Hodinky, ktoré merajú tlak

Rady

Hodinky, ktoré merajú tlak

Martin Hric

Muž v neustálom pohybe. Ak práve neskúša nejaký nový šport, pravdepodobne je na ceste a chytá stop do Chorvátska. Milovník inteligentných hodiniek a high-tech hodiniek.

02 apríl 2024

Hodinky nám každoročne ponúkajú čoraz viac funkcií a vymožeností. Jednou z noviniek je možnosť merania krvného tlaku, čo môže byť veľmi užitočné. Pomáha nám totiž monitorovať naše zdravie v reálnom čase a rýchlo predchádzať znepokojujúcim príznakom. Veľmi obľúbenými sa stávajú hodinky s meraním srdcového tepu na zápästí. Dovoľte mi, aby som vám o nich povedal viac a pozval vás do sveta, kde sa stretáva technológia so starostlivosťou o zdravie.

 

Môžu vaše hodinky zachrániť život? Objavte hodinky s funkciou merania tlaku!

To nie je prehnané tvrdenie. Hodinky vybavené funkciou merania krvného tlaku môžu mať skutočný vplyv na vaše zdravie a dokonca vám môžu zachrániť život. Vďaka pokročilým snímačom, ktoré sa neustále vyvíjajú, môžu tieto inteligentné gadgety nepretržite monitorovať váš krvný tlak a upozorniť vás na potenciálne nebezpečenstvo. To, čo bolo kedysi možné len na klinike, je teraz dostupné na vašom zápästí.

 
Hodinky Coros, ktoré merajú krvný tlak
 

Prelomová technológia - ako moderné hodinky merajú krvný tlak bez tlaku na zápästí?

Tradičné metódy merania krvného tlaku si vyžadujú tlak manžety na ruke, čo môže byť nepohodlné a nie vždy dostupné. Najnovšie modely hodiniek na meranie krvného tlaku zvládajú túto úlohu úplne novým spôsobom. Pomocou optickej technológie a analýzy pulzu dokážu poskytnúť presné merania bez potreby stlačenia. Funguje to vďaka svetelnému senzoru a LED diódam, ktoré sú umiestnené na veku hodiniek. Úlohou LED diód je osvetliť pokožku, čím sa zviditeľnia krvné cievy. Senzor na druhej strane zachytáva zmeny v odraze svetla, ktoré sú výsledkom rozdielov v prietoku krvi. Tieto funkcie poskytujú údaje o zmenách krvného tlaku v reálnom čase. Upozorňujeme, že výsledky budú najpresnejšie, keď hodinky dobre sedia na zápästí. Výsledky snímania môžu rušiť aj tetovania v mieste zariadenia - pigment totiž môže brániť priechodu krvných ciev k mechanizmu.

 
Moderné inteligentné hodinky

 

 

5 dôvodov, prečo musíte mať hodinky na meranie krvného tlaku!

  • 1. Monitorovanie v reálnom čase: svoj krvný tlak si môžete skontrolovať kedykoľvek a kdekoľvek, čo je pre ľudí s hypertenziou veľmi dôležité.
  • 2. Historické údaje: tieto hodinky zhromažďujú údaje o krvnom tlaku za dlhšie časové obdobie, čo vám umožní lepšie porozumieť svojmu zdraviu.
  • 3. Včasné varovanie: pravidelné merania môžu pomôcť zachytiť znepokojujúce vzorce a zabrániť vážnym zdravotným problémom.
  • 4. Pohodlné a diskrétne: meranie krvného tlaku bez nutnosti nosiť ďalšie zariadenia.
  • 5. Integrácia so zdravotnými aplikáciami: väčšina hodiniek dokáže synchronizovať údaje s populárnymi aplikáciami, čo ponúka komplexný pohľad na vaše zdravie.

Hodinky, ktoré merajú tlak

 

Hodinky na meranie krvného tlaku. Príslušenstvo, ktoré rozumie vašim potrebám

Pri hľadaní hodiniek s tlakomerom existuje niekoľko modelov, ktoré si získali pochvalu používateľov a odborníkov. Nižšie sú uvedené najpredávanejšie modely, ktoré musíte mať vo svojom šatníku!

 

Suunto vám zmeria pulz

Hodinky Suunto Vertical Titanium Solar Black SS050858000 narúšajú všetky stereotypy športových zariadení. S jeho pomocou sa monitorovanie tepovej frekvencie stáva nielen presnejšie, ale aj intuitívnejšie. Vďaka pokročilým optickým snímačom dokáže sledovať váš tep s mimoriadnou presnosťou, a to počas intenzívneho tréningu aj v pokoji. Model je navyše vybavený celým radom funkcií, ktoré vám určite pomôžu maximalizovať efektivitu vašich tréningov. Značka má v ponuke aj modely z iného radu, ktoré vám, podobne ako vyššie predstavený model, zmerajú pulz pri zachovaní moderného a skvelého dizajnu.

 
Značka Suunto
 

Starajte sa o svoje zdravie s hodinkami Garett

Spoločnosť Garett je známa výrobou hodiniek pre športovcov. Značka však zašla ešte o krok ďalej a túto sezónu nám ponúka hodinky Garett Bonita SET model 5904238485491. Zachované v zlatých farbách vyžarujú šperkársky charakter. Dodáva sa s prídavným remienkom zo silikónu v ružovom odtieni, vďaka ktorému si každý používateľ alebo nositeľ môže spestriť vzhľad svojich hodiniek. Hodinky Garett Bonia SET okrem moderného dizajnu ponúkajú aj množstvo užitočných funkcií: Bluetooth™, telefónne hovory, ovládanie fotoaparátu v telefóne, predpoveď počasia, budík, časovač a, samozrejme, možnosť merania zdravotných parametrov vďaka pulzomeru, tlakomeru alebo pulznému oxymetru.

 
Garett na zegarownia.pl
 

Buďte na vrchole s inteligentnými hodinkami Vector Smart!

Hodinky Vector Smart Stylish VCTR-34-03-BL spájajú eleganciu s pokročilými zdravotnými a športovými funkciami, takže sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa zaujímajú o fitness. Vynikajú schopnosťou merať krvný tlak, srdcový tep a úroveň nasýtenia krvi kyslíkom, čo používateľom umožňuje sledovať kľúčové zdravotné ukazovatele v reálnom čase. Jeho tmavomodrá farba s gumovým remienkom zaručuje štýlový vzhľad a pohodlné celodenné nosenie. Hodinky Vector sa však neobmedzujú len na monitorovanie zdravia. S počítadlom kalórií, stopkami, krokomerom a monitorom spánku je všestranným nástrojom pre každého, kto chce riadiť svoju fyzickú aktivitu. Integrácia s telefónom umožňuje prijímať oznámenia priamo na hodinkách pre väčšie pohodlie.

 
Vector Smart
 

Hodinky s meraním tlaku - naozaj stoja za to!

Hodinky s možnosťou merania tepovej frekvencie sa oplatí vyhľadať. Ide o vymoženosť, ktorá bude veľkou pomocou pre tých, ktorí majú problémy s krvným tlakom, ako aj pre tých, ktorí vedú aktívny životný štýl. Budú to ideálne hodinky pre každého, kto si rád drží ruku na pulze.


Martin Hric

Muž v neustálom pohybe. Ak práve neskúša nejaký nový šport, pravdepodobne je na ceste a chytá stop do Chorvátska. Milovník inteligentných hodiniek a high-tech hodiniek.