Vývoj elegancie s históriou Benátok v pozadí - jedinečná obálka Venezianico Nereide Bronzo

Venezianico

Vývoj elegancie s históriou Benátok v pozadí - jedinečná obálka Venezianico Nereide Bronzo

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

30 január 2024

Talianska značka Venezianico, pochádzajúca z Benátok, opäť predstavila hodinky inšpirované históriou tohto krásneho mesta. Motívom nového modelu sú kone svätého Marka vyrobené z bronzu rovnako ako obálka Venezianico Nereide Bronzo. Model stelesňuje nadčasové čaro tohto materiálu, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou histórie benátskeho remesla.

 
  • Talianska značka Venezianico predstavila nový model zo svojej línie Nereide - Bronzo.
  • Hodinky majú unikátny obal vyrobený z bronzu, ktorý časom získava jedinečný vzhľad vďaka tvorbe patiny.
  • Model bude čoskoro k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.
 

Unikátny bronzový obal Venezianico Nereide Bronzo

Pánske hodinky Venezianico Nereide Bronzo 4521555 pútajú pozornosť svojím dizajnom, ale vyznačujú sa aj schopnosťou vyvíjať sa - bronz, z ktorého je obal vyrobený, získava jedinečný vzhľad vďaka tomu, že sa na ňom vytvára patina. Model je k dispozícii na gumovom remienku a voliteľnej verzii Venezianico Nereide Bronzo SET 4521555-SET s rafinovaným koženým remienkom, ktorý zvýrazňuje estetiku hodiniek. Je ručne vyrobený z pravej talianskej kože. Zdobia ho rytiny, ktoré rozprávajú staroveký príbeh zobrazený na slávnej mozaike Baziliky svätého Marka. Týmto pozoruhodným spôsobom sa tu spája slávna minulosť Benátok a moderné remeselné majstrovstvo.

 
Pás z gumy a kože Venezianico bronzo
Venezianico bronzo
 

Venezianico Nereide Bronzo inšpirované starobylým súsoším koní svätého Marka a históriou Benátok

Venezianico Nereide Bronzo 4521555 je inšpirované nádherou a majestátnosťou Koní svätého Marka, ktoré sú symbolom moci a prosperity Benátok. Zvieratá odliate z bronzu v starovekom Grécku našli svoj domov na Bazilike svätého Marka v 13. storočí a rozprávajú príbeh o dobývaní a veľkosti mesta. Slávne štyri kone sú zvečnené v podobe rytiny na skrutkovacom kryte hodiniek. Korunka je tiež skrutkovacia, čo všetko chráni hodinky pred zaplavením až do 30 ATM. Zadná strana obalu je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele 316L, ktorá zabraňuje kontaktu patiny s pokožkou. Je striedavo zdobená pieskovanou a žiarivou saténovou povrchovou úpravou pre výrazný vzhľad.

 

Veko Venezianico Bronzo

 

Vysokokvalitné komponenty, ktoré tvoria hodinárske remeslo hodiniek Venezianico Nereide Bronzo

Ručičky, lineárne indexy a značky na rámčeku sú potiahnuté švajčiarskym luminiscenčným pigmentom Super-LumiNova® BGW9, ktorý je citlivý na svetlo. Na dennom svetle je biely, pri prednabití slnečným alebo umelým svetlom vyžaruje veľmi výraznú modrozelenú žiaru pri slabom osvetlení. Na ciferníku nájdete aj dátum dní v mesiaci a všetko bolo chránené pred poškodením zafírovým sklom s antireflexnou úpravou. Srdcom hodiniek je švajčiarsky automatický strojček Sellita SW200-1 s 26 drahokamami a 41-hodinovou rezervou chodu.

 

venezianico bronzo superluminova


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.