Limitovaná edícia hodiniek Venezianico Nereide GMT Cielo - estetika, pôvab a funkčnosť v jednom

Venezianico

Limitovaná edícia hodiniek Venezianico Nereide GMT Cielo - estetika, pôvab a funkčnosť v jednom

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

28 august 2023

Talianska značka Venezianico predstavuje nový model Nereide GMT Cielo. Ide o potápačské hodinky odolné voči vode do hĺbky 20 ATM, ktorých názov je odvodený od jedného z najnovších zázrakov námornej techniky Venezianico - ponorky Nereide. Prístroj bol navrhnutý tak, aby vydržal veľké zaťaženie, vďaka čomu je vhodný najmä pre tých, ktorí sa venujú vodným športom.

Sledujte čas na celom svete s hodinkami Nereide GMT Cielo s ukazovateľom GMT

Hodinky Venezianico sú vybavené funkciou svetového času, funkciou GMT. Ide o skratku pre Greenwichský stredný čas, miestny čas nultého poludníka rovnomennej londýnskej štvrte. Modul GMT pozostáva z prídavnej ručičky so šípkou, ktorá každých 24 hodín vykoná jednu otáčku, čo umožňuje sledovať iné časové pásmo ako miestny čas.

Venezianico Nereide GMT Cielo

Elegancia a pôvab hodiniek Venezianico Nereide GMT Cielo

Hodinky Venezianico Nereide GMT Cielo majú otočný rámik z jedinečnej vložky s optickým sklom BK7, ktoré má zrkadlový povrch. Tento prvok dodáva hodinkám eleganciu a iskru, čo je jedinečný prvok kolekcie GMT. Materiál použitý na rámik je jedinečný svojimi fyzikálnymi vlastnosťami. Neobsahuje olovo, je ľahký a má lepšiu kvalitu ako iné sklá. Jeho nízka disperzia (Abbeho číslo okolo 60) a nízky index lomu (okolo 1,52) spolu s vysokou priehľadnosťou z neho robia ideálny materiál na vytváranie presných a odolných sklenených objektov.

Venezianico Nereide GMT Cielo na ruke

Viečko Venezianico Nereide GMT Cielo so symbolom globálneho systému času založeného na Greenwichi

Obal hodiniek Nereide GMT Cielo má priemer 39 mm, vďaka čomu pohodlne padne na každé zápästie. Skrutkovacia korunka dodáva dizajnu praktickosť a funkčnosť a zabezpečuje vodotesnosť do 20 ATM. Dômyselne vygravírovaná zadná strana puzdra pripomína prijatie (prvýkrát v roku 1884) systému 24 časových pásiem ako globálneho referenčného systému času založeného na greenwichskom čase. Rytina zobrazuje zemeguľu a podrobné údaje o hlavných svetových mestách, ktoré sú zobrazené vedľa ich príslušných časových pásiem.

Venezianico Nereide GMT Viečko Cielo

Estetika a presnosť hodiniek Venezianico Nereide GMT Cielo

Hodinky Venezianico Nereide GMT Cielo majú tyrkysový ciferník s matnou povrchovou úpravou, navrhnutý tak, aby zachytával jemnú hru svetla. Na ciferníku sú umiestnené priehľadné lineárne indexy, ktoré sú rovnako ako ručičky potiahnuté luminiscenčnou vrstvou. Na 3. hodine je umiestnený dátum mesiaca. Celkový dizajn vytvára podmanivú estetiku. Tyrkysová farba evokuje pokoj otvorenej oblohy, zatiaľ čo matná povrchová úprava dodáva hodinkám rozmer hĺbky, čím im dodáva sofistikovaný a osobitý vzhľad. Hodinky zakladajú presnosť svojho chodu na japonskom automatickom strojčeku Seiko NH34A GMT s 24 drahokamami a 41-hodinovou rezervou chodu. Model je limitovaný na 300 kusov.

Venezianico Nereide GMT Cielo zoom dial


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.