Pôsobivé novinky spoločnosti U-BOAT - Classico 45 Tungsteno a Capsule Automatic Limited Edition

U-Boat

Pôsobivé novinky spoločnosti U-BOAT - Classico 45 Tungsteno a Capsule Automatic Limited Edition

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

09 február 2024

Talianska značka U-BOAT odštartovala rok 2024 na vysokej úrovni a predstavila dva pôsobivé nové produkty. Jednou z nich je najnovšia iterácia línie Classico so 45-milimetrovou obálkou, volfrámovým rámikom a patentovaným systémom uvoľňovania korunky. Hodinky budú k dispozícii v troch variantoch. Druhou novinkou je nová verzia modelu Capsule, ktorý je už dlho obľúbený pre svoj jedinečný dizajn a rozmery (50 milimetrov). Modely budú k dispozícii v piatich, limitovaných variantoch.

 
  • Italo Fontana, tvorca značky U-BOAT, predstavil na začiatku roka 2024 dve veľkolepé novinky.
  • Ide o najnovšiu časť línie Classico a novú verziu modelu Capsule.
  • Hodinky sú k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu
 

Sila hodiniek U-BOAT Classico 45 Tungsteno

Hodinky U-BOAT Classico 45 Tungsteno sú také veľkolepé, že ich sotva možno nazvať bežným doplnkom. Je to pozoruhodný doplnok, ktorý spája silu kovu s elegantným dizajnom. Keď už hovoríme o kove, pozornosť si zaslúži predovšetkým rámik vyrobený z volfrámu, najtvrdšieho kovu na svete. Rámček je osadený na 45 milimetrov dlhom obale z nehrdzavejúcej ocele AISI 316L so saténovým povrchom. Ciferník dopĺňajú komplikácie v podobe dátumu dňa v mesiaci, denného času a chronografu.

 

u-boat Classico 45 Tungsteno beige

 

Lineárne indexy a arabské číslice a ručičky sú luminiscenčne potiahnuté technológiou Super-LumiNova. Ciferník je chránený pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi zafírovým sklom s antireflexnou vrstvou. Na výber sú tri modely Classico 45 Tungsteno s rôznymi farbami ciferníka: béžová (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9568), zelená (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9581) a čierna (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9567). Hodinky sú tiež vybavené MOVELOCK, patentovaným systémom uvoľňovania korunky umiestneným, ako je to u značky U-BOAT zvykom, na ľavej strane.

 

U-BOAT Classico 45 Tungsteno green

 

Srdcom modelu je automatický strojček Selita SW500, personalizovaný podľa štandardov U-BOAT - s personalizovaným rotorom zdobeným logom značky. Pohyb chronografu podporuje 25 drahokamov a má 62-hodinovú rezervu chodu. Vodotesnosť hodiniek je 10 ATM a vodotesnosť puzdra zvyšuje 7-skrutkový skrutkovací zadný kryt, ktorý má otvor v tvare písmena U, cez ktorý možno pozorovať mechanizmus. Celok dopĺňa kvalitný kožený remienok s prešívaním z voskovanej bavlny, ktorý šijú toskánski remeselníci.

 

U-BOAT Classico 45 Tungsteno black

 

Duch podmorských strojov inšpiroval vytvorenie limitovanej edície U-BOAT Capsule Automatic

Limitovaná edícia U-BOAT Capsule Automatic sa točí okolo steampunkovej estetiky, pričom pri tvorbe jej dizajnu slúžili ako inšpirácia okrem iného podvodné stroje z románov Julesa Verna. Štyri modely sú limitované na 200 kusov. Dva z nich majú béžový ciferník a veľkosť obálky 45 milimetrov (U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8809) alebo 50 milimetrov (U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8807). Verzie s čiernym ciferníkom sú U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8808 s veľkosťou obálky 45 milimetrov a U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8806 s veľkosťou obálky 50 milimetrov.

 

U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition

 

Model U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8805, ktorý je limitovaný len na 90 kusov, má obálku z titánu s gradáciou 5 a nie z nehrdzavejúcej ocele AISI 316L alebo ocele s PVD povlakom ako ostatné modely. Každý variant je vybavený bočným zafírovým sklom po obvode. Titánový model je navyše vybavený subciferníkom pre letný čas, ktorý ostatné verzie v rade nemajú. Číselníky hodiniek pozostávajú z troch na seba navrstvených kovových ciferníkov s vyrezaným, viditeľným otvorom pre páčku korunky. Sú vybavené dátumom dňa v mesiaci, ako aj indexmi a arabskými číslicami, ktoré sú vyrobené z brúseného kovu a vyplnené farbou Super-LumiNova, rovnako ako kovové ručičky. Ciferník je z vonkajšej strany krytý vypuklým zafírovým sklom s antireflexnou vrstvou.

 

U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition čierna a modrá

 

Korunka hodiniek má patentovaný systém uvoľňovania - MOVELOCK. Skrutkovacie puzdro zdobí laserová rytina batysféry z roku 1930 (oceľová sférická kapsula používaná na pozorovanie pod vodou). Okrem toho je tu umiestnená plaketa s číslom obmedzenia. Hodnota vodotesnosti 10 ATM umožňuje plávanie na hladine s hodinkami na zápästí. Nové modely U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition sú vybavené automatickým strojčekom SW 200 Sellita s 26 drahokamami a 41-hodinovou rezervou chodu. Hodinky majú laserom vyrezávaný remienok, ručne vyrobený z teľacej kože a spracovaný podľa tradičných remeselných techník.

 

Veko U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.