Venezianico láka jedinečnosťou prírodnej krásy - premiéra modelu Nereide Agata

Venezianico

Venezianico láka jedinečnosťou prírodnej krásy - premiéra modelu Nereide Agata

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

19 marec 2024

Taliansky výrobca hodiniek s netradičným dizajnom, značka Venezianico, naplánoval uvedenie nového modelu Nereide Agata na budúci týždeň, 27. marca. Hodinky sa vyznačujú ciferníkom z agátu, polodrahokamu, ktorý vznikol vo vnútri vulkanických hornín. Jedinečnosť modelu podčiarkuje uvedenie limitovanej edície 300 očíslovaných kusov.

Polodrahokam v hodinkách Venezianico Nereide Agate

Achát je polodrahokam výnimočnej krásy, ktorý vzniká v dutinách vulkanických hornín procesom vrstvenia oxidu kremičitého a minerálov. K tomuto javu dochádza počas sopečných erupcií, keď magma vytvára v zemskej kôre dutiny a pukliny. V priebehu tisícročí do dutín preniká voda nasýtená oxidom kremičitým, čím sa vytvárajú jedinečné vrstvy farby a štruktúry. Achát sa tak stáva jedinečným polodrahokamom, ktorý na ciferníku hodiniek Venezianico vyzerá výnimočne.

venezianico nereide agata na zápästí

Umenie vytvárania achátového ciferníka Venezianico Nereide - proces plný precíznosti a manuálnej zručnosti

Proces tvorby achátového ciferníka má jedinečný charakter, vďaka čomu má každý kameň jedinečnú paletu farieb a vzor, čo dodáva každému kusu hodiniek individuálnu osobnosť. Kameň zbavený všetkých nečistôt sa starostlivo vyberie a potom sa precízne vybrúsi a vyleští, aby sa vytvoril jednotný tvar disku pre ciferník hodiniek. Naň sa potom nanášajú indexy. Tento zložitý a detailný proces si vyžaduje veľké sústredenie a manuálnu zručnosť.

venezianico nereide agata štít

Veko Venezianico Nereide Agata zdobené gravírovaním sopky

Obal hodiniek Venezianico je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele 316L, pričom na zadnej strane je veko zdobené gravírovaním. Je na ňom vyobrazená sopka v procese erupcie, čo súvisle nadväzuje na dizajnový koncept hodiniek. Achátový ciferník s jedinečnými pruhmi a odtieňmi vizuálne odkazuje na javy spojené s pôsobením lávy na horniny a tvorbou sopiek. Na ciferníku sa nachádza aj číslo obmedzenia konkrétneho modelu. Vodotesnosť 20 ATM umožňuje s hodinkami voľne plávať a dokonca sa s nimi potápať bez kyslíkovej fľaše.

venezianico nereide agata dekle

Konštrukcia a funkcie hodiniek Venezianico Nereide Agata

Nádherný ciferník v oranžových odtieňoch dopĺňajú čitateľné lineárne indexy a ručičky, ktoré sú potiahnuté vrstvou Super-LumiNova BGW9. Počítadlo dňa v mesiaci sa nachádza na 3. hodine. Ciferník chráni pred poškodením zafírové sklo s antireflexnou vrstvou. Obal je spojený s oranžovým gumovým remienkom vyrobeným v Taliansku. K modelu je možné dokúpiť náramok z ušľachtilej ocele. Na obálke je osadený 120-klikátový otočný rámik s wolfrámovou vložkou - najtvrdším materiálom na svete, ktorý sa ťažko poškriabe. Srdcom hodiniek Venezianico Nereide Agata je švajčiarsky automatický strojček Cal. Sellita SW200-1.

venezianico nereide agada gumový remienok a náramok


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.