Porovnanie slúchadiel Suunto Sonic a Suunto Wing. Ktoré vám budú lepšie vyhovovať?

Suunto

Porovnanie slúchadiel Suunto Sonic a Suunto Wing. Ktoré vám budú lepšie vyhovovať?

Martin Hric

Muž v neustálom pohybe. Ak práve neskúša nejaký nový šport, pravdepodobne je na ceste a chytá stop do Chorvátska. Milovník inteligentných hodiniek a high-tech hodiniek.

16 február 2024

Značka Suunto naberá na obrátkach, nedávno sme si užili veľkolepé uvedenie hodiniek aj slúchadiel a tu sú ďalšie horúce novinky. Slúchadlá Suunto Wing sme už stihli otestovať v športovom prostredí a teraz prišiel čas na slúchadlá Suunto Sonic. Zistite, čo nové si pre vás značka Suunto pripravila. Poukážeme na rozdiely aj podobnosti oboch modelov slúchadiel. Ste pripravení? Ideme na to.

Ľahké a funkčné bezdrôtové slúchadlá Suunto Sonic - balenie a farebné varianty

Značka Suunto pripravila pre svojich zákazníkov skutočnú lahôdku, nové a ešte ľahšie bezdrôtové slúchadlá s kostným vedením. Výrobok je zabalený v praktickej škatuľke, na ktorej je uvedený názov výrobku a výstižný slogan "Dobrodružstvo začína tu". Vo vnútri nájdete samostatne balenú nabíjačku a praktické úložné puzdro. Slúchadlá sú uložené v tvarovanej výplni a pod ňou je vložená používateľská príručka. Celé to vyzerá esteticky a bude to perfektný darček. Dodajme, že slúchadlá sú k dispozícii v dvoch farebných vyhotoveniach. Prvý model s označením SS050946000 je zachovaný v klasickej čiernej farbe. Druhý model je stvorený pre fanúšikov neónových farieb, keďže dostal limetkovo zelenú farbu, jeho referencia je SS050947000.

Slúchadlá Suunto Sonic Lemon Yellow SS050947000

Ľahké a funkčné bezdrôtové slúchadlá Suunto Sonic

Konštruktéri chceli, aby bolo počúvanie hudby počas športu čo najbezpečnejšie, preto sa rozhodli pre otvorenú konštrukciu uší a kostné vedenie. To umožňuje počúvať obľúbenú hudbu na jednej strane, zatiaľ čo na druhej strane je možné počuť okolité zvuky. Predchádzajúci model mal ľahkú konštrukciu s hmotnosťou 33 g, Suunto Sonic sa podarilo znížiť túto hmotnosť len na 31 g. To je ďalšia nesporná výhoda tohto výrobku. Najmä preto, že zníženie hmotnosti sa nijako neprejavilo na kvalite zvuku, naopak, basy boli posilnené.

Žena so slúchadlami Suunto Sonic Lemon Yelo SS050947000

Počasie môže byť rozmarné a športujeme v rôznych podmienkach a Suunto na túto problematiku nezabudlo. Slúchadlá Suunto Sonic sa môžu pochváliť vodotesnosťou IP55. Čo to znamená pre používateľa? Aj to, že pre najnovšie slúchadlá nie je hrozný ani mráz, dážď či horúčava. Plný nabíjací cyklus trvá 60 minút, vďaka čomu slúchadlá vydržia nepretržite pracovať 10 hodín. Stojí za zmienku, že len 10-minútové nabíjanie umožňuje 3 hodiny prehrávania hudby. Ak chcete, aby boli slúchadlá ešte funkčnejšie, nezabudnite si stiahnuť aplikáciu Suunto, ktorá vám ešte viac uľahčí prijímanie a ukončovanie hovorov alebo nastavenie hlasitosti či ovládanie hudby.

Rozdiely a podobnosti medzi prístrojmi Suunto Wing a Suunto Sonic

Spoločným znakom a výhodou oboch modelov slúchadiel je konštrukcia Open-Ear a kostné vedenie. Pri 60-minútovom nabíjaní vydržia oba modely až 10 hodín. Model Suunto Wing sa dodáva s prídavnou powerbankou na ďalších 20 hodín prehrávania hudby. Model Suunto Sonic má o celé 2 gramy ľahšiu konštrukciu a vylepšené basy, ale chýba mu ovládanie pohybu hlavy a LED svetlá, aby ste boli viditeľní aj v noci. Rozdiel je aj v triede vodotesnosti a odolnosti voči iným živlom. Hodinky Suunto Wing so stupňom vodotesnosti IP67 sú odolné nielen voči vode, ale aj voči potu a prachu. Hodinky Suunto Sonic s triedou vodotesnosti IP55 zaručujú odolnosť voči vode a potu.

Slúchadlá Suunto Wing Black SS050942000

Vďaka technológii Bluetooth 5.2 je možné spárovať dve zariadenia, čo je funkcia, ktorá sa v hodinkách Suunto Sonic nenachádzala. Suunto Sonic sa môže pochváliť lepšou kvalitou zvuku vďaka podpore zvukových kodekov SBC, APTX Adaptive. Obe zariadenia sú mimoriadne pohodlné, dobre sedia a držia na hlave, takže môžete bez problémov behať, skákať alebo vykonávať iné fyzické aktivity. Je jedno z nich lepšie? Rozhodne nie, obe zariadenia sú vysoko kvalitné. Stojí za to zvážiť, v akých podmienkach chcete športovať, a vybrať si model prispôsobený vašim potrebám...

Hudba a bezpečnosť so slúchadlami Suunto Sonic a Wing

Športovanie s obľúbenou hudbou je nielen príjemné, ale aj motivujúce. Tréning sa stáva efektívnejším a správna hudba tiež uvoľňuje endorfíny, takzvaný hormón šťastia. Nezabudnite však, že bezpečnosť je na prvom mieste. S bežnými slúchadlami sa stávate hluchými k okolitému hluku. So slúchadlami Suunto Sonic a Suunto Wing môžete počuť blížiace sa auto alebo zvuk padajúcich skál, čo je pri behu v horách veľmi reálne nebezpečenstvo. Spýtate sa, či sa oplatí investovať do týchto typov slúchadiel? Odpovieme kladne, oplatí sa to, pretože je to investícia do vašej bezpečnosti a bezpečnosti vašich blízkych. Pozrite si všetky nové produkty od spoločnosti Suunto. Navštívte náš stacionárny a internetový obchod.


Martin Hric

Muž v neustálom pohybe. Ak práve neskúša nejaký nový šport, pravdepodobne je na ceste a chytá stop do Chorvátska. Milovník inteligentných hodiniek a high-tech hodiniek.