Swatch na námestí - alebo nový What If?

Swatch

Swatch na námestí - alebo nový What If?

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

11 august 2023

Značka Swatch je známa svojimi originálnymi dizajnmi plnými farieb, zaujímavých tvarov a neobvyklých materiálov. Hodinky tohto výrobcu sa vyznačujú výrazným dizajnom a využívaním moderných technológií, ako je napríklad NFC, ktorá umožňuje s hodinkami vykonávať bezkontaktné platby. Teraz Swatch predstavuje novú kolekciu Bioceramic What If?

  • Spoločnosť Swatch predstavuje novú kolekciu What If, ktorej vznik súvisí s rozhodnutím, ktoré spoločnosť urobila pred 40 rokmi.
  • Modely v tejto kolekcii majú pre výrobcu nezvyčajný tvar obálky - je štvorcová.
  • Je to prvýkrát, čo spoločnosť Swatch použila nový typ skla a remienka.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Hodinky Swatch What If? výsledok rozhodnutia spred štyroch desaťročí

Ako sa ukázalo, kolekcia hodiniek Swatch What If? je výsledkom rozhodnutia zakladateľov spoločnosti Swatch z 80. rokov minulého storočia. V roku 1982 stála spoločnosť pred kľúčovým rozhodnutím v histórii značky týkajúcim sa tvaru nových hodiniek. Mali by byť okrúhle alebo hranaté? Dnes, o 40 rokov neskôr, je jasné, že rozhodnutie zvoliť okrúhly tvar vydláždilo cestu úspešnej histórii výrobcu.

SO34B700 ČO AK... ČIERNA?

Hranatá novinka od spoločnosti Swatch - kolekcia What If? z inovatívnych materiálov

Nie je to prvýkrát, čospoločnosť Swatch spochybnila zaužívané normy, oživila prototyp obdĺžnikových hodiniek z roku 1982 a ako zvyčajne vzbudila zvedavosť novou kolekciou. Séria What If? je podobne ako mnohé predchádzajúce modely značky Swatch zmesou pozitívnej provokácie a rebelstva. Vytvorenie tejto revolučnej a nečakanej kolekcie umožnil inovatívny materiál Swatch Bioceramic. Tento materiál vzniká spojením keramického prášku a biologicky rozložiteľných materiálov, vďaka čomu získava pôsobivú pevnosť a odolnosť. Vďaka tomu je možné prekonať výzvy spojené s výrobou obálky štvorcového tvaru.

SO34M700 ČO AK...ŠEDÁ?

Spojenie retro ducha a inovatívnych riešení v hodinkách Swatch What If?

Obálka hodiniek Swatch What If? má rozmery 33 x 33 mm. Ciferník je čitateľný a štylisticky jednoduchý a obálka spolu s remienkom v tlmených odtieňoch béžovej, sivej, zelenej a čiernej farby čerpajú inšpiráciu z prvých modelov Swatch a evokujú štýl spred štyroch desaťročí, ktorý je aktuálny aj dnes. Inovatívny duch značky Swatch je stelesnený v biokeramickom obale, korunke a spone. V hodinkách tejto série spoločnosť Swatch po prvýkrát použila sklo od okraja k okraju z bio materiálu, ktoré poskytuje neobvyklý bočný pohľad na ciferník.

SO34G700 ČO KEBY...ZELENÁ

Hodinky Swatch What If? pripomínajú 40. výročie značky Swatch Gent

Vďaka luminiscenčnej povrchovej úprave ručičky svietia v tme a na 3. hodine bola umiestnená ručička dátumu. Novinkou v sortimente Swatch je aj integrovaný textilný remienok. Je to výsledok vynikajúceho dizajnu, ktorý bolo v minulosti ťažké dosiahnuť, ale teraz je to možné vďaka technológii Bioceramic. Zaujímavosťou je, že na každej z palubiek pokrývajúcich batériu sa nachádza vzor ciferníka jedných z prvých štyroch hodiniek Swatch z roku 1983, čím si pripomíname 40. výročie hodinky Gent.

SO34T700 ČO AK... BÉŽOVÁ?


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.