Kultové umelecké diela na hodinkách Timex vďaka spolupráci s Metropolitným múzeom umenia

Timex

Kultové umelecké diela na hodinkách Timex vďaka spolupráci s Metropolitným múzeom umenia

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

10 január 2024

Dva sofistikované svety hodinárstva a umenia spojili svoje sily vďaka spolupráci značky Timex a newyorského Metropolitného múzea umenia. Kultové umelecké diela zo zbierky Metropolitného múzea zdobia ciferníky a remienky každého z piatich nových modelov Timex a prezentujú krásu oboch svetov v podobe expresívneho umenia, ktoré možno nosiť na zápästí. Kolekcia bohatá na detaily a farby je hrdým svedectvom nadčasového kúzla umenia a charakteristického dizajnu značky.

  • Značka Timex nadviazala spoluprácu s Metropolitným múzeom umenia.
  • Výsledkom tejto spolupráce je 5 nových modelov zdobených ikonickými dielami zo zbierky The Met.
  • Rad obsahuje 3 moderné modely Easy Reader® s analógovým ciferníkom a 2 osviežené modely Timex T80.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Mäda Primavesi - Klimt

Prvým modelom z novej kolekcie sú hodinky Timex Modern Easy Reader® x The Met - Mäda Primavesi by Klimt TW2W24900. Na analógovom ciferníku tohto modelu bez indexov je vyobrazený fragment z portrétu rakúskeho maliara Gustava Klimta z roku 1913, ktorý zobrazuje Mädu Primavesi. Zasnený výraz tu dostal ružové a fialové pozadie, ale samotná postava vyžaruje sebavedomie a vyrovnanosť. Obraz pokračuje pozdĺž koženého remienka, ktorý sa spája s jednoduchým strieborným obalom, ktorý tvorí jemný rám pre obraz na ciferníku. Ciferník je pokrytý minerálnym sklom a celok je založený na osvedčenom quartzovom strojčeku.

Timex Modern Easy Reader 40mm Mäda Primavesi by Klimt

Herec Nakamura Fukusuke I ako Asahina Tōbei - Kunisada

Ďalšími hodinkami z radu Timex x The Met sú hodinky Timex Modern Easy Reader® x The Met - The Actor Nakamura Fukusuke I as Asahina Tōbei by Kunisada TW2W25000. Tentoraz na analógovom ciferníku modelu nájdeme fragment drevorytu, ktorý v roku 1854 vytvoril uznávaný japonský umelec obdobia Edo Utagawa Kunisada. Zobrazuje herca kabuki ako hlavného hrdinu "Príbehov z brehov rieky", jedného zo štyroch klasických čínskych románov. Grafika sa rozprestiera na koženom remienku spojenom s čiernou obálkou. Model má minerálne sklo a je vybavený quartzovým strojčekom.

Timex Modern Easy Reader 40mm Herec Nakamura Fukusuke I ako Asahina Tōbei od Kunisada

Autoportrét so slameným klobúkom - van Gogh

Timex Modern Easy Reader® x The Met - Autoportrét so slameným klobúkom van Gogh TW2W25100 je model, v ktorom ciferník bez indexov ožíva živými farbami, energiou a postmoderným štýlom jedného z mnohých van Goghových autoportrétov, tentoraz v slamenom klobúku. Odvážne ťahy štetcom z ciferníka chráneného minerálnym sklom sa prenášajú na kožený remienok. Hodinky majú postriebrený okrúhly obal a rovnako ako predchádzajúce modely ich poháňa quartzový strojček na ovládanie.

Timex Modern Easy Reader 40mm Autoportrét so slameným klobúkom od Van Gogha

Javory u mamy - Hirošige

HodinkyTimex T80 x The Met - Maples at Mama by Hiroshige sú, samozrejme, aktualizáciou obľúbeného modelu T80. Hodinky zdobí motív z drevorytu, ktorý okolo roku 1857 vytvoril japonský umelec Utagawa Hiroshige. Výjav je jednou z malieb zo série "Sto slávnych pohľadov na Edo", ktorá zobrazuje japonské hlavné mesto na pozadí meniacich sa ročných období. Drevoryt prenesený na hodinky zobrazuje javorové vetvy obklopujúce malebnú japonskú krajinu. Grafika sa objavuje aj na živicovom remienku, ktorý sa pripája k striebornému obalu, v ktorom sa nachádza digitálny displej. Hodinky sú vybavené funkciami, ako sú chronograf, denný budík, dátum dňa v mesiaci a podsvietenie Indiglo.

Timex 80 Feat. Maples at Mama by Hiroshige

Veľká vlna - Hokusai

Posledným modelom v sérii sú hodinky Timex T80 x The Met - The Great Wave by Hokusai TW2W25200. Je na ňom vyobrazený drevorez "Pod vlnou pri Kanagawe", známy aj ako "Veľká vlna", ktorý okolo roku 1830 vytvoril japonský umelec Kacušika Hokusai. Tento slávny obraz z Hokusaiovej obľúbenej série "36 pohľadov na horu Fudži" zobrazuje kolosálnu vlnu obklopujúcu pomerne malú horu Fudži v pozadí. Rovnako ako predchádzajúci model sú hodinky vybavené elektronickým displejom umiestneným v obale spojenom so živicovým remienkom. Má tiež analogické funkcie: chronograf, denný alarm, dátumový deň a podsvietenie Indiglo.

Timex 80 Veľká vlna od Hokusaia


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.