Quiet Luxury hodinky a šperky

Rozmanitosť

Quiet Luxury hodinky a šperky

Zuzana Marková

Okrem zbierania elegantných dámskych hodiniek a šperkov (a písania o nich) sa venuje aj poradenskej činnosti. Veselá postava, ktorá je vždy pripravená poradiť a pomôcť. Súkromne vedie aktívny životný štýl a miluje prípravu chutného sushi.

23 november 2023

Tichý luxus je štýl, ktorý oslavuje veci najvyššej kvality. Oblečenie a doplnky s výraznými logami alebo monogramami sa stávajú minulosťou. Exkluzívne značky vsádzajú predovšetkým na prírodné materiály, tlmené farby a drahé kovy. Cíťte sa rafinovane s dobre zvoleným šatníkom. Vyberte si šperky a doplnky v duchu pokojného luxusu.

 

Tichý luxus - menej je viac

Quiet Luxury je štýl pre rafinovaných a sofistikovaných ľudí, pre ktorých je kvalita na prvom mieste. Minimalistické tvary, tlmené farby a prémiové materiály, tu nie je priestor na kompromisy. Je to pomerne drahý trend, ale či je len pre bohatých, to rozhodne nie. Niektorí ľudia hovoria, že chudobní ľudia si nemôžu dovoliť lacné veci. Na tomto zvrátenom výroku je veľa pravdy. Správne zostavený šatník pozostávajúci z odolných a nadčasových vecí najvyššej kvality nám bude slúžiť roky a nikdy nevyjde z módy.

 

Hodinky Aviator v štýle Quiet Luxury na zápästí

 

Chcete sa obliekať v štýle Quiet Luxury? V prvom rade sa vykašlite na logá, monogramy a pútavé nápisy alebo krikľavé vzory, napríklad zvieracie potlače. Na začiatok stavte na základné farby, ako je nesmrteľná biela a čierna, elegantná námornícka a béžová a sivá. Dobre vyzerajú pruhy aj kocky. Po druhé, vyberte si prírodné materiály ako ľan, bavlnu, vlnu, kašmír a hodváb. Dôležitú úlohu v štýle Quiet Luxury zohrávajú doplnky. Rozhodnite sa pre špičkové kúsky. Prečo ísť. Sezónne doplnky môžete kúpiť v obchodnom reťazci, v tomto prípade majú byť doplnky nadčasové, ako aj dobre obstáť v skúške času. Prémiové hodinky majú detaily, ako sú diamantové indexy, ciferníky zdobené gilošou alebo benátskymi prúžkami, to im dodáva šik a prestíž.

 

Šperky, ktoré zvýrazňujú krásu a dodávajú šik

Quiet Luxury štýl šperkov alebo aký druh šperkov? V prvom rade musí byť drahý. Určite sa rozhodnite pre zlato, striebro aj platinu. Čo sa oplatí mať na pamäti? Zlato a striebro majú rôznu rýdzosť, ktorá určuje obsah čistého kovu v zliatine. Najobľúbenejšia vzorka zlata je 585, ktorá obsahuje až 58,5 % zlatého kovu, a preto je tvrdá a odolná. Je potrebné si uvedomiť, že rýdze zlato je príliš mäkké na to, aby sa dalo použiť v šperkoch. Jemné šperky zo zlata 585 ponúka značka Bonore. Rozsiahle portfólio značky zahŕňa náušnice, prstene, dámske náhrdelníky, retiazky, ako aj náramky. Bonore vytvára aj šperky z bieleho zlata, ako aj z certifikovaných drahých kameňov.

 

Šperky Bonore v štýle Quiet Luxury

 

Tichý luxus je minimalistický štýl a presne taký by mal byť aj šperk. Jednoduché alebo geometrické tvary. Opäť zdôrazníme, že najdôležitejšia a dokonca rozhodujúca je kvalita. Šperky v štýle Quiet Luxury sa vyznačujú precíznym spracovaním a dôrazom na detail. Malé náušnice, jemné náhrdelníky a náramky celebrít dokonale zapadajú do tohto trendu. Nezabúdajme na perly, ktoré sú synonymom luxusu. Nosila ich samotná najslávnejšia tvorkyňa štýlu Coco Chanel, ako aj ikona štýlu Audrey Hepburn a ikonická Jackie Kennedy.

 

Hodinky v tichom luxusnom štýle

Čo sú hodinky v štýle quiet luxury? V prvom rade sú to klasické, nadčasové a minimalistické modely. Fungujú na základe najlepších a najpresnejších mechanizmov, a to quartzových aj automatických. Napriek tomu, že ide o prémiové hodinky, sú pomerne nenápadné. Ciferníky sú vyčistené, jednofarebné alebo zdobené elegantným slnečným lúčom, gilošou, benátskymi prúžkami alebo v prípade dámskych hodiniek perleťou.

 

Tiché luxusné náramkové hodinky Hanow

 

Zaujímavé návrhy pripravila značka Hanowa, ktorá je známa hodinkami so švajčiarskym quartzovým strojčekom. Značka sa zameriava na minimalistické hodinky, ktoré sa dokonale hodia do kapsulového šatníka. Za pozornosť stojí aj poľská značka Balticus. Ktorá pripravila rad zaujímavých pánskych aj dámskych hodiniek. Ich ikonický rad Stardust na oceľovom náramku dokonale vystihuje predpoklad pokojného luxusu. Okrem toho sa pri hľadaní prémiových hodiniek zamerajte na značky Swiss Made, ako sú Certina, Tissot, Doxa alebo Epos.

 

Pocíťte prestíž s doplnkami Quiet Luxury

Tichý luxus nie je len štýl, ale aj filozofia založená na vedomých nákupných rozhodnutiach. Kupujeme veci, ktoré vydržia a sú najvyššej kvality. Nepodliehame móde a trendom a vyberáme si to, čo je nadčasové. Vďaka tomuto prístupu nielenže vyzeráme elegantne, ale ani nepodliehame konzumným rozmarom. Šperky aj hodinky v štýle Quiet Luxury nájdete v našom online obchode, ako aj v našom stacionárnom obchode, ktorý sa nachádza vo Varšave.


Zuzana Marková

Okrem zbierania elegantných dámskych hodiniek a šperkov (a písania o nich) sa venuje aj poradenskej činnosti. Veselá postava, ktorá je vždy pripravená poradiť a pomôcť. Súkromne vedie aktívny životný štýl a miluje prípravu chutného sushi.