Priekopnícke ekologické hodinky X Bear Grylls ECO 3720 'NO PLANET B' od spoločnosti Luminox

Luminox

Priekopnícke ekologické hodinky X Bear Grylls ECO 3720 'NO PLANET B' od spoločnosti Luminox

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

02 máj 2024

Značka Luminox uvádza na trh model X Bear Grylls ECO 3720 "NO PLANET B", ktorý ponúka inovatívne riešenia environmentálnych výziev. Spolupráca spája precíznu hodinársku výrobu značky Luminox s dobrodružným duchom Beara Gryllsa a použitím moderných a ekologických materiálov. Pri výrobe hodiniek sa použili približne tri 500 ml plastové fľaše vylovené z oceánu, čím sa znížilo množstvo plastového odpadu, ktorý znečisťuje životné prostredie.

  • Spoločnosť Luminox predstavila hodinky X Bear Grylls ECO 3720 "NO PLANET B", ktoré sú vyrobené z ekologických materiálov.
  • Pri vývoji tohto modelu sa okrem iného použil oceánsky plast, čím sa vody oceánov vyčistili od plastov.
  • Hodinky budú čoskoro k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Ekologické hodinky Luminox X Bear Grylls ECO 3720 "NO PLANET B"

Hodinky Luminox X Bear Grylls ECO 3720 "NO PLANET B", ako ekologicky najudržateľnejšie hodinky v portfóliu Luminox, pozostávajú z mnohých recyklovaných komponentov. Remienok a obal sú vyrobené zo 100 % oceánskeho plastu zozbieraného v spolupráci s #tide. Materiál #tide vzniká z plastov zozbieraných z oceánu, ktoré sa následne rozložia na základné častice a potom sa spracujú, vyčistia a nakoniec rozdrvia. Týmto spôsobom značka opätovne používa ten istý plast, čím znižuje jeho negatívny vplyv na planétu a prispieva k čisteniu oceánov, pričom pomáha miestnym komunitám, ktoré sú najviac postihnuté znečistením oceánov.

Takto komentuje priekopnícku sériu ECO Bear Grylls:

Pokiaľ ide o znižovanie škôd na životnom prostredí, musíme byť zmenou, ktorú chceme vidieť. Som veľmi hrdý na to, že spolupracujem so spoločnosťou Luminox na našej novej sérii hodiniek ECO, ktorá dláždi cestu k budúcnosti bez plastov.

Luminox X Bear Grylls ECO 3720 NO PLANET B

Vlastnosti a konštrukcia hodiniek Luminox X Bear Grylls ECO 3720 "NO PLANET B"

Čierny obal hodiniek Luminox má veľkosť 42 milimetrov. Na jej zadnej strane sa nachádza skrutkovacie viečko s vyrytým mottom "Každá sekunda sa počíta" a "Nikdy sa nevzdávaj". Na obálke sa nachádza otočný rámik s minútovou stupnicou a modrou bodkou na 12. hodine, ktorá bola potiahnutá vrstvou Super-LumiNova. Na čiernom remienku z vnútornej strany je nápis "I Used To Be a Bottle". Indexy a ručičky sú vybavené zeleným a oranžovým podsvietením Luminox Light Technology v podobe trubíc.

Opasok Luminox X Bear Grylls ECO 3720 s nápisom

Na 9. hodine je umiestnený nápis "No Planet B" a na 3. hodine je dátum dní v mesiaci. Ciferník je chránený pred poškodením tvrdeným minerálnym sklom. Na pravej strane obálky je umiestnená oranžová korunka zdobená logom. Hodinky Luminox fungujú na základe švajčiarskeho quartzového strojčeka s batériou, ktorá vydrží až 50 mesiacov. Stupeň vodotesnosti 20 ATM umožňuje plávanie a potápanie s hodinkami na ruke.

Luminox X Bear Grylls ECO 3720 vo vode


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.