Yachtygraph Tourbillon Mareographe Automatic: technologické majstrovské dielo značky Yema k 75. výročiu založenia značky

Yema

Yachtygraph Tourbillon Mareographe Automatic: technologické majstrovské dielo značky Yema k 75. výročiu založenia značky

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

22 máj 2024

Hodinky Yachtigraph Tourbillon Mareographe Automatic sú limitovanou edíciou hodiniek Yema, ktoré boli kompletne navrhnuté a vyrobené v Morteau a vo francúzsko-švajčiarskom údolí Jura, kde sa nachádzajú dielne výrobcu. Tento jedinečný zberateľský model je k dispozícii v oceľovej a bronzovej farbe, pričom každá z nich je limitovaná na 75 kusov na počesť 75. výročia založenia spoločnosti Yema. Tento výnimočný výtvor poháňa jedinečný ručne naťahovaný kaliber s tourbillonom, ktorý ponúka nevídaný výkon a komplikácie. Navrhol ho Olivier Mory, renomovaný francúzsky výrobca hodiniek so sídlom v La Chaux-de-Fonds.

  • Limitovaná edícia hodiniek Yema Yachtygraf Tourbillon Mareographe Automatic je francúzsko-švajčiarskym majstrovským dielom hodinárov, ktoré sa vyznačuje výnimočnou presnosťou, luxusom a pokročilou technológiou.
  • Model vytvorený pri príležitosti 75. výročia značky Yema je k dispozícii v oceľovej a bronzovej farbe, je limitovaný na 75 kusov a spája v sebe jedinečné funkcie, ako je komplikácia prílivu a odlivu, odolnosť a letiaci tourbillon.
  • Hodinky sú k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Yema Yachtygraph Tourbillon Mareographe Automatic 75th Anniversary - francúzsko-švajčiarske majstrovské hodinárske dielo.

Dielne spoločnosti Yema sa nachádzajú v Morteau, kolíske francúzskej hodinárskej výroby, len pár krokov od švajčiarskej hodinárskej oblasti. Toto cezhraničné hodinárske spoločenstvo sa postupne vyvinulo do skutočného regionálneho ekosystému, ktorý UNESCO v roku 2020 uznalo za nehmotné kultúrne dedičstvo. Všetky súčasti mechanizmu tourbillonu v modeli Yachtygraf Tourbillon Mareographe 75th Anniversary Limited Edition vrátane plášťa, ciferníka a ručičiek sú vyrobené vo Francúzsku a Švajčiarsku v okruhu 72 kilometrov od Morteau renomovanými remeselníkmi v oblasti hodinárstva. Mostíky kalibru a hlavné platničky sa vyrábajú v dielňach spoločnosti Yema v Morteau, kde prebieha aj konečná montáž všetkých komponentov.

Yema Yachtygraf Tourbillon vpredu
Yema Yachtygraf Tourbillon veko

Luxus v kombinácii s pokročilou technológiou: jedinečná funkcia prílivu a odlivu hodiniek Yema Yachtygraf Tourbillon Mareographe Automatic 75th Anniversary

Model Yema Yachtygraf Tourbillon Mareographe 75th Anniversary Limited Edition pozostáva okrem iného z komplikácie prílivu a odlivu umiestnenej na elegantnom subciferníku umiestnenom pod indexom 12. Na pozorovanie tohto nádherného prírodného úkazu je subciferník vybavený malou vkusnou ručičkou, ktorá indikuje príliv a odliv postupným polobratom každých 6 hodín, 12 minút a 7,89 sekundy (zmena z prílivu na odliv a naopak) a úplným otočením každých 12 hodín, 25 minút a 15,79 sekundy. Čierny ciferník zdobený výbrusom slnečného lúča zdobí aj otvorené srdcové okienko, cez ktoré je možné vidieť činnosť mechanizmu. Indexy a ručičky sú v tme vyplnené luminiscenčnou vrstvou Super-LumiNova. Bronzový model má číslo 37.33.66.ZN.U6, zatiaľ čo verzia z ušľachtilej ocele má číslo 37.33.66.SN.U6.

Mechanizmus Yema Yachtygraf Tourbillon
Yema Yachtygraf tourbillon tourbillon

Mimoriadna odolnosť a presnosť - francúzsky tourbillon Yema k 75. výročiu značky

Nové hodinky Yema boli navrhnuté podľa zámeru ako takzvané nástrojové hodinky, ktoré vydržia aj tie najnáročnejšie podmienky. Ciferník chráni dvojité zafírové sklíčko a na obálke je umiestnený jednosmerne rotujúci zafírový rámik. Hodnota vodotesnosti modelu je 10 ATM a jeho vodotesnosť ešte zvyšuje skrutkovacie priehľadné puzdro. Vysoká antimagnetická odolnosť je vytvorená na úrovni 2000 Gaussov a odolnosť voči nárazom je 5000G. Jedinečný a presný francúzsky automatický strojček Yema 3000, ktorý poháňa hodinky do akcie, ponúka viac ako 4-dňovú rezervu chodu, je opatrený 19 drahokamami a pozostáva zo 130 súčiastok.

Komponenty mechanizmu Yema Yachtygraf Tourbillon
Yema Yachtygraf Tourbillon werk

Celý tento jedinečný súbor funkcií je o to pozoruhodnejší, že zvyčajne sú hodinky s tourbillonom mimoriadne jemné umelecké diela. V tomto prípade máme do činenia s jedným z najvzácnejších tourbillonov skonštruovaných na každodenné používanie. Hodinky Yema Yachtygraph Tourbillon Mareographe 75th Anniversary Limited Edition sú výnimočne luxusné hodinky, ktoré sú robustné a funkčné, ale aj elegantné a rafinované.

Yema Yachtygraf Tourbillon na ruke


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.