Tissot predstavuje modernú verziu ikonického modelu Sideral S zo 70. rokov.

Tissot

Tissot predstavuje modernú verziu ikonického modelu Sideral S zo 70. rokov.

Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.

07 august 2023

V roku 1969 spoločnosť Tissot predstavila kolekciu Sideral, ktorá bola navrhnutá s ohľadom na mladú generáciu. Model mal plášť zo sklenených vlákien (prvý v hodinárskom priemysle) a predstavoval moderný dizajn. Model Tissot Sideral predstavoval výrazný odklon od tradičných náramkových hodiniek. V roku 1971 sa objavil model Sideral S, ktorý bol farebnou a športovou aktualizáciou svojho predchodcu. Dnes značka predstavuje modernú edíciu modelu Sideral, pri výrobe ktorej sa používajú moderné materiály.

  • Tissot predstavuje novú, modernizovanú verziu modelu Sideral pochádzajúceho zo 70. rokov minulého storočia.
  • Hodinky sa dodávajú v troch farebných verziách.
  • Všetky modely sú teraz k dispozícii v obchode Hodinkovna.sk.
  • Viac informácií o hodinkách nájdete na našom blogu.

Multifunkčné športové hodinky Tissot Sideral

Obal nových hodiniek Tissot Sideral má priemer 41 mm a je vyrobený z uhlíkových vlákien. Ide o ľahký a vysoko odolný materiál. Ciferník je chránený zafírovým sklíčkom, ktoré je použité aj na skrutkovacie puzdro. Model sa navyše môže pochváliť vodotesnosťou 30 ATM, vďaka čomu je vhodným spoločníkom na všetky vodné aktivity vrátane potápania. Na plášti hodiniek Tissot Sideral je osadený jednosmerne rotujúci rámik z ušľachtilej ocele s čiernou PVD povrchovou úpravou. Model, ako sa na multifunkčné športové hodinky sluší, je vybavený štandardnou 60-minútovou stupnicou na tubuse aj stupnicou pre potápačov a námorníkov.

Tissot Sideral

Tri farebné verzie hodiniek Tissot Sideral

Hodinky Tissot Sideral sú k dispozícii v troch farebných verziách: žltej, modrej a červenej. Žlté a modré modely majú na ciferníku kruh príslušnej farby, zatiaľ čo červený variant má kruh sivej farby. Okrem toho, zatiaľ čo žltý a červený variant majú čiernu obálku, modrá verzia má obálku zdobenú modrými pruhmi. Bez ohľadu na farbu je dominantnou farbou na ciferníkoch čierna.

Tissot Sideral

Ciferník dopĺňa dátumovka s označením dňa v mesiaci na 3. hodine, pričom medzi 12. a 2. hodinou sa nachádza červená a zelená stupnica odpočítavania začiatku regaty. Vzhľad ciferníka do značnej miery vychádza z dizajnu ciferníka pôvodného modelu Sideral S z roku 1971. Najnovšia verzia však upúšťa od loga, ktoré bolo predtým umiestnené vedľa ukazovateľa dátumu dňa v mesiaci.

Tissot Sideral

Viacfarebná luminiscenčná vrstva na hodinkách Tissot Sideral

Ciferníky hodiniek Tissot sú pokryté rôznofarebnými luminiscenčnými vrstvami, ktoré dodávajú modelom dynamický charakter aj v tme. Hodinky sú vybavené automatickým strojčekom Powermatic 80 s 80-hodinovou rezervou chodu a antimagnetickou vyvažovacou pružinou Nivachron. Hodinky Tissot Sideral majú perforované gumové remienky, ktoré kopírujú remienky, ktorými boli vybavené modely zo 70. rokov minulého storočia.

Tissot Sideral


Ladislav Marko

Má rád luxusné hodinky, zbožňuje automaty a vášnivo ich zbiera. Zároveň pozorne sleduje všetky novinky a udalosti zo sveta hodiniek. V súkromí vášnivo pláva a cestuje po svete.