Dni v týždni v astronomickom kontexte. MeisterSinger s kompiláciou SW200

Novinky

Dni v týždni v astronomickom kontexte. MeisterSinger s kompiláciou SW200

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

24 marec 2023

Spoločnosť MeisterSinger, ktorá získala viacero ocenení a je v tomto odvetví vysoko uznávaným výrobcom hodiniek s jedným ciferníkom, predstavila na trh hodinky MeisterSinger Astroscope. Predchádzajúcu verziu sme už mali možnosť vidieť. A hoci sa táto v detailoch líši, kontext dní v týždni, astronómie a zachytenia času v jednociferníkových strojčekoch stále fascinuje.

Ocenenie za dizajnový koncept. Neobvyklá dátumovka v hodinkách SW200

Toto je iná farebná verzia hodiniek MeisterSinger Astroscope Automatic Limited Edition S-AS918-SVSL018, tlmenejšia verzia obohatená o čiernu farbu. Fenoménom kolekcie Astroscope je jedinečný spôsob označovania dní v týždni. Aktuálny deň v týždni je označený žltou bodkou - putujúcou sem a tam nad obzorom, čo vytvára dojem nočnej oblohy. Vizuálny efekt sa dosahuje umiestnením disku pod ciferník. Takýto dizajn umožnila kompilácia automatického mechanizmu Sellita SW220, na ktorého úprave pracovala spoločnosť MeisterSinger. Celková koncepcia dizajnu hodiniek MeisterSinger získala mnoho prestížnych ocenení vrátane German Design Award, Red Dot Design Award a iF Design Award.

Hodinkový strojček MeisterSinger Astroscope Automatic

Ako chápete koncept času v hodinkách MeisterSinger?

Manufaktúra pri tvorbe hodiniek zarámovala pojem času ako problém. To je obzvlášť zaujímavé u značky, ktorá sa špecializuje na hodinky s jedným ciferníkom, ktorých ideou je tu a teraz. V prípade hodiniek Astroscope chceli dizajnéri dostať do popredia rytmus dní v týždni, pričom argumentovali astronómiou - čas pozorujeme pomocou signálov noc/deň alebo mesiac. Keďže dni v týždni nemajú špecifický astronomický rytmus, obrátili sa na mytológiu, v ktorej je každému dňu priradené nebeské teleso: Slnko, Mesiac, Mars, Merkúr, Jupiter, Venuša a Saturn. Výsledkom je, že nositeľ hodiniek sa ponorí do 7-dňového cyklu podľa významov alebo symboliky ručičky dátumu.

Funkcia dátumu na hodinkách MeisterSinger Astroscope Automatic

Cena hodiniek MeisterSinger Astroscope Limited

Cenníková cena hodiniek je 2190 EUR. Predchádzajúca verzia (MeisterSinger S-AS918-SVSL018) je k dispozícii na našej webovej stránke za 2 246 €.


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.