Ako hodinky počítajú kroky?

Rady

Ako hodinky počítajú kroky?

Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.

09 január 2024

V dobe, ktorej dominujú technológie, sa zariadenia, ako sú moderné hodinky a smartfóny, stali neoddeliteľnou súčasťou nášho života a pomáhajú nám sledovať naše zdravotné ciele, ako aj ciele súvisiace so športovými aktivitami. Hodinky sú v súčasnosti vybavené širokou škálou funkcií, ktoré nám umožňujú kontrolovať našu aktivitu počas celého dňa. Jednou z najobľúbenejších funkcií je možnosť merania krokov. Ako hodinky merajú kroky a ktoré značky to robia najlepšie? Poďme to zistiť!

Ako hodinky počítajú kroky?

Mnohí z nás využívajú funkciu počítania krokov, ale tiež si mnohí z nás kladú otázku, ako hodinky počítajú kroky? Poďme teda zistiť, ako táto funkcia funguje. Schopnosť hodiniek počítať kroky závisí od použitia akcelerometrov a gyroskopov. Akcelerometre merajú zmeny rýchlosti a smeru, zatiaľ čo gyroskopy udržiavajú orientáciu a zisťujú rotačné pohyby. Kombináciou údajov z týchto snímačov dokážu hodinky rozpoznať rôzne aktivity vrátane chôdze, behu a dokonca aj výstupu do schodov.

Ako hodinky počítajú kroky?

Zatiaľ čo snímače poskytujú surové údaje o pohybe, skutočné kúzlo sa odohráva v algoritmoch, ktoré tieto informácie interpretujú. Pokročilé algoritmy sa používajú na filtrovanie nepodstatných pohybov a rozlišovanie skutočných krokov. Vďaka tomu sa každý používateľ alebo nositeľ hodiniek s krokomerom nemusí obávať o ich presnosť.

Keď viete, ako hodinky počítajú kroky

Moderné inteligentné hodinky sú vybavené mnohými funkciami, ktoré pomáhajú pri každodenných činnostiach. Niet však pochýb o tom, že schopnosť merať kroky je skutočným základom a práve prostredníctvom nej môžeme sledovať pokrok v našej aktivite. Na trhu s hodinkami je množstvo modelov, ktoré ponúkajú funkciu krokomeru. Ak máte záujem o kúpu konkrétneho modelu, ale neviete presne, ktorý si vybrať, zostaňte v obraze!

Inteligentný náramok s krokomerom

Spojte funkčnosť a skvelý vzhľad so značkou Suunto

Hodinky Suunto s krokomerom nie sú len zariadenia na meranie času. Sú to spoločníci navrhnutí pre ľudí, ktorí sa snažia o presnosť pri sledovaní fitness a zdravotných parametrov. Tieto hodinky bezproblémovo kombinujú robustnú konštrukciu so špičkovou technológiou, vďaka čomu sú ideálne pre návštevníkov posilňovne aj outdoorových dobrodruhov. Suunto sa zameriava na odolnosť a ponúka predĺženú výdrž batérie, ktorá používateľov sprevádza na dlhých dobrodružstvách. Hodinky dosahujú rovnováhu medzi pokročilými funkciami a efektívnou správou energie, čím minimalizujú potrebu častého dobíjania. Sortiment značky zahŕňa série Race a Vertical, ktoré uspokoja aj tých najnáročnejších športovcov.

Inteligentné hodinky Suunto

Udržujte si fyzickú kondíciu s hodinkami Grit X by Polar!

Značka Polar je priekopníkom vo svete fitness. Už dlho je synonymom pre presnosť a inovácie. Medzi radom špičkových zariadení sa hodinky Polar s krokomerom stali nepostrádateľným nástrojom pre tých, ktorí hľadajú presné a komplexné sledovanie zdravotných parametrov. Vďaka sérii Grit X si značka získala srdcia mnohých športových nadšencov. Svedčí to o odhodlaní spoločnosti dbať na odolnosť a robustnú konštrukciu. Modely vyrobené z vysokokvalitných materiálov ponúkajú nielen krokomer, ale aj konštrukciu navrhnutú tak, aby zvládla výzvy outdoorových aktivít. Vďaka odolnosti voči vode a robustnej konštrukcii je séria Grit X spoľahlivým spoločníkom na dobrodružstvá v rôznych terénoch, čo zaručuje, že môžete objavovať svet športu bez obmedzení.

Hodinky Polar

Dokonalá navigácia so značkou Garmin

SpoločnosťGarmin, svetový líder v oblasti GPS technológií, rozšírila svoje schopnosti vo svete fitness o sériu hodiniek Approach. Hodinky sú navrhnuté špeciálne pre športovcov a bezproblémovo kombinujú pokročilé funkcie krokomeru s funkciami, ktoré uspokojujú jedinečné potreby ľudí s aktívnym životným štýlom. Ďalšou rovnako uspokojivou sériou, ktorá ponúka množstvo funkcií vrátane krokomeru, je Forerunner. Ak chcete prekonávať svoje ďalšie rekordy a užívať si pohyb v prírode, tieto modely inteligentných hodiniek budú určite príjemným doplnkom pri chôdzi, behu alebo tréningu v posilňovni.

Značka Garmin

Hodinky s meraním krokov bez tajomstiev

Ak už viete, ako hodinky počítajú kroky, oplatí sa pozrieť si aj naše ďalšie články, ktoré tiež vysvetľujú, ako hodinky merajú srdcový tep alebo iné aktivity. Nájdete tu množstvo športových hodiniek, športových náramkov alebo inteligentných hodiniek, ktoré určite splnia vaše potreby. Musíte si však vybrať tie, ktoré sa vám najviac páčia. Nižšie nájdete niekoľko návrhov :)


Anna Vargová

Anna drží prst na pulze, keď ide o to, čo je trendy a módne. Tiež v hodinkách. Ako fanúšička aktívneho životného štýlu rada navštevuje fitnes klub a posilňovňu. Práve prostredníctvom nej sa dozviete o možnostiach športových hodiniek a fitness trackerov.