodrými ručičkami. Fernand Léger patril k parížskej umeleckej avantgarde začiatku 20. storočia a bol spájaný s kubizmom. Práve jeho podobizeň je vyobrazená na remienku a ciferníku modelu Swatch Tate Gallery Leger's Two Women Holding Flowers SUOZ363. Čas tu udáva žltá hodinová ručička, červená minútová ručička a zelená sekundová ručička.

 
Swatch Tate Gallery Mirove Ženy a vták v mesačnom svite
swatch Leger's Dve ženy držiace kvety
 

Swatch Tate Gallery Matissov slimák i Barns-Graham's Orange And Red On Pink

Hodinky Swatch Tate Gallery Matissov slimák SO28Z127 sú inšpirované obrazom francúzskeho výtvarného umelca Henriho Matissa, zakladateľa fauvizmu - odvážneho, vplyvného maliarskeho štýlu, ktorý sa vyznačuje živými farbami a voľnými ťahmi štetca. Tento model má na ciferníku a remienku maľbu Slimák. Okrem toho je na remienku aj umelcov podpis. Ciferník dopĺňajú čierne ručičky. Maľby britskej umelkyne Wilhelminy Barns-Graham predstavujú explóziu žiarivých farieb a energických, voľných ťahov štetcom. Také sú aj hodinky Swatch Tate Gallery Barns-Graham's Orange And Red On Pink SUOZ362 inšpirované umelcovým dielom. V tomto modeli sú veľké čierne indexy vytlačené na skle pokrývajúcom ciferník. Hodinové a minútové ručičky sú čierne a sekundy meria biela ručička.

 
Swatch Tate Gallery Matissov slimák
Swatch Barns-Grahamova oranžová a červená na ružovej
 

Swatch Tate Gallery Bourgeoisove špirály

Posledným modelom z novej kolekcie Tate Gallery sú hodinky Swatch Tate Gallery Bourgeoisove špirály SUOZ364. Majú priehľadný matný modrý obal a ciferník a matný modrý remienok zdobí vytlačený fragment obrazu Špirály. Čas ukazujú červené ručičky, ktoré dobre kontrastujú s ciferníkom. Tento model je k dispozícii aj s funkciou SwatchPAY!, ktorá umožňuje vykonať bezpečnú platbu pohybom zápästia.

 

Swatch Tate Gallery Bourgeoisove špirály

 

Všetky modely v rade.

 

Swatch Tate Gallery


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.