Hodinky pre seniorov - ako si vybrať tie najlepšie?

Rady

Hodinky pre seniorov - ako si vybrať tie najlepšie?

Zuzana Marková

Okrem zbierania elegantných dámskych hodiniek a šperkov (a písania o nich) sa venuje aj poradenskej činnosti. Veselá postava, ktorá je vždy pripravená poradiť a pomôcť. Súkromne vedie aktívny životný štýl a miluje prípravu chutného sushi.

24 január 2024

V neustále sa vyvíjajúcom svete hodinárstva sa hodinky vyvinuli nad rámec obyčajných prístrojov na meranie času. V súčasnosti sú to doplnky, ktoré uspokojujú rôzne potreby a výrazne uľahčujú sledovanie mnohých parametrov v daný deň. Sú nevyhnutným časomerným príslušenstvom nielen pre mladých ľudí alebo dospelých, ale aj pre seniorov. Pokiaľ ide o seniorov, kritériá výberu hodiniek sa posúvajú smerom k funkčnosti, jednoduchosti a jednoduchosti používania. V tomto sprievodcovi sa pozrieme na kľúčové vlastnosti, vďaka ktorým sú hodinky vhodné pre seniorov, a upozorníme na najlepšie možnosti dostupné na trhu.

Aké by mali byť hodinky pre seniorov?

Výber hodiniek pre seniorov si vyžaduje zohľadnenie ich jedinečných potrieb. Ideálny model by mal mať ľahko čitateľný ciferník s veľkými indexmi a širokými ručičkami. To všetko preto, aby senior, ktorý nemá najlepší zrak, mohol bez problémov prečítať čas. Oplatí sa tiež poobzerať po hodinkách s podsvietením, tie sú pre dedka alebo babičku spásou vo večerných hodinách, keď je k dispozícii umelé svetlo v podobe nočnej lampy alebo lampičky. Samozrejme, veľmi dôležitý je aj vzhľad, pretože nielen mladým ľuďom záleží na konkrétnom dizajne. Väčšina starších ľudí dáva prednosť klasickému štýlu, elegantným hodinkám s tradičným vzhľadom a funkčnosťou - takže dobre poslúžia modely na kožených remienkoch, oceľových náramkoch, s okrúhlym puzdrom a bielym alebo strieborným ciferníkom. Odporúča sa preto vyberať univerzálne modely alebo modely s retro nádychom.

Ktoré hodinky pre seniorov

Inteligentné hodinky pre seniorov ako jedinečný gadget

Zaujímavým a, ako sa ukazuje, veľmi užitočným riešením je kúpa inteligentných hodiniek pre seniora. Obávate sa, že ho starší človek nebude vedieť ovládať? Nemusíte. Výrobcovia hodiniek, ako napríklad značka Garett, ponúkajú špeciálne série vytvorené práve pre babičky a dedkov. Hodinky z takýchto kolekcií sú vybavené funkciami určenými pre seniorov: GPS lokátorom, SOS tlačidlom a dokonca aj mobilným telefónom. Pre tých, ktorí majú problémy s krvným tlakom, môže byť užitočný aj monitor srdcového tepu a možnosť pripomenutia, kedy si majú vziať lieky.

Dotykové hodinky pre seniorov

Trieda a elegancia s dámskymi hodinkami Adriatica Classic

Každý pozná značku Adriatica, ktorá je už niekoľko desaťročí jednotkou na trhu s hodinkami. Ponúka celý rad modelov, ktoré sú ideálne na darček pre staršiu ženu. Jedným z nich sú aj slávne hodinky Adriatica Classic A3643.1113Q. V priebehu rokov sa stal skutočným hitom a naďalej si získava svojich priaznivcov. Tento jedinečný model pre dámy pozostáva z minimalistického obdĺžnikového obalu, ktorý v kombinácii so zlatou farbou a trochu ozdobným náramkom vytvára na hodinárskom trhu jedinečný model. Biely ciferník je vybavený decentnými analógovými ručičkami a nápis Swiss Made prítomný vedľa 6. hodiny naznačuje prítomnosť kvalitného mechanizmu. Celý model pôsobí skvelým, klasickým dojmom, ktorý určite osloví dámy, ktoré ocenia jemné a predovšetkým delikátne doplnky.

adriatica pre staršieho občana

Čistota a jednoduchosť - Festina Classic

Starší muži oceňujú predovšetkým kvalitnú klasiku. Ak teda chcete svojmu staršiemu otcovi alebo dedkovi darovať mimoriadne užitočný darček, pánske hodinky Festina Classic F20446/1 sú ideálnou voľbou! Obal striebornej farby obklopuje biely ciferník, na ktorom sa nachádzajú veľké hodinové značky v podobe arabských číslic. Široké ručičky s luminiscenčnou vrstvou umožňujú čitateľnosť ciferníka aj za sťažených svetelných podmienok. Krásu modelu podčiarkuje čierny remienok s minimalistickým prešívaním z kože. Ďalšou vymoženosťou je vodotesnosť do 10 ATM, ktorá umožňuje hodinky ponoriť do vody. Takáto funkcia sa bude určite hodiť počas slnečnej dovolenky.

Festina pre dedka

Funkčnosť a skvelý vzhľad každý deň s Certina Urban DS-1

SpoločnosťCertina je tiež známou hodinárskou jednotkou na celom svete. Značka si vydobyla neuveriteľnú reputáciu, ktorú si naďalej udržiava skvelými novšími a novšími modelmi. Bezkonkurenčný rad Urban ponúka pánske hodinky, ktoré ukazujú, že klasika nemusí byť nudná. Okrúhly strieborný plášť je zavesený na odolnom koženom remienku v hnedom odtieni. Svetlý ciferník, krytý pod zafírovým sklíčkom, má netradičné hodinové značky v ružovom zlate. To, čo robí hodinky jedinečnými, je rozhodne ich vynikajúci strojček, ktorý má rezervu energie až 80 hodín! Hodinky Certina Urban DS-1 C029.807.16.031.01 sú senzačné hodinky pre každého muža, pre ktorého je špičková kvalita mimoriadnou hodnotou.

certina pre seniorov

Moderný senior so smart hodinkami Garett

Je mýtus, že starší ľudia nedokážu ovládať moderné zariadenia, ako je smartfón alebo počítač. Seniori sú čoraz odvážnejší v oblasti elektroniky a značky hodiniek im vychádzajú v ústrety - dokonalým príkladom a zároveň návrhom pre seniorov je značka Garett. Jej modely ponúkajú rôzne funkcie, ako napríklad GPS, meranie zdravotných parametrov alebo rýchlu komunikáciu s príbuznými. Okrem toho často pozostávajú z flexibilných materiálov v podobe silikónových alebo gumových remienkov. Za zmienku stoja modely Smartwatch Garett GRC STYLE Black 5904238484838 a Smartwatch Garett Classy 5904238483794.

inteligentné hodinky garett pre seniorov

Hodinky pre seniorov - ktoré si vybrať?

Trh s hodinkami ponúka mnoho modelov, ktoré oslovia tradičných starších ľudí, ako aj tých, ktorí dávajú prednosť modernejším doplnkom a neboja sa využívať technologický vývoj. Je však potrebné mať na pamäti, že pri výbere hodiniek ako darčeka by sme sa mali riadiť predovšetkým vkusom obdarovaného, a nie svojím. Nášmu seniorovi alebo seniorke tak urobíme veľkú radosť. Neváhajte a prezrite si našu širokú ponuku produktov a v prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na naše oddelenie služieb zákazníkom!


Zuzana Marková

Okrem zbierania elegantných dámskych hodiniek a šperkov (a písania o nich) sa venuje aj poradenskej činnosti. Veselá postava, ktorá je vždy pripravená poradiť a pomôcť. Súkromne vedie aktívny životný štýl a miluje prípravu chutného sushi.