Limitovaná kolekcia Venezianico Bucintoro 1969 Apollo 11 tribute vybavená mechanizmom Lemania 1873

Venezianico

Limitovaná kolekcia Venezianico Bucintoro 1969 Apollo 11 tribute vybavená mechanizmom Lemania 1873

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

20 máj 2024

Talianska značka hodiniek Venezianico uvádza na trh edíciu chronografu Bucintoro 1969, limitovanú na 69 kusov, ktorá vzdáva hold pristátiu Apolla 11 na Mesiaci v roku 1969. Pracovné hodinky poháňa unikátny strojček Lemania 1873, ktorý používali pracovníci NASA. Jeho predchodca, strojček Calibre 321, bol totiž prvým mechanizmom, ktorý dosiahol povrch Mesiaca.

  • Venezianico predstavuje model Bucintoro 1969, limitovaný na 69 kusov.
  • Hodinky sú vybavené starostlivo zreštaurovaným ikonickým strojčekom Lemania 1873.
  • Model sa dodáva s dvoma remienkami (koženým a gumovým) a náramkom Canova.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

69 švajčiarskych mechanizmov Lemania v procese reštaurovania

Aby sa im do rúk dostalo 69 kusov tohto mechanizmu, zakladatelia značky Venezianico Alberto a Alessandro Morelli vycestovali do Švajčiarska. Keď sa im podarilo nájsť ich dostatočný počet, pustili sa do ich starostlivého reštaurovania, aby ich po šiestich mesiacoch mohli opäť priviesť k životu a pripraviť na opätovnú montáž. Mechanizmus Lemania 1873 má vyvažovacie koleso, ktoré kmitá s frekvenciou 21600 kmitov za hodinu a ponúka rezervu chôdze približne 40 hodín. Jeho činnosť možno pozorovať cez priehľadný zadný kryt.

Venezianico Bucintoro mechanizmus

Funkcia odpočítavania hodiniek Venezianico Bucintoro 1969

Podobne ako mys Canaveral, miesto štartu letov NASA v rámci programu Apollo, aj vnútorné vybavenie hodiniek Bucintoro 1969 obsahuje rôzne odkazy na postupnosť štartu. Máme na mysli napríklad jedinečnú funkciu odpočítavania. Tá zahŕňa dodatočnú tachymetrickú stupnicu so značkami zodpovedajúcimi kľúčovým fázam odpočítavania, ako napríklad "Príprava na štart" v T-60, po ktorej nasleduje samotné odpočítavanie v T-10, "Zapálenie motora" v T-5 a potom "Štart", ktorý ukončuje odpočítavanie. Po dosiahnutí nuly chronograf meria rýchlosť pomocou tachometra.

Tachymetrická stupnica Venezianico Bucintoro

Kozmická elegancia - Venezianico Bucintoro 1969 s mesačným štítom

Subciferník chronografu zdobí vzor pripomínajúci povrch Mesiaca, doplnený krátermi a výrazným tmavosivým odtieňom regolitu, vyrobený pokročilou technikou 3D tlače. Zvyšok ciferníka zdobia indexy v tvare prúžkov a ručičky v zlatej farbe - farba odkazuje na "zlatý vek vesmírneho výskumu". Športový obal z nehrdzavejúcej ocele 316 s priemerom 42 mm má aj oceľový štítok umiestnený na boku obalu na 8. hodine s vygravírovaným číslom obmedzenia. Ručičky a kruhové značky nad indexmi majú povrchovú úpravu BGW9 Super-LumiNova. Ciferník chráni vypuklé zafírové sklo.

Štít Venezianico Bucintoro

Súčasťou balenia je vyhradená krabička, 2 remienky a náramok Canova.

Vodotesnosť modelu 10 ATM znamená, že dážď ani prehánky nepredstavujú žiadnu hrozbu a môžete s ním dokonca plávať na hladine. Hodinky sa dodávajú v ručne vyrobenej škatuľke z orechového dreva, ktorá bola vyrobená vo Friuli Venezia Giulia. Má dve vnútorné úrovne. Prvá obsahuje hodinky, dva remienky (gumový a z pravej talianskej kože) a nástroje potrebné na ich výmenu, zatiaľ čo v druhej úrovni sa nachádza ikonický náramok Canova.

Venezianico Bucintoro box


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.