Terénne hodinky pre náročných - Luminox Atacama Field 1960 v troch podobách

Luminox

Terénne hodinky pre náročných - Luminox Atacama Field 1960 v troch podobách

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

12 marec 2024

Švajčiarska značka hodiniek Luminox uviedla vo februári tohto roka na trh novú sériu hodiniek Atacama Field 1960. Názov tejto série odkazuje, samozrejme, na púšť Atacama, ktorá sa nachádza v Čile a je jednou z najsuchších oblastí na svete. Nová séria svojou textúrovanou povrchovou úpravou ciferníka evokuje práve drsnú púštnu krajinu. Tieto vysoko výkonné, mimoriadne čitateľné a odolné hodinky sú určené na skúmanie tých najnepriaznivejších prostredí.

 
  • Spoločnosť Luminox predstavila svoj najnovší rad hodiniek Atacama Field 1960.
  • Model inšpirovaný hodinkami do terénu sa vyznačuje robustnosťou a vysokou funkčnosťou.
  • Je k dispozícii v troch farebných verziách ciferníka.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.
 

Poľné hodinky v najlepšej forme - Luminox Atacama Field 1960

Poľné hodinky sa dostali do popredia počas prvej svetovej vojny vďaka potrebe vojakov mať spoľahlivé a prenosné hodinky. Zákopová vojna si vyžadovala okamžitú čitateľnosť a presné meranie času, pričom hodinky museli byť dostatočne kompaktné, aby sa dali nosiť na zápästí. Vzhľadom na drsné podmienky v poli museli byť hodinky odolné voči vode a nárazom. Takáto požiadavka vytvorila charakteristický štýl poľných hodiniek "Field", ktoré sú robustné a praktické. Dnešné hodinky Luminox Atacama Field 1960 majú tieto vlastnosti rovnaké a zachovávajú si utilitárny a efektívny dizajn.

 

Luminox Atacama Field 1960

 

Luminox Atacama Field 1960 - čitateľnosť a funkčnosť na najvyššej úrovni

Hodinky Luminox Atacama Field 1960 sú stelesnením hodiniek do terénu. Vyznačujú sa čistým dizajnom s veľkým ciferníkom s 12- a 24-hodinovými časovými značkami, tríciovými trubicami na lineárnych indexoch, hodinovou a minútovou ručičkou, sekundovou ručičkou s červeným hrotom a červenou šípkou na zvýšenie čitateľnosti umiestnenou vedľa dátumovky dňa v mesiaci umiestnenej na 3. hodine. Technológia Luminox Light zaručuje viditeľnosť za všetkých svetelných podmienok (alebo pri úplnej absencii svetla) až na 25 rokov. Ciferník je chránený pred poškodením zafírovým sklom s antireflexnou vrstvou.

 

Luminox Atacama Field 1960 tmavozelený ciferník

 

Tri verzie ciferníka na hodinkách Luminox Atacama Field 1960

Najnovšie hodinky Luminox majú 43-milimetrové puzdro z karbonoxu s oceľovou korunkou chránenou tvarovanou časťou puzdra. Skrutkovacie oceľové puzdro zdobí rytina pripomínajúca kompas s vyobrazením glóbusu s údajmi o svetových stranách. Vodotesnosť 10 ATM umožňuje plávanie a potápanie bez kyslíkovej fľaše s hodinkami na ruke. Základom chodu modelu je švajčiarsky quartzový strojček. V ponuke sú tri modely. Blackout s čiernym ciferníkom a sivými indexmi a ručičkami, s tmavozeleným ciferníkom a indexmi pieskovej farby a s čiernym ciferníkom a ručičkami a indexmi pieskovej farby. Všetky modely majú pevný plastový remienok s textilným textúrovaným efektom na vrchnej strane. Posledný model sa dodáva aj s prídavným remienkom typu NATO pieskovej farby s čiernym prešívaním.

 

Luminox Atacama Field 1960 čierny a pieskový ciferník


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.